God bedring lille Bridie.

Bridie er 13 år, 11 mdr. og 15 dage gammel… Hun fylder 14 år d. 24. januar. Ikke ligefrem en alder, hvor man har lyst til at hun skulle under bedøvelse… Men Bridie har altid haft rigtig dårlige tænder. Hun danner utroligt meget tandsten og trods jævnlige tandrensninger, så har hendes tandkød taget skade af et langt liv, med irritation fra belægninger og pardentose.

Vi havde egentligt besluttet, at hun ikke skulle i narkose igen for at få renset tænder, men kort før jul begyndte hun at vise tegn på ubehag og smerte når hun skulle tygge. Hun var sulten og ville gerne spise, men stoppede meget hurtigt, hvis maden var hård, så hun skulle bruge sine tænder. Heldigvis ville hun gerne spise blødt mad, så takket være ris, brød, yoghurt, kylling, tun osv. gik hun ikke sulten gennem julen.

Bridie

Der kom juleferie og helligdage og det skulle lige planlægges, at jeg kunne holde fri, så jeg kunne være hos hende, men hun var hos dyrlægen, men i dag kl. lidt i 12 blev hun bedøvet for og fik renset tænder. Jeg var hos hende hele tiden – ikke fordi jeg kunne gøre noget, hvis det gik galt, men fordi Bridie er skrækslagen for dyrlæger, så jeg håber, at det trods alt hjalp hende lidt.

Bridie er en meget reserveret lille hund. Hun hader når fremmede kigger på hende og hvis nogen påtvinger hende opmærksomhed, begynder hun at ryste over hele kroppen. Et dyrlæge besøg er enormt grænseoverskridende for hende, så jeg efterlader hende aldrig alene hos dyrlægen. Alt hvad der sker, sker mens hun er forholdsvis tryg i mine arme. Heldigvis har jeg en rigtig god dyrlæge, der har det helt fint med det.

Bridie

Det ser ud til, at alt gik godt med tandrensningen. Bridie mistede 2 tænder, så nu er hun endnu mere tandløs end hun var, men hellere det end smerter. Hun er stadig meget groggy og langt væk i drømmeland. Hun ligger på sofaen pakket ind i en dyne, for hun må ikke blive kold. Hun har fået en smertestillende injektion, der holder i 48 timer og vi har været på apoteket efter penicillin, men det skal hun først begynde på i morgen. Så resten af dagen i dag, skal hun vist bare sove rusen ud.

God bedring lille Bridie.

Bridie

Dette indlæg blev udgivet i Bridie. Bogmærk permalinket.

2 svar til God bedring lille Bridie.

  1. Pingback: Hvem siger, at sygepleje er et kvindefag? « Hazyland

  2. Pingback: Sikke en forskrækkelse! « Hazyland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s