Dina – Vores ferie-ven

Dina

Dina er vores genbo. Hun er en 10 år gammel golden retriever. Hendes ejer er en ældre dame, der ikke længere selv kan gå tur med Dina, men det betyder ikke, at Dina har dårligere livskvalitet. Tværtimod. Hun har to hundeluftere, som hendes ejer betaler for at komme og gå tur med hende en times tid om dagen. I de her 14 dage er hendes hundeluftere imidlertid på ferie, så der har Hazyland drengene og jeg lovet at tage hende med på vores gåture.

Jeg har jo Beat, der er meget utryg ved hunde, som han ikke kender og hvis han ikke føler, at han kan undgå en konfrontation, vil han typisk reagerer efter devisen ‘angreb er det bedste forsvar’. Derfor har jeg tænkt meget over, hvordan deres første møde skulle være. Jeg var ikke meget bekymret, for Dina er en super sød og meget rolig hund, der ikke virker konfronterende. Hun ville under ingen omstændigheder virke truende på Beat og hun ville ikke være særlig interesseret i kontakt.

Vores første gåtur med Dina i flokken gik ad grusveje ned til en sø. Beat ved, at der er en sø for enden af ruten og han eeeeeelsker vand, så planen var, at han skulle være mest fokuseret på at komme ned til søen og derfor bekymre sig mindre om den fremmede hund i flokken. Det gik fuldstændig efter planen og over al forventning. Beat holdt øje med Dina og vidste hele tiden hvor hun var, men når han forsigtigt snusede til hende, stod hun stillle og lod ham gøre det. Hun ignorerede hans eksistens og det er egentlig det Beat har det bedst med. Vi havde en fin gåtur.

Dina

Næste dag kørte vi til stranden – og allerede på anden dagen var stemningen i flokken meget mere afslappet. Beat havde åbenbart accepteret, at Dina var der, men ikke var interesseret i ham. De kunne være løse sammen i vandet og spille bold sammen. Perfekt.

Dina

Dina

Søndag morgen gik vi tur i skoven. Det var super varmt og jeg var meget forkølet, så ingen af os følte for at gå særlig hurtigt. Hundene gik i snor og det var en afslappet tur gennem skoven, hvor hundene virkede helt trygge og ok med at gå tæt på hinanden. Ingen problemer, selv om Beat var i snor og derfor var klar over, at han ikke kunne komme væk. Dejligt.

Dina

I dag kørte vi op til Helle, hvor vi mødtes med Renate. Vi havde 13 hunde i alt og Dina – der ikke er så vant til at komme ud og opleve – tog det i stiv arm. Hun så virkelig ud til at hygge sig. Hun nussede med Renates Cavaliere og så i det hele taget ud til at nyde at være sammen med de mange andre hunde.

2

3

Det er dejligt, at det går så godt med at have Dina sammen med mine hunde – nu glæder vi os til at have hende med på vores eventyr igen de næste 10 dage.

4

Dette indlæg blev udgivet i Gåture. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s