Middelaldercenteret

Jeg har en uges ferie nu og det skal nydes 🙂

I dag startede drengene og jeg tidligt og kørte til Falster for at opleve Middelaldercenteret. Det er et frilandsmuseum, hvor man kan opleve alverdens middelalderaktiviteter.

Det er et fedt sted. Flere middelalderlandsbyer befolket med handelsfolk, håndværkere og soldater. Der er hele tiden noget at kigge på.

1

 

Jeg var helt vild med middelaldergrisene 😉
De var så søde- rullede i mudder, legede som om det var små hundehvalpe… de var virkelig sjove.

2

Vi var også på en tur gennem skoven, hvor der var lavet en rute med små stop undervejs, hvor man kunne opleve og lærer mere om middelalderlig overtro.

I middelalderen var der åbenbart også zombier. Her er en åben grav... Liget havde tilsyneladende gravet sig op og var på udflugt!

I middelalderen var der åbenbart også zombier. Her er en åben grav… Liget havde tilsyneladende gravet sig op og var på udflugt!

Der var en udstilling om middelalderlig teknik – med en masse legeredskaber og ting, som børn kunne prøve.

En smart anordning, som soldaterne kunne gemme sig i og dermed komme tæt på fjenden uden at blive ramt af deres våben.

En smart anordning, som soldaterne kunne gemme sig i og dermed komme tæt på fjenden uden at blive ramt af deres våben.

Kl. 13 var der demonstration af de kæmpestore kastemaskiner, der blev brugt til at bryde fjendens borgmure ned. De sagde, at det kunne tage ½ – 1 år at indtage fjendens borg selv ved hjælp af disse maskiner. Det tog også en rum tid at få dem gjort klar til at skyde – ca. ½ time og det krævede en masse hjælpere. Men det var en fed demonstration. Manden i den røde kappe styrede slagets gang og han var enormt underholdende, når han fortalte om hvordan middelalder-soldaterne behandlede deres fjender. Det var brutalt!

5

Kl. 14 var der ridderturnering. 3 riddere kæmpede om æren mens turnerings-lederen styrede slagets gang og samtidig fik fortalt publikum en masse om middelalderens ridder-skik og turnerings-traditioner. Han var også rigtig god til at få publikum med og allerede fra starten, fik den ene side af tribunen besked på at heppe på den sorte ridder og den anden side skulle heppe på den røde. Det gjorde virkelig noget for stemningen og det var umuligt ikke at leve sig ind i det.

Og ridderne var faktisk rigtig dygtige. De huggede løg midt over med deres sværd fra galoperende heste!!! Og der var også mere traditionelle ridder-turnerings-kampe.

6

Middelaldercenteret er meget hunde-venligt. Det var enormt varmt, men hundene kunne køle sig lidt af i en af landsbyerne havne og de kunne komme med ind på toiletterne, så jeg kunne gøre deres køledækkener våde med jævne mellemrum. Hundene måtte også komme med ind i alle husene, så man går ikke glip af noget, selv om man tager hund med. Jeg valgte selv at blive uden for det meste af tiden, fordi 3 hunde alligevel er lidt besværlige at have med ind alt for mange steder, men hvis man kun har en hund med, skulle det ikke være noget problem.

Vi forlod middelalderen og vendte tilbage til en mere moderne tid – Toyota’en transporterede os til Bogø, hvor vi stoppede for at finde et sted, hvor hundene kunne bade. Det lykkedes. Hvis man var lokal-kendt, kunne man nok have fundet et mere tilgængeligt sted, men jeg endte med at kravle ned af en vildt stejl sti/skrant fyldt med tornebuske, men det var det værd, for vi fandt en fantastisk bade-plads lige under Farøe-broen. Det var så fedt. Vi havde det helt for os selv og vandet var fantastisk. Øj, vi kunne næsten ikke løsrive os igen.

7

En is og en cola blev det til i kiosken inden vi kørte den sidste times tid hjem… efter en dejlig dag.

Dette indlæg blev udgivet i Beat, Biscuit, Gåture, Hero. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s