Sorø – Esbjerg – Mols og retur

Weekenden startede perfekt – da jeg kom hjem fra arbejde, var de bestilte godbidder fra Animaks ankommet med PostDanmark.

Mums lækre godbidder :)

Mums lækre godbidder 🙂

Perfekt timing, så kunne vi tage en pakke tørrede hønsefødder med på weekendens eventyr. Det er altid godt at have lidt ekstra lækkert med på tur og drengene er vilde med hønsefødder.

Sååå da jeg kom hjem fra arbejde fredag, var det tid til en hundeluftetur og så skulle der pakkes… Hold da op, hvor skal man have meget med, når man rejser med 4 hunde – også selv om det bare er en hygge-weekend, hvor man skal besøge venner og have det sjovt med hundene. Jeg slæbt hundeudstyr ud i lange baner.

2

Man skal ikke gå ned på udstyr

Og da Helle ankom, var vi næsten klar og kunne læsse det hele ind i hendes (Anders’) bil og starte weekendens eventyr.

Første stop på turen var Esbjerg, hvor Jette, Torben og Julie bor sammen med Isolde og….. BAMBUS!!!! Er det lidt sært, at invaderer en families hjem – 2 personer og 6 hunde i et døgn, bare for at hilse på familiens hund???? Det var i hvert fald det vi gjorde 😀

I de sidste 9 uger har Helle og jeg jævnligt mødt alle de andre Hazyland hvalpe, men Bambus flyttede heeeeeeele vejen til Esbjerg, så ham møder vi ikke sådan lige og hver gang vi har nydt at klappe og kæle med Vega, Easy og Fifty, har vi også savnet at kunne se Bambus. Så vi tog konsekvensen af det og spurgte Jette om vi måtte komme på besøg og det måtte vi, så turen gik mod vest og mod Bambus-land 🙂

Jeg prøvede at underholde Helle med spændende foredrag om Newtons 2. lov og liv i rummet på vejen, men hun var uforskammet uinteresseret og jeg tror hun var lidt lettet, da vi ankom 😀

Øjjjjjj hvor var Bambus en dejlig fyr!!! Han er kæmpe-stor og mega sød. Og han kan lege og lege og lege uden at blive træt – lige som Gollum. De to drenge kørte på med fuld drøn og Ex-it holdt sig bestemt heller ikke tilbage. Der var fart på!

7

Smukke Bambus

Jette havde lavet en lækker middag og det var bare så hyggeligt. Selv om vi jo reelt kun har kendt Jette i et par måneder og ikke havde mødt Torben før, så følte vi os straks hjemme og snakken gik livligt omkring bordet. Men vi sad og vendte og vred os noget – for det var svært at holde øjnene fra hvalpenes leg, der foregik i fuld fart rundt om bord- og stoleben og ind og ud af havedøren.

Gollum, Bambus og Ex-it - 3 søskende

Gollum, Bambus og Ex-it – 3 søskende

Bambus under angreb fra to sider :-D

Bambus under angreb fra to sider 😀

Efter maden gik vi en dejlig tur i skoven med 8 hunde – hvis naboerne kiggede ud af vinduet, fik de noget at snakke om. 7 sort/hvide BC’er og en lille blue merle sheltie.

5

Bambus var vild med at have sine søskende på besøg

Vi snakkede hund, kælede og klappede indtil vi blev enige om, at nu måtte vi hellere gå i seng, så hvalpene kunne få en lille pause. De havde leget non-stop i 5 – 6 timer.

Drengene og jeg havde fået lov til at sove i kælderen med direkte udgang til haven. Skønt – så var det let at komme ud med Gollum, hvis han skulle luftes i løbet af natten. Jeg havde taget en hvalpegård med til ham. Den var mindre end den han er vant til, men han havde sine ting med hjemme fra, så det var næsten ‘home away from home’ og det fungerede perfekt. Han var på intet tidspunkt urolig, selv om det var første gang han skulle sove et fremmed sted.

Home away from home

Home away from home

Lørdag morgen startede hvalpene hvor de slap fredag… med at lege!

Bambus, Gollum og Ex-it - kuld-søskende, men vidt forskellige.

Bambus, Gollum og Ex-it – kuld-søskende, men vidt forskellige.

En noget våd og mudret Gollum :-D

En noget våd og mudret Gollum 😀

Efter morgenmaden tog Jette os med ud på DKK Esbjergs imponerende træningsbane, hvor vi fik lov til at se Bambus arbejde. Han er super dygtig allerede og en fed arbejdshund med kæmpe drive. Det bliver så spændende at følge ham.

Bambus in action

Bambus in action

Vi snakkede træning, prøvede nye ideer og  udvekslede erfaringer. En lærerig formiddag med hundene.

Og så stod den på sightseeing. Jette tog os med til vandet, hvor jeg gerne ville se skulpturen ‘Mennesket ved havet’. Jeg har set den på billeder og ville gerne se den i virkeligheden og WOOOOOOOOW jeg blev ikke skuffet. Det var ret vildt.

Se hvor små Jette, Helle og hundene ser ud ved siden af skulpturen.

Se hvor små Jette, Helle og hundene ser ud ved siden af skulpturen.

Næste stop var vadehavet – hold da op et smukt område Bambus bor i!

Vadehavet

Vadehavet

Og så skulle vi lige have frokost inden det var tid til at sige farvel og køre videre op nordpå. På det tidspunkt var hvalpene så trætte, at de bare sov. Ca. 24 timers leg skal der åbenbart til, for at kører dem trætte 😀

Frokost

Frokost

Vi fik klappet og kysset farvel og det var med en dejlig følelse i maven, at vi kørte videre. Bambus kunne simpelt hen ikke have det bedre og han havde udviklet sig til en dejlig fyr. Og Jette og hendes familie er så gæstfrie. Sikke et skønt døgn det havde været.

Og så gik turen mod Mols… og Hangar 17… Hvor Nina og Katha tog imod os med kage og kaffe.

For et stykke tid siden, spurgte jeg på facebook om der var nogen, der havde søde voksne hunde, der ville hjælpe med at give Gollum gode oplevelser med fremmede hunde og Nina meldte sig, så vi tog hende på ordet 🙂

Og Hangaren var absolut leveringsdygtig i søde voksne hunde. Billy, Krumme og Felipe var alle 3 skønne unge hanhunde med dejligt temperament, der virkelig gav hvalpene nogle gode minder med hunde af flere forskellige racer. Tusind tak!

Hvalpe-socialisering

Hvalpe-socialisering

Krumme, Felipe og Gollum

Krumme, Felipe og Gollum

Hundetræf

Hundetræf

Efter en hyggelig aften, tog Helle og jeg afsked med Katha og Nina og så fik vi installeret os i Hangaren for natten.

Søndag morgen kom Katha og Nina med morgenbrød og så blev der snakket hund, træning og meget andet. Vi var lige ved at glemme, at vi jo også skulle træne 🙂

Men vi kom igang og det var god træning. Dejligt med ny inspiration og nye trænings- og koreografi input.

Træning

Træning

Gollum imponerende mig. Efter 2 dage på farten og 2 nætter i 2 forskellige hjem + timevis af leg og oplevelser, gik han ind i en fremmed hal og arbejdede så fint. Han var mega sej – fokuseret og koncentreret og fyldt med energi og humør. Han var virkelig meget dygtig.

Gollum

Gollum

Vi sluttede med at lade Gollum og Ex-it lege med Felipe mens vi prøvede at rydde op – oprydningen trak nu lidt ud, men pyt, for hundene hyggede sig så godt.

Og så gik turen tilbage til Sjælland… Og jeg forskånede Helle for flere af mine informative foredrag – hun værdsatte dem jo ikke rigtigt på vejen ud 😀

Tak for en dejlig weekend Helle, Jette & Co, Katha og Nina!

Dette indlæg blev udgivet i Beat, Biscuit, Gåture, Gollum, Hazyland Hvalpe, Hero, Træning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s