Hyrdehundedag

DSC_0416lille

Helle og jeg har længe ønsket at samle Hazyland hvalpene til en hyrdehunde dag. Det har været arrangeret et par gange, men er af forskellige årsager blevet aflyst. Heldigvis kom Vibeke os til undsætning og i dag lykkedes det endligt 🙂

Vi skulle have været 4 af de 6 hvalpe, men Fifty måtte desværre melde afbud. Hans ejer havde det ikke så godt. Så det var Gollum, Vega og Ex-it der skulle hyrde.

Gollum havde snydt og øvet sig i forvejen 😉 Han har allerede hyrdet i et stykke tid og elsker det.

DSC_0281lille

 

Vega og Ex-it skulle prøve at hyrde for første gang og det gik så godt! De var meget dygtige og inden dagen var omme, kunne de begge balancerer fint og holde fårene op til deres ejere. Sådan!

DSC_0218lille

Ex-it

DSC_0446lille

Vega

Gollum øvede sig i at få come-bye og away kommandoerne på. Stop/Down kommandoen fungerer super fint, men kun når han er i balance. Han kan ikke rigtigt ‘stoppe før tid’ endnu. Hvis ikke han er i balance, når jeg giver stop kommandoen, så bringer han sig selv i balance inden han lægger sig.

DSC_0256lille

Han trænede også at gå mellem fårene og hegnet, så han kan tage fårene ud fra hjørnerne. Det gik ret fint. Han er bedst til come-bye siden, men kom også rigtig godt efter det, når jeg sendte ham ‘away’.

DSC_0277lille

Vi sluttede ude på den store fold. Gollum skal stadig have lidt hjælp, når han skal lave udløb. Han vil godt have mig med halvvejs ud til fårene, men når bare jeg gør det, så kommer han fint ud.

Han er en lækker lille hyrdehund. Han arbejder så naturligt – holder fin afstand til fårene og er bare nem og sød at arbejde med. Den lille bandit, som jeg ellers kender, ser jeg slet ikke i ham, når vi arbejder på får. Ikke noget fjol der – bare fokus på opgaven.

DSC_0260lille

Vibeke hyrdede også lidt med Sepp. Han er sådan en skøn hund. Super temperament og en sej lille hyrdehund.

Tusind tak til Vibeke for en rigtig fin dag. Det var dejligt at du ville se os og hjælpe os. Og tak til Helle, Tine og Jesper for hyggeligt selskab.

Helle og jeg sluttede dagen med en frokost på Jensens Bøfhus og en gåtur i Fælleden med 7 hunde. Så bliver en søndag ikke meget bedre 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Hazyland Hvalpe, hyrdehund, video. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s