Massere af træning, Nose Work og hundehvalpe

DSC_0055lille

Gollum

Weekend er træningstid, så fredag efter arbejde, kørte jeg ud for at træne hunde.

De to border collier trænede HTM og Freestyle, men Biscuit skulle lige mindes om hvordan det nu er, at lavendel lugter… Han skulle på Nose Work kursus om lørdagen, men fordi sommeren har været så booket med Freestyle konkurrencer, opvisninger og træning er det ret længe siden, at han har haft noget med nose work at gøre… Så fredag eftermiddag lavede vi nogle genopfrisknings-søg. Jeg lagde godbidder på kilden og lod ham lave nogle forholdsvis lette søg. Biscuit var ikke super motiveret for nose work, men godbidderne var jo gode nok og trods alt fik han lige genopfrisket hvad nose work går ud på.

2017-08-11 15.05.34lille

Dygtig Biscuit

Lørdag formiddag kørte vi ud for at mødes med Helle til mere træning. De var gråt vejr og det varede heller ikke længe, før regnen kom… Heldigvis blev det ikke værre end at vi stadig havde god træning.

Hero trænede nye tricks, Jazz er så klar til OEC og lavede et rigtig fint Bicycle program, Gollum og Ex-it trænede også nye tricks.

DSC_0062lille

Helle og Jazz – Dancing in the rain 😉

Efter træningen gik vi et par runder på træningspladsen, så hundene kunne løbe og hygge sig sammen. Gollum og Ex-it var som altid pot og pande. De er bare så søde sammen de to og hygger sig altid i hinandens selskab.

DSC_0074lille

Pot og Pande

Lidt over 12 gik turen til et savværk mellem Sorø og Slagelse. Her skulle Biscuit til Nose Work til en nose work træningsdag afholdt i forbindelse med Lorup Hundecenters Nose Work Instruktøruddannelse. De nye instruktør-elever skulle øve sig i at undervise og vi skulle være forsøgskaniner.

20170812_141838lille

Biscuit skulle i gruppe med 3 andre hunde; en weimaraner, en labrador og en labradorblanding. Han skulle træne køretøjs-søg og udendørssøg.

Vi startede med øvelsen ‘bunny run’ for at få hundene til at holde sig tæt ved det køretøj, som de søger på og ‘klistre op ad det’. Biscuit var sej. Der sad 6 kilder fordelt rundt om køretøjet og han fandt de 5 af dem flere gange. Jeg stoppede selv øvelsen, da jeg kunne mærke, at han satte farten ned og begyndte at finde de trivielt. Men de havde han også været flere gange rundt om bilen.

20170812_132540lille

Weimaraner Bunny Run

Efter søget fik vi først feedback fra instruktør-eleven og derefter fra Sanne.

Ved næste søg stod der 3 biler med en kilde på hver – placeret således, at hunden gik i en trekant mellem de 3 biler.

Biscuit arbejdede møj-godt! Han var top sej! Han søgte målrettet og koncentreret og fandt alle 3 kilder på ret kort tid. Et virkelig flot søg. Dyyygtig sheltie 🙂

Tid til udendørs-søg. Med det samme jeg så området, vidste jeg, at Biscuit ville lette ben, så jeg fik lavet rækkefølgen om, at Biscuit var sidste hund på banen.

Og jep! Biscuit lettede ben. Og derefter søgte han pænt og fandt den første kilde. Den næste kilde havde han svært ved. Han søgte længe og motiveret, men til sidst belønnede jeg for at finde færden – han fik ikke selv lokaliseret kilden. Men han arbejdede rigtig pænt, så det var ok.

20708042_1841667782720600_2132558010458982415_n

Jeg har tit svært ved at se hvornår han finder kilden/færden, men ifølge Sanne havde han den længe før jeg belønnede….

20170812_141220lille

Feed-back

Sidste søg var et tærskel-søg – et søg lige inden for en dør/åbning. Biscuit fik færden allerede inden han gik gennem åbningen. Derefter tog det et par sekunder at lokalisere den. Ifølge Mugge og Sanne havde han markeret for den – fra bagsiden – inden jeg mente, at han havde fundet den. Derefter gik han videre i sit søg og fandt en godbid lidt uden for området, som han spiste og derefter gik han tilbage og markerede på kilden igen – denne gang fra forsiden, hvorefter jeg belønnede. Hmmm ja…. som sagt, jeg er ikke altid særlig god til at se hvornår han markerer. Det må jeg øve mig i.

Det første udendørssøg var svært for Biscuit, men ellers var han super sej og arbejdede fantastisk godt hele eftermiddagen. Seeeejt 🙂

Vi sluttede med en gåtur i akademihaven – bare for lige at minde Hero og Gollum om, at de havde været ude. Border collier har tendens til hurtigt at glemme, at de har haft en god dag, hvis der går for lang tid uden aktivitet 😀

20170812_153028lille

Da vi kom hjem, tog vi lige et par timer med Netflix, før vi sluttede dagen med en regnvåd aftentur. Og så følte vi også, at vi havde gjort det godt!

20170812_210009lille

Regnvåd tusmørke tur

Søndag formiddag startede med en træningssession med hver af hundene.

Hero trænede nye freestyle tricks, Gollum trænede nye HTM positioner (eller rettet – han træner en ny retning i en af sine HTM positioner) og Biscuit lavede nogle meget flotte nose work søg.

Det var dejlig træning, hvor vi fik nørdet igennem med tingene indtil hundene var mætte (af for mange godbidder) og trætte (af lang tids koncentreret arbejde). Det var virkelig skønt.

Vi satte kurs mod Holbæk, hvor hundene fik en god gåtur på Fælleden og da de var klar til en god lur, så kørte jeg på besøg hos Vibeke for at hilse på Sushis dejlige hvalpe ❤

20170813_135122lille

De er 5 uger gamle og ganske bedårende.

Det var så hyggeligt at nusse hvalpe. Sushi er en dejlig mor og hvalpene er skønne.

Efter et par timer, da hvalpene var klar til en lur, sluttede jeg dagen af med en aftentur med mine egne hunde inden vi kørte hjem og fik aftensmad.

 

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gollum, Hero, Nose Work, Træning. Bogmærk permalinket.

Et svar til Massere af træning, Nose Work og hundehvalpe

  1. Helle Larssen siger:

    Lyder som en skøn weekend 😊 Og tak for god god træning 🐾

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s