Den gang mor var lille…

20171125_164053

Da min ældste nevø, Andreas, var ca. 3 år gammel, lavede jeg en bog til ham, hvor jeg fortalte om hans mors barndom. Der var en masse billeder fra hendes opvækst på Island og Grønland og bogen fortalte også om hvordan hun fik en lillesøster (mig) – det var nemlig lige deromkring, at Andreas også skulle til at have en bror eller søster…

Det har hele tiden været min mening, at min yngste nevø, Marcus, også skulle have sådan en bog, men det er en ret tidskrævende opgave at lave den, så jeg fik det aldrig rigtigt gjort.

Men så kom Saal Digital med et godt tilbud. Jeg kunne få 225 kr. rabat på en fotobog hos dem, hvis jeg anmeldte bogen på min blog bagefter… Så jeg tog mig sammen, fik fundet billeder frem og fik forfattet en tekst.

Jeg downloadede Saal Digitals designprogram og gik i gang.

Hold nu op, det tog lang tid! Men det var nu ikke programmets skyld. Det er bare fordi den slags tager lang tid.

I starten havde jeg faktisk lidt svært ved at finde ud af bruge design programmet, men det gik egentlig ret hurtigt ok med at finde ud af de forskellige funktioner. Hvordan skabelonerne til side-layout fungerede, lykkedes det mig aldrig rigtigt at gennemskue og derfor blev mine sider nok heller ikke så varierede, som jeg kunne have ønsket. Da jeg havde fundet et sæt layouts, som fungerede for mig, så blev jeg bare der.

Efter 4 timers arbejde, manglede jeg kun 4 side af bogen og så kom denne fejl-melding pludselig!

fejlfejl2Jeg kunne ikke fjerne fejlmeldingen og jeg kunne slet ikke overskue, at miste 4 timers arbejde, hvis jeg bare lukkede ned. Aaaarrrrggghhhhh!

Jeg rodede rundt med det i et kvarters-tid og på et tidspunkt mente jeg, at det var lykkedes mig at gemme mit arbejde – dog uden at kunne se hvad jeg lavede, fordi jeg jo ikke kunne fjerne eller flytte fejlmeldingen, så jeg kunne ikke helt se hvad der stod på skærmen og hvad jeg svarede på.

Jeg lukkede programmet… men fejlmeldingen var der stadig… Til sidst måtte jeg genstarte computeren, for at få den væk. Grrrrrrrrrrrrr.

Jeg åbnede design programmet igen og phew! Mit gemte arbejde var der! Men så snart jeg forsøgte at arbejde i det, kom fejlmeldingen igen! Argh men altså!

Jeg genstartede min computer 3 eller 4 gange og til sidst opgave jeg og af-installerede programmet for derefter at installere det igen. Og med bæven og rysten åbnede jeg… Phew! De første 22 sider af bogen var stadig gemt!

Helt ærligt, så var min motivation for at lave mere fotobog faldet drastisk. Alt det bøvl med programmet havde lagt over 1 time til min arbejdstid.

Men jeg blev færdig og bestillingen blev sendt afsted. Og jeg havde besluttet, at jeg aldrig gad lave bøger hos Saal Digital igen, men jeg må indrømme, at da bogen kom, da blev jeg overrasket over dens kvalitet.

20171125_164132

Det er en meget fin bog med sider af kraftigt fotopapir og virkelig flot overflade. Jeg har bestilt mange fotobøger før denne, men den her er nok den flotteste, jeg har set. Jeg er meget imponeret over resultatet. Om det opvejer besværet ved at lave den, har jeg ikke helt afgjort endnu… 😉

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Den gang mor var lille…

  1. Helle Larssen siger:

    En hyggelig og mindeværdig gave 😊

  2. Pingback: Familie julehygge | Hazyland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s