De sidste dage i 2017

 

kort

Jeg var på arbejde den 27. og 28. og efter arbejdet, havde jeg booket et par timer i træningshallen i Niløse.

Vi har haft virkelig god træning på det sidste. Når jeg træner alene, så arbejder vi på detaljer og nørder med de små ting og når jeg mødes med Helle, så træner vi helheden med musik til. Og jeg kan se hvordan helheden bliver mere præcis og flydende for hver gang Helle og jeg mødes. Det er dejligt, fordi vi har haft en lang periode, hvor vi knoklede og knoklede uden at det synes at blive bedre. Det var som om, at vi slet ikke rykkede os.

Biscuit er fyldt 13 år og selv om han stadig er i fin form, så kan jeg godt mærke, at han er en ældre herrer. Al aktiviteten i julen, hvor vi besøgte min søster, gik en masse ture og trænede meget, var trættende for ham, så han har ikke trænet så meget mellem jul og nytår.

DSC_0005lille

Biscuit

Han har nået en alder, hvor han ikke behøver træne. Hvis han har lyst til det, så gør vi det og hvis han ikke har lyst, så lader vi være. -Og mellem jul og nytår stod den på leg og sjov for Biscuit og ikke ret meget træning.

DSC_0044lille

Sjov og ballade

Gollum træner positioner – især de nye positioner skal gøres sikre og præcise og mit håndtarget skal væk. Og så træner vi links og nye retninger… med en ung heelwork hund er der rigeligt at gøre. Der er 10 positioner og lige pt. kan Gollum de 8 af dem, men endnu ikke i alle retninger, så vi er langt fra i mål.

DSC_0152lille

Gollum

Heldigvis er Gollum en lille nørd, så han nyder præcisions-arbejdet og gør sig stor umage.

DSC_0028lille

En glad fyr

Hero kan endnu ikke alle de tricks og kombinationer, som indgår i hans 2018 program, men vi knokler på det og mellem jul og nytår kom vi en hel del tættere på, end vi har været…

DSC_0014lille

Hero

Og vi træner links ‘uden hænder’ – at han kan skifte mellem de forskellige tricks, uden at jeg skal bruge håndsignaler eller vise ham, hvad han skal. Vi har nogle ganske krævende skift i det nye program, så det arbejder vi meget på.

Jeg tænker tit på, hvor meget træning, der ligger bag de bitte små detaljer, som publikum end ikke vil bemærke, når vi skal vise vores program. Det er de små ting, der gør at programmet ser ‘rent’ (modsat rodet) og flydende ud, men som man egentlig ikke bemærker… de tager lang tid, at få på plads og det er det, som vi hygger os med i denne tid.

F.eks. træner vi på, at Hero forholder sig roligt efter en fremadsendelse, indtil jeg når op ved siden af ham. Hvis Hero begynder at flytte sig rundt eller dreje sig efter mig, så vil det se rodet og uroligt ud, men når programmet er klar til at optræde med, så er der jo aldrig nogen der vil tænke, der der ligger adskillige timers træning bag det halve sekunds rolig venten.

DSC_0147lille

Man bliver tørstig af al den træning.

Og ved siden af træningen, er der naturligvis blevet tid til gåture – d. 27. i gråvejr og regn. D. 28. i smukt solskin.

DSC_0157lille

D. 29. december var vi sammen med Helle hele dagen.

Vi startede med at træne hunde – kun de unge hunde… de gamle holdt fri.

Hero gik hele sit program igennem med kun 2 belønnings-pauser undervejs og han var mega sej! Han gjorde det så fint. Jeg var meget meget glad. Alt det fokus, som vi har lagt på at få de enkelte små sekvenser til at fungerer, begynder at bære frugt.

Og jeg kunne tydeligt se på Gollums program, at vi havde brugt de foregående træningsdage på at træne præcision og sikkerhed. Han lavede sit program så flot – men stadig med en del belønnings-pauser undervejs.

Ex-it trænede lydighed – og der var også kommet styr på et par ting, der drillede sidst jeg så hende træne. Især hendes fremadsendelse rundt om kegle, havde rykket.

Og Jazz fangede Pokemons – og trænede timing, timing, timing… stakkels Helle, det er ikke let musik, men jeg får nogle gode grin ind imellem 😀

DSC_0056lille

Hver anden hund trænede inde i hallen (de to HTM hunde) og hver anden trænede udenfor (freestyle og lydighed), så der var lidt flytten frem og tilbage, men det var super vejr til at være udendørs, så det ville vi gerne udnytte med de to, der har mest brug for plads. Med de to heelwork hunde, ville vi hellere have spejle og plant underlag.

Jazz havde købt en super fin gave til brormand Hero – han fik den sejeste bold. Hun havde også købt en til sig selv 😉 og både Hero og Jazz var meget tilfredse med deres belønninger i dag 😀

Jazz var så glad for sin nye bold, at hun kom til at bide snoren over på den 😉

DSC_0120lille

Jazz og Hero med deres bolde – Heros fin med snor og Jazz’ i flere stykker 😀

Da træningen var overstået, spiste vi frokost og derefter stod den på soignering.

DSC_0098

Dejlig frokost i hallen

Vi havde aftalt at hjælpe hinanden med at bade og soignere hunde. Vi havde 6 hunde i bad, blowede 4 af dem tørre (dem der ikke er bange for bloweren) og børstede samt klippede poter og negle på alle 7. Det tog et sted mellem 2½ og 3 timer og vi var lidt smadrede i ryggene, da vi var færdige, men det var arbejdet værd. 7 smukke, velduftende hunde.

DSC_0112lille

Biscuit er mega artig og nem at vaske og tørre. Han finder sig tålmodigt i det hele.

DSC_0106lille

Cookie ville hellere tørre vandet af i gulvtæppet end blowes tør

Vi havde en pause i vaskeriet, da Lisbeth kiggede forbi til en kop kaffe og en snak om vores 2018 rekvisitter. Vi fik et smug-kik på hendes foreløbige arbejde og det så bare så godt ud.

DSC_0104lille

Det var en super hyggelig dag og jeg kom hjem med 3 meget trætte og meget meget fine og rene hunde.

DSC_0125lille

3 flotte fyre

20171228_153139lille

D. 30. december stod den på sofahygge indtil ved 11 tiden, hvor vi gik en tur i skoven. Så tæt på nytår starter fyrværkeriet jo nærmest fra morgenstuden, hvilket gør det lidt svært at få motioneret hunde ordenligt. Hero er allerede nu meget utryg ved fyrværkeri, men Gollum og Biscuit er top seje og det vil jeg gerne bevare. Så af hensyn til Hero undgår jeg fyrværkeri og for at undgå, at Gollum og Biscuit får en dårlig oplevelse, der kan ødelægge deres afslappede forhold til det, så gider jeg heller ikke have dem for meget ude i det. Men det lykkedes af få en times tid i skoven, som alle hunde nød, så det var en god start på dagen.

20171230_114051lille

Det var lidt trist, at se de fine rene hunde blive mudrede, men værre var det dog, at Gollum lettede ben på Hero! Arh men altså Gollum! Han var helt ren!

20171230_114041lille

Gollum – hvorfor har Hero gule pletter på næsen???!!!!!!!!!!

Det er længe siden, at vi holdt op med at gå tur uden flexiliner. Jeg vil gøre meget for at undgå, at være en af dem, der leder efter en hund, der er stukket af i panik, fordi der kom et pludseligt og uforudset brag og der har været ret mange kanon-slags-agtige brag i de sidste uger.

Vi havde booket træningshallen i Niløse fra kl. 12.30 – 14.00 og vi var tilbage til at nørde med detaljer. Men altså ikke før Heros næse lige havde fået en tur gennem vaske-hallen!

Egentlig fungerede Heros program rigtig godt da vi trænede det i sin helhed dagen før, men det havde stadig givet et billede af hvor vi skulle sætte ind. Vi havde god træning og en glad Hero, der gerne ville have forsat mere end de 30 minutter han havde til sin rådighed.

DSC_0014lille

Gollum trænede 2 forskellige heelwork positioner/retninger og bagefter genopfriskede han lige nogle ting, som vi ikke bruger så meget i år – bare for at han ikke skal glemme dem.

Og så begyndte vi at arbejde på at stå på bagben. Jeg træner ikke bagben-sarbejde før hunden er mindst 2 år gammel og Gollum er nu 2½, men jeg tror nu ikke, at jeg havde tænkte på at træne det, hvis ikke jeg havde opdaget, at han helt naturligt stiller sig op på bagbenene og har rigtig god balance, når mine nevøer beder ham om det. Mine nevøer er vant til, at alle mine hunde kan stå på bagben, så de har ikke tænkte over, at Gollum ikke har nået at lærer det og når de beder ham om det, så gør han det… så jeg tænkte, at vi lige så godt kan træne det ordenligt.

Han var heller ikke helt tilfreds, da hans 30 minutter var ovre 😉

DSC_0029.JPG

Lille Biscuit trænede ikke program. Han fjollede og hyggede bare. Han havde ikke brug for seriøs træning, men han ville gerne have opmærksomheden og hyggen, så vi lavede forskellige sjove ting, som han kunne blive belønnet for.

DSC_0036lille

Og i dag – nytårsaftensdag… Vi kørte hjemme fra kl. 7.30 og var i skoven kl. 8, for at gå tur inden alle de unge mennesker kom ud af fjerene og ud med fyrværkeri. Vi havde en skøn time i skoven med fuldstændig ro. De eneste lyde vi hørte, kom fra fasanerne.

lille

Og efter gåturen kørte jeg til bageren og købte morgenbrød til min morgenmad. Dejligt at komme hjem til morgenkaffen og morgenmaden.

Vi havde måske nok ikke behøvet stå så tidligt op. Det regnede det meste af formiddagen, så der var fuldstændig ro udenfor. Der var vist ingen, der gad være ude i det vejr.

Kl. 13 kørte jeg på arbejde, for at ønske godt nytår. Jeg skulle bare lige hygge med personale og borgere i 1 – 1½ time. Det var ikke meningen, at det skulle være en ‘rigtig’ arbejdsdag, men jeg var dårligt kommet ind af døren, før brandalarmen gik i gang. Vi var ret sikre på, at det var en falsk alarm, men den kimede så væggene rystede og vi kunne ikke stoppe den igen – og vi havde også en formodning om, at brandvæsnet var på vej… Vi fik langt om længe alarmen til at holde op med at kime og derefter fik vi ringet til brandvæsnet. Alarmen var imidlertid ikke gået ned til dem, men de kunne se, at vores system ikke fungerede som det skulle… Såh fat på teknikker og krydse fingre for, at de kan nå at komme inden aften. Det er ikke så godt, at brandsystemet ikke virker på en nytårsaften, hvor der bliver fyret fyrværkeri af alle vegne og risikoen for brand er større end på de fleste andre aftner.

Vi nåede lige at hygge ½ times tid, inden jeg var nødt til at køre. Jeg havde booket træningshallen i Stestrup fra 15 – 17, så hundene kunne brænde energi af i rolige og sikre omgivelser.

DSC_0057lille

Og drengene var mega dygtige…

Hero lavede først sin koreografi med massere af belønning og leg og bagefter lavede han den igen uden stop og kun med små godbids-belønninger undervejs. Wooohoooo det gik virkelig godt. Jeg er så tilfreds. Han fik en stor bold-leg-belønning bagefter.

DSC_0009lille

Gollum varmede op med at lave heelwork på højre og venstre side af mig og derefter lavede vi hele hans program til musikken – også kun med godbids-belønninger undervejs. Han gjorde det så fint – han er virkelig dygtig. Jeg glæder mig til at vi skal vise vores nye program frem.

Gollum sluttede med noget løbe- og springleg bare for sjov. Og Gollum var så begejsret. Det var lige noget, han kunne bruge 😀

DSC_0028lille

Biscuit lavede Nose Work – og selv om vi har haft en lang Nose Work pause, mens han har lært ny koreografi, så var han top sej og søgte så flot.

DSC_0047lilleDSC_0039lilleBiscuit har ikke trænet ret meget freestyle i juleferien. I stedet har vi hygget med andre små opgaver og en af de ting vi har gjort en del er, at jeg har klikket ham til at samle alle mulige mærkelige ting op og afleverer dem til mig.

Da jeg så ham lave Nose Work, konstaterede jeg, at jeg nok har lavet den øvelse lidt for meget… Han forsøgte flere gange, at samle de små beholdere med lavendel op!!!!

DSC_0037lille

Øhhh prøver du at samle lavendel-beholderen op, Biscuit??? Det må man altså ikke 😉

Vi havde en god eftermiddag i hallen og både drengene og jeg fik brugt en masse energi og er nu klar til at der ikke sker mere i dag.

Drengene er iøvrigt gået all in på nytårsudstyret i år 😀

Biscuit er som altid yndig…

Hero

Gollum

Og Gollum er ekspert i at skære ansigter – han har ikke meget tålmodighed med model-arbejde og han lider sjældent i stilhed 😀

Hero og Biscuit kunne også være med i det med at skære ansigter, men de gør det ikke lige så overbevisende som Gollum.

Rigtig godt nytår alle sammen – må 2018 blive et godt år, hvor tingene lykkedes for os alle.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s