Lille Amy er blevet lidt større

DSC_0046lys

Amy har nu været i Danmark i 3 uger og hun er faldet godt til hos min søster og mine nevøer. Hun er nu 13 uger gammel.

Hun er meget interesseret i katten Burns – Burns er knap så interesseret i hende 😀

I weekenden var jeg i Hillerød og jeg bliver mere og mere forelsket hver gang jeg er sammen med Amy ❤

GDSC_0031 (18)lys

Hun er bare sådan en lækker hvalp. Hun er modig og fuld af gå-på-mod. Når noget overrasker eller forskrækker hende, så hopper hun op i luften, tager et skridt tilbage og ser tingene an i et par sekunder og så går hun frem igen. Det er godt nok sejt!

Og hun har bare krudt i måsen. Hun kører på i timevis med legetøj og sjov. Min søster har skrammer på hele oversiden af foden, fordi Amy jævnligt kommer farende og tager en ordenligt bid fod. Hos mig har det mest været storetåen, det er gået ud over. Nu er det jo ikke nødvendigvis en god kvalitet hos en hvalp, at den bider i fødder, men hun gør det jo som resultat af den energi og lyst til sjov og ballade, som hun er fuld af og det er gode kvaliteter.

I weekenden lavede jeg lidt søgeleg med hende i haven. Hun søgte efter små kyllinge-tern på græsplænen og hun blev ved i evigheder uden at miste fokus. Hun kan i hvert fald godt koncentrere sig om en opgave længere tid ad gangen. Vi sluttede søgelegen, da jeg blev kold og ikke gad sidde ude i haven mere. Amy havde ikke mistet intensiteten på de 20 minutter, hvor vi var i gang.

EDSC_0037 (3)lys

Og bagefter havde hun mere energi til at lave aktivitetes-spil inde i huset sammen med Marcus. Igen massere af initiativ og lyst til at løse opgaven.

EDSC_0037 (26)lys
EDSC_0037 (30)lys

Hun ‘apporterer’ legetøj og bringer fint tilbage. Hun holder fast, når man leger trækkeleg og har ikke noget problem med, at man rører det, som hun har i munden. Hverken hvis det er mad eller legetøj.

DSC_0026lys

GDSC_0031 (26)lys

Når Amy bliver træt og skal sove, vil hun gerne ligger op ad en, så der er fysisk kontakt mellem hende og hendes mennesker. Hun vil også gerne have fysisk kontakt, når hun spiser tygge-ting. Hun er super social.

GDSC_0031 (31)lys

Det skinner ret tydeligt igennem i ovenstående – jeg er vild med Amy. Hun er sådan en lækker lille hvalp 0g jeg er så småt begyndt at researche racen, for at finde ud af om Amys linjer er specielle eller om alle mops er så lækre. Hvis man kan få flere af hendes slags, så vil jeg slet ikke afvise, at der flytter en mops ind i Hazyland flokken en dag. Hun er sød, nem og ukompliceret.

DSC_0248lys

Nåh ja, undtagen når det kommer til negleklip og øjen-rens (mops har udstående øjne og man drypper for at forebygge problemer). Der er hun langt fra ukompliceret – faktisk er hun en rigtig drama queen. Jeg har talt med hende om, at jeg aldrig har klippet foden af en hund, når jeg klippede negle, men hun tager ikke rigtigt mit ord for det. Hun tænker, at det er bedre at forebygge og bare lade være med at samarbejde.

I forhold til border collierne, så opstår komplikationerne, når Amy snorker og grynter sig hen for at møde dem…. Hero er ok, men Gollum synes, at hun er ret uhyggelig med sit sorte, flade hoved og sine små grynt. Han er i forvejen ikke vild med uforudsigelige hvalpe, som han ikke helt ved hvor han har og når de så samtidig er så underlige i det som Amy, så er han udfordret 😀

 

Vi arbejder på det og jeg håber, at de nok skal blive fine venner, når Amy bliver lidt ældre ❤

 

Dette indlæg blev udgivet i Amy, Biscuit, Familie, Gollum, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s