Nose Work i Hvalsø Hundevenner

dsc_0055lys

Her i efteråret har Biscuit og Gollum gået til Nose Work hos Hvalsø Hundevenner. Jeg begyndte oprindeligt på Nose Work, for at have en senior beskæftigelse til Biscuit og han har også nydt i fulde drag, at gå til træning en gang om ugen og have min fulde opmærksomhed. Selv om han nærmer sig de 14 med hastige skridt, så er han ikke klar til at stoppe med træning og udfordringer.

DSC_0035lys

Indtil dette efterår, var Gollum den af mine hunde, der havde beskæftiget sig mindst med Nose Work, men han var faktisk også den, der var dygtigst til det. Det falder ham naturligt og han synes at det er sjovt. Efter at have trænet jævnligt, er han virkelig rykket. Jeg burde virkelig gøre mere ud af det med ham, men der er jo kun 24 timer på et døgn…

41505047_10156482997648847_4732249482752688128_o

En af de ting, som jeg absolut har fået med fra træningen i Hvalsø er, at jeg har fået trænet meget mere beholdersøg. Jeg hader beholdersøg. Jeg finder det så uinteressant. Jeg kan lide at bruge omgivelserne. Men når nu det var en del af undervisningen, så måtte vi jo… Og man bliver jo bedre med træning, så på det område har vi helt klart rykket.

På den sidste træningsdag i Hvalsø, havde Hanne (instruktør) arrangeret en lille uofficiel prøve for os. Der var 2 beholdersøg og 2 udesøg til hver hund – og så et ekstra søg til de hunde, der havde gået på øvet hold (bla. Biscuit). Resultaterne af prøven er stadig en stor hemmelighed (bliver afsløret til afslutningen på sæsonen senere på måneden), men de er i bund og grund heller ikke så vigtige. Det var en glæde for mig, at se både Gollum og Biscuit søge effektivt og målrettet. Ingen tvivl om, at de forstod opgaven og havde det sjovt med den. Gollum var helt klart hurtigere end Biscuit, men begge var motiverede og målrettede. Og Biscuit gøede begejstret nærmest non-stop hele aftenen 😀 Heldigvis viser Gollum sin glæde på en mindre støjende måde 😉

Jeg håber, at vi kan gå til Nose Work igen i foråret og så må jeg virkelig stramme mig an og få arbejdet lidt også med Gollum i mellemtiden – selv om vi har travlt med HTM.

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gollum, Nose Work, Træning, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s