Nose Work

20181122_181248lys

Efterårets Nose Work træning i Hvalsø er slut, men det betyder ikke, at vi holder Nose Work pause. Tværtimod så er Gollum og jeg netop begyndt på et nyt hold, der kører her i slutningen af november og i december.

Gollum er god til Nose Work, men det er jeg ikke, så hvis vi skal blive bedre sammen, så må jeg lærer noget mere.

Vi var til første undervisningsdag i går aftes og i dag, da vi alligevel skulle ud og træne HTM, så satte jeg også lige et par søg op til Gollum og Biscuit.

Under Gollums træning, dukkede der et par situationer op, som jeg ikke rigtigt vidste, hvad jeg skulle gøre ved. Da Gollum satte næsen på kilden i det ene søg, så røg metaldåsen med lavendel i på gulvet. Jeg ville have den af vejen, så jeg lagde den op på bordet. Gollum opdagede imidlertid, at den lå der og så blev jeg usikker på, hvad jeg skulle gøre. Vi har aldrig arbejdet med søg, som han ikke kunne nå før… Jeg tænkte for længe over situationen og da jeg endelig besluttede at belønne, var Gollum videre. Hen vendte imidlertid tilbage og der skyndte jeg mig at belønne…. det blev lidt noget rod, men resten af søget gik rigtig fint.

Ved det næste søg, begyndte Gollum pludselig at kratte med poten på en af kilderne. Jeg fjernede den og sendte ham videre i søget, for jeg vidste ikke hvad jeg ellers skulle gøre.

Jeg ved heller ikke helt hvad jeg skal gøre, når han vender tilbage til kilder, som han har fundet. Jeg vil jo gerne belønne for at gå efter duften, men ved ikke, om jeg ender med en hund, der går tilbage hele tiden?

Så alt i alt en masse spørgsmål og situationer, som jeg er lidt usikker på. Bagefter føltes det fantastisk, at gå ind ved siden af og træne heelwork. Her ved jeg præcis hvad mine kriterier er, hvad jeg skal belønne og hvad jeg skal rette op på. Følelsen af, at mine og Gollums bevægelser nærmest bliver ét er fuldstændig fantastisk.

2352155407276836398

Man siger at ude er godt, men hjemme er bedst og det beskriver nok meget godt den følelse, som jeg fik i hallen i dag. Nose Work er sjovt, men heelwork føles som at komme hjem i vante og trygge rammer 😀

Jeg lavede også nogle søg med Biscuit i dag og han er bare skøn. Jeg er vild med denne lille serie, der viser, hvordan han arbejder sig ind på duften, lige kommer til at gå lidt for langt og så vender tilbage og rammer plet.

DSC_0006lysDSC_0008lysb

I øvrigt er det ikke så svært, at gemme kilder for en 14 årig hund, der ikke længere ser så godt. Blå plastic dutter på et gråt gulvtæppe, så er den klaret. Selv om den lå lige midt på gulvet, kunne Biscuit ikke se den, før han stod med næsen ud for den 😀

a.JPG

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gollum, Marsvin. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s