Hvid Nose Work Hund

DSC_0007

Hvalsø Hundevenner var værter for en Nose Work kl. 2 konkurrence i dag og Gollum og jeg havde fået lov til at være Hvid Hund. Super fed måde at stifte bekendtskab med prøve-miljøet, uden at der var noget pres på i forhold til at skulle finde kilderne.

Og det var ret godt, at der ikke var nogen forventning om at vi fandt det hele, for kl. 2 er lige i overkanten for Gollum… det var svært.

Men – han lavede et super fint beholder søg. Første kilde fandt han på ingen tid og jeg var slet ikke i tvivl og kunne med fuldstændig sikkerhed i stemmen melde den som fundet. Den næste var jeg egentlig heller ikke i tvivl om, men jeg havde ikke is nok i maven, da han pludselig viste interesse for en anden beholder, så jeg fik meldt fundet på en forkert og straks efter sagde jeg ‘jeg tror, at den er i den der’ og pegede på den rigtige beholder. Så det var en uerfaren handler, mere end en uerfaren hund, der fejlede der. Det var et flot søg, som jeg kun kan være stolt over og tilfreds med.

DSC_0005lys

Indesøg

Indesøget var bare for svært for Gollum. Han cirklede i det samme område og jeg vidste, at der måtte være noget, men vi kom aldrig tæt nok på til, at jeg kunne melde fundet. Det viste sig, at den sat højt oppe, så det var fair nok, at han ikke kunne det. Han har aldrig prøvet, at kilden sad højere, end han kunne nå.

Den anden kilde i indesøget var vi aldrig i nærheden af. Vi brugte for meget tid på den første.

Køretøjssøget var egentlig ok – Gollum fandt den ene kilde – den med lavendel og viste ret tydeligt hvor den var, men jeg havde fået respekt for at melde fundet for tidligt, så jeg sagde ikke noget. Heldigvis var Anja (dommer) flink og sige ‘korrekt’ alligevel, så jeg kunne rose Gollum for at finde kilden, selv om jeg ikke selv turde tage stilling til, at den var der.

DSC_0006lys

Jep, der var den!

Gollum viste også tydelig interesse for den kilde, der var med eucalyptus, men han var ikke lige så sikkert som på lavendel. Det er jo rimeligt nok. Selv om vi har lavet eucalyptus søg, så har vi lavet mange mange flere lavendel søg.

Udesøget – der var Gollum ved at være træt og motivationen var drastisk faldende. Han endte med at vise stor interesse for et hjørne, hvor kilden ganske rigtigt sad, men han ramte ikke stedet og jeg meldte fundet for tidligt. Anja viste mig hvor kilden var, så jeg kunne hjælpe Gollum og rose for at finde den. Derefter valgte jeg at stoppe – han havde været rundt i området og sat sine spor (og det er egentlig den hvide hunds vigtigste opgave) og jeg oplevede, at han havde fået nok.

DSC_0010lys

Der var den til gengæld ikke, men det kan man jo ikke vide, før man har checket…

Han kom op i bilen og fik sig en lur og senere på dagen lavede vi nogle lette søg i Helles hal, så han igen fik lov til at opleve, at han nærmest er verdensmester i at finde færten. Han var top motiveret igen, så selv om, at det havde været svært om morgenen, så havde det ikke taget modet fra ham.

Gollums søster Easy deltog i konkurrencen og hun var mega sej! Køretøjssøget og udesøget var dårligt nået at gå i gang, før begge kilder var fundet og Kirsten kunne melde færdig. WOW! Det var godt nok imponerende.

DSC_0022lys

Kirsten og Easy – køretøjssøg

DSC_0025lys

Easys udesøg gik så stærkt, at fotografen kun nåede at tage dette ene billede!

Beholdersøget og indesøget kunne jeg ikke se, men Kirsten fortalte, at beholder søget var gået godt og hun havde fundet begge kilder. I indesøget, havde hun også misset det høje søg, men hun havde fundet det andet.

StoltOpdrætter.com! Sikke en flot prøve de to leverede.

Jeg lærte en masse både af at være hvid hund med Gollum og ved at se prøverne. Super formiddag i Hvalsø. Tak Hanne, for muligheden for at være hvid hund.

Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Hazyland Hvalpe, Nose Work, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s