Biscuit 14 år

2426032690185636666

Jeg ved præcis hvad jeg lavede på dette tidspunkt for 14 år siden. Jeg var på juletur i Prag sammen med min mor. Og for et øjeblik satte vi julemarkeder og sightseeing på stand-by for at finde den nærmeste internet cafe, så jeg kunne tjekke min webmail og se de første billeder, som Dorthe havde sendt af Bluebees smukke hvalpe. For 14 år siden, blev Biscuit nemlig født.

2426413318462768999

Biscuit, min lille blå skønhed. Jo ældre han bliver, jo mere kommer jeg til at elske ham. Det kan gøre helt ondt at prøve at tænke på, hvor meget han betyder for mig. Biscuit er noget helt specielt. Han er en ener. Og i dag fejre vi hans 14 års fødselsdag.

DSC_0027

 

Han er så godt som helt døv. Hvis der trænger lyd igennem, så er det virkelig meget lidt. Jeg har dog en ide om, at han hører eller på anden måde fornemmer særligt høje lyde, f.eks. et højt klik tæt på hans øre.
Hans syn er heller ikke super godt længere, så det kniber med at finde eller gribe godbidder, hvis jeg kaster dem til ham, men hans krop fungerer forbløffende godt for alderen. Der er ingen stivhed eller problemer med at følge med på gåturene. Han kan også stadig lide at springe – men jeg sørger for, at han ikke springer ret højt. Jeg passer godt på ham.

2507624131931932395

Om Biscuit er gået på pension vil tiden vise. Han deltog i flere seniorklasser i sidste sæson, men jeg trak ham også fra nogle. Jeg tænker ikke nødvendigvis, at han stiller op til flere konkurrencer, men han er stadig i god form og han vil stadig gerne være med til at træne og lave noget, så mon ikke han også er med til en opvisning eller to i næste sæson. Det kunne sagtens være.

2494201894809897051

Når Border Collierne træner, så skal Biscuit også træne. Enten træner han heelwork og tricks eller også træner han Nose Work. Det er ikke fordi vi udvikler så meget på tingene. Han behøver ikke blive dygtigere. Men han får opgaver og han løser dem og det bliver han belønnet for. Det har værdi for ham, at være med og føle, at han bliver udfordret og har ‘et job’. Og fordi det har værdi for Biscuit, så har det også værdi for mig. Jeg elsker vores små trænings-sessioner.

2508343770437649065

Jeg har sjældent mødt en hund med bedre sociale kompetencer end Biscuit. Han fungerer bare med alt og alle. Han er god med mine marsvin, han elsker katte, han er super tolerant over for hvalpe og han er fantastisk med børn. I det hele taget, så er hans temperament fuldstændig fantastisk. Jeg får aldrig en hund, der er så let at leve sammen med igen.

2497511441846764614

Desværre er i dag en rigtig lang arbejdsdag for mig, men vi skal nå at fejre Biscuit også. Vi har planlagt 2 timer i træningshallen og der skal også være plads til en skovtur.

I fødselsdagsgave har han fået en ny seng, som han kan have ude i bilen og så har han fået lækre godbidder, som han får lov til at spise helt selv mens vi træner og 3 tyggeben, som jeg håber, at han deler med Border Collierne 🙂

20181205_184224

Kære Poul og Dorthe – jeg kan simpelthen ikke takker jer nok – både for at I opdrættede min fantastiske Biscuit og for at I lod ham leve sit liv sammen med mig. Jeg er mere taknemlig end jeg kan finde ud af at udtrykke ❤

Tillykke med fødselsdagen min smukke Biscuit Blå ❤

 

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s