Sommerferie 2019

Fredag morgen fik jeg afsluttet de forskellige opgaver, som mit job krævede før jeg kunne gå på 2 ugers ferie. Derefter blev bilen pakket (sikke et projekt!) og vi satte i gang… Første etape var ikke så lang… En lille kilometer ned til søen for at køle af inden den længere etape til Viborg 😀

20190726_102551lys

Der var lige et par ekstra ærinder i Slagelse på vejen, men så var vi også afsted på de knap 300 km. mod Viborg.

20190726_121556lys

Vi ankom til hallen ved 15 tiden. Sonja, Jette og Liv var der allerede og Louise dukkede også op i løbet af eftermiddagen. De havde booket træningstid inden konkurrencen. -Men jeg var der ikke for at træne – jeg var der for at gøre klar til weekendens konkurrencer. Tak til især Sonja og Liv, der bare over med, at jeg gik og byggede en ring rundt om dem mens de trænede 🙂

Umiddelbart virkede temperaturen i hallen tilforladelig, men så snart man begyndte at bevæge sig, var der HOT. Og når først man var blevet varm, kunne man ikke rigtig køle ned igen. Det var ret forfærdeligt. Jeg sad og sorterede dommersedler – helt stille uden at bevæge mig – og sveden løb ned at ryggen på mig.

I løbet af 2 – 3 timer var vi klar. Ringen var bygget, dommersedler sorteret og Miriam og jeg havde fået lagt de sidste planer for weekenden.

Jeg tog drengene ind i hallen og trænede lidt på det område, der ikke var booket og derefter kørte jeg til Motel Spar 10. Både hundene og jeg var trætte efter en lang og varm dag.

Lørdag morgen startede med en morgentur ved hotellet kl. 6.

IMG_20190727_062741_518

Derefter blev der pakket og gjort klar til en stævnedag. Jeg nåede lidt hurtigt morgenmad inden jeg mødtes med Miriam i hallen kl. 7.30.

Vi fik ordnet de sidste ting – bla. var jeg ret udfordret af at skulle håndtere regneark og word dokumenter på en MacBook. Jeg er vant til PC 😀

Jeg havde længe inden konkurrencen, bestilt en ny bold til Gollum. Den fik jeg købt og betalt – wooohooo, man skal aldrig gå ned på legetøj!

Kl. 9 sharp gik vi i gang med færdighedsprøverne. Jeg var dommer for klasse 2 og titelprøven og så havde jeg også fornøjelsen af at dømme en enkelt kl. 3, Heidi med Crympe, der lavede en super flot prøve.

Helle var åbenbart blevet ret gode venner med MacBook’en, for hun var klar med resultaterne så snart sidste færdighedsprøve var afsluttet, så vi kunne holde præmieoverrækkelse.

Dagens første ordinære klasse var HTM kl. 3, hvor Gollum stillede op og han havde start nummer 2. Jeg havde huset forkert, så da første hund gik i ringen, fik jeg travlt med at varme op og gøre klar.

Temperaturene i hallen føltes virkelig fine lørdag morgen – meget bedre end om fredagen, så det var en lettelse. Jeg kom i kostumet og fik varmet op – naturligvis med den nye bold ;-). Gollum føltes fin at arbejde – tændt, men ikke overtændt. Det var, som det skulle være.

Og det var det virkelig. Han havde et enkelt kiks i starten af programmet, men ellers havde han knivskarpe positioner hele vejen igennem. Det føltes fantastisk at have overskud til at performe og se dommerne i øjnene. Det var virkelig en god tur i ringen. Seje fyr 🙂  ❤

Jeg havde lidt tid mellem mine to hunde og det var godt! For åbenbart var temperaturen ca. 10 grader højere i den del af hallen, hvor ringen lå end i resten af hallen 😉
I hvert fald føltes det ikke rigtigt så rart og køligt længere. Jeg svedte mildest talt som et svin 😀 Så jeg havde brug for ½ time til lige at nå normal krops-temperatur igen.

Hero varmede op med at gå en tur og derefter hygge nogen godbidder. Da hunden før os gik i ringen, gik vi ind i opvarmningsområdet og lavede nogle enkelte små-bidder af programmet med belønning og så var vi klar.

Hero var også fantastisk i ringen. Rolige, kontrolleret – men som altid med fuld fart på. Man skal vide præcis hvor man skal sætte fødderne, når man arbejder med ham, for det går hurtigt og man har ikke tid til at begå fejl. Men hvis jeg er hvor jeg skal være, så er han som regel også hvor han skal være og det var jeg denne gang 🙂

Endnu en dejlig – men varm tur i ringen. Ekstra varm fordi mit Flintstones kostume er lavet af 1 cm tyk pels, som man overhovedet ikke kan ånde igennem. Adddd hvor var det klamt at have på 😀

Efter frokost, var jeg dommer i 4 klasser. Bla. havde jeg fornøjelsen af at dømme en virkelig stærk Freestyle kl. 2 med super dygtige hunde og handlere. Det varsler godt for sportens fremtid. Og jeg fik lov til at dømme Gollums datter Rêve, der desværre kom til at løbe ud af ringen.

DSC_0259lys

Rêve

Og da sidste hund gik ud af ringen efter begynderklassen, så var Helle klar med resultaterne. Sikke en effektiv service!

Dagens store overraskelse for mig kom i HTM kl. 3. Og det var faktisk lidt sjovt, for der gik ret lang tid inden jeg opdagede det… Øjnene ser åbenbart det, som de forventer at se. Jeg holdt præmie overrækkelse for HTM kl. 1 og 2 og da jeg nåede til kl. 3, scannede mit blik lige resultatlisten og den så ud som forventet. Jeg startede nede fra og først da jeg nåede til 3. pladsen gik det op for mig, at noget alligevel ikke var helt som forventet… Jeg kaldte Annette og Neo op som 3. vindere og oven over Neos navn, burde Gollums navn stå som 2. vinder… men det gjorde det ikke. Jeg måtte kigge en ekstra gang… og en gang til… Jo, den var god nok. Som 2. vinder stod Gollums mor, Jazz, og allerøverst på listen som vinder af klassen stod Gollum.

Det er jo ikke fordi, at jeg ikke synes, at Gollum havde gjort det godt. Det havde han – han havde gjort det fantastisk. Det er bare fordi, at jeg har vænnet mig til, at når Gollum gør det godt, så placerer han sig lige under de rigtig store HTM stjerner (bla. hans fantastiske mor). Jeg var mega glad og stolt over at vinde en kl. 3 for første gang. Og så endda ved et landsholdskval stævne. Seje seje Gollum.

Og som en ekstra bonus vandt Hero også Freestyle kl. 3. Jeg er virkelig møj stolt over at vinde begge de to kl. 3’er ved samme stævne. Det har jeg vist ikke prøvet siden Whispers tid.

DSC_0277lys

Jazz, Gollum og Hero ❤ – sikke en fantastisk familie

DSC_0265lys

Mor Jazz og Gollum ❤

DSC_0295lys

Gollum og Hero

Vi brugte en times tid på at rydde op i hallen og gøre klar til næste dags konkurrence og derefter hang vi bare ud lidt, fordi vi egentlig var lidt trætte… Men så tog vi os sammen og Helle fik trænet med Gollums søster Ex-it, der laver lydighed og derfor ikke havde konkurreret.

DSC_0370lys

Kl. 19 mødtes vi med Corinne og Gollums datter Rêve til en times træning. Hun er kommet op fra Frankrig for at få noget undervisning med unge Rêve, så vi udnyttede tiden bedst muligt ved også at lægge lidt træning ind lørdag aften.

Vi havde fin træning med gode fremskridt og da klokken var 20, var vi alle udmattede og tænkte kun på at komme tilbage til hotellet og slappe af.

Søndag morgen mødtes jeg med Helle og Jette til morgenmad. De er morgen-mennesker og da jeg skulle være i hallen kl. 7.30, var jeg også tidligt på færde. Mens vi spiste, snakkede vi om overtro – det med at forsøge at gentage ritualer, som er opstået, når noget er gået godt. Jeg sagde, at jeg nu altid var nødt til at varme op med Gollums nye bold, for den opvarmning havde ført til, at han vandt klassen. “Naarj da” var Helles kommentar – “- det var ikke den bold, det var fordi han havde fået en hel ny bold at varme op med…! Men for hulan da Helle!!!! Din abe!!!! Nu var tanken plantet og så kunne jeg ikke slippe den igen! Så det første jeg gjorde, da jeg kom ned i hallen var, at købe en ny bold til Gollum! Men jeg kan jo ikke købe nye bolde til ham hver gang, han skal til konkurrence!!!!

20190729_182236lys

Ingen undskyldning for ikke at købe en ny bold til Gollum 😀

Jeg startede dagen med at heppe på Rêve i færdighedsprøve 1, som de bestod med glans. Wooohoooo.

DSC_0019lys

Og søndagens første ordinære klasse var Freestyle kl. 3. Hero kører ofte lidt højere på dag 2 end på dag 1 og det gjorde han også, men han kammede ikke over. Han havde fart på, men det var kontrollerbart og han lavede et flot Flintstones program. Dygtig fyr.

DSC_0043lys

Efter kl. 3 kom Freestyle kl. 1, hvor jeg lige kunne pust ud og så var det HTM 3 og Gollum. Vi varmede op med den nye bold – selvfølgelig. Vi gik i ringen og Gollum var en god fyr. Han lavede endnu et rigtig flot program. Jeg kan kun være stolt og tilfreds med mine drenge.

Igen tilbragte jeg eftermiddagen bag dommerbordet. Søndagen bar præg af at være 2. dagen. De fleste hunde var lidt mindre skarpe end dagen før. De var trætte og varme. Men ikke desto mindre så jeg mange flotte programmer. Det var en fornøjelse at være dommer.

Igen havde Helle været super effektiv med MacBook’en og regnearkene og havde resultater klar med det samme.

Og guess what! Vi gjorde det igen! Gollum vandt HTM 3 og Hero vandt Freestyle 3. Woooohooooo! Så måske skal jeg rent faktisk have en ny bold til Gollum ved hver konkurrence! Godt, at Hero ikke har lige så dyre vaner! 😉

DSC_0248lys

Efter konkurrencen var vi lige nødt til at have en lille familiebillede. Hvor tit har man mulighed for at få et billede af 3 generationer i lige linje…. når nu hanhunden kun har hvalpe, der bor ca. 1000 km væk?!

3 generationer2lys

Gollum (venstre) med sin mor Jazz (midt) og sin datter Rêve (højre)

2 generationer b

Gollum og Rêve

Vi ryddede op i hallen og pakkede HTM konkurrencen væk og kl. 17 var jeg klar til at køre tilbage til hotellet. Og selv om jeg  havde god tid, så følte jeg intet behov for at træne 😉

Vi gik en tur og jeg købte McDonalds med tilbage til hotellet og så var der ellers dømt hygge og afslapning.

IMG_20190729_064750_801

Mandag morgen kunne jeg sove længe…  så selvfølgelig vågnede jeg kl. 5.30. Arh men altså!

Morgentur med hundene og derefter hygge på værelset med hundene indtil kl. 8.30, hvor jeg spiste morgenmad og begyndte at gøre klar til dagen.

Kl. 10 mødtes jeg med Heidi, Steve og Corinne og vi kørte til Løgstrup, hvor Miriam havde anbefalet os en super træningsbane. Det var bare helt perfekt – en stor plan græsplæne med mulighed for at bilerne og vi kunne være i skyggen.

67386670_480142036116444_4477766258078515200_nlys

Heidi og Crympe fik koreograferet deres nye freestyle program og det bliver bare så godt.

Hero og Biscuit testede koreografien og har godkendt den 😀

Biscuit tested også ALLE Crympes mange forskellige slags godbidder og godkendte også dem 😀

67312743_914963775504485_5638667945065316352_nlys

Corinne og Rêve arbejdede med fokus og koncentration og de havde nogle super træningspas. De var rigtig gode, selv om termometeret viste over 30 grader.

Og der blev hygget med slik, kage og cola i lange baner undervejs. Og der blev grinet rigtig meget. Det gør der tit, når man koreografere dog dancing programmer 😀

Det var en skøn træningsdag – hundetræning, når det er bedst!

67258121_472266403324349_1220184854285516800_nlys

Mega hygge

DSC_0012lys

Biscuit nød også dagen

Vi havde et par timer på hotellet om eftermiddagen. De blev brugt til lidt hyggesludder med min søster over messenger, et køligt bad og hundene tog sig en ordentlig lur. De var efterhånden ved at erkende, at man må sove, når muligheden byder sig, på den her ferie 😀

Kl. 18 kørte vi til IEC hallen. Der havde været lydighedskursus hele dagen, men de skulle slutte ved 18 tiden og så havde Corinne og jeg fået lov til at komme og træne (kæmpe tak Miriam). Vi holdt ca. 1 time.

IMG_20190729_210900_633.jpg

Temperaturen var steget til noget, der var ganske uegnet til hundetræning, men trods dette havde jeg en god træning med Gollum og derefter skiftedes Corinne og jeg til at lave noget med Rêve. Jeg er helt vild med at arbejde med hende. Hun er en mega fed hund. Hero trænede ikke. Han havde lavet rigeligt om eftermiddagen og iøvrigt var det for varmt til, at jeg orkede mere.

Corinne, Steve og jeg sluttede dagen med et lækkert måltid på en kinesisk restaurant ganske tæt på hotellet.

Tirsdag formiddag skulle Corinne, Steve og jeg igen mødes på træningspladsen kl. 10 og jeg fik faktisk sovet lidt længere. Klokken var ca. 7.30 inden jeg stod op. Temperaturene var fine fra morgenstunden. Omkring 20 grader C og let overskyet med en lille brise. Det var perfekt til hundetræning.

Da vi kom frem, fortalte Corinne, at hun var blevet ringet op af hotellet. Hun havde fejl booket hotel, så de var nødt til at køre hjem tirsdag i stedet for onsdag. Værelset var booket ud til anden side. Så Steve læssede Corinne og Rêve af og kørte selv tilbage på hotellet og pakkede.

Corinne og jeg blev på pladsen og trænede hund.

Rêve startede rigtig fint og var super dygtig. Hun fik en pause, hvor jeg trænede med Hero og så fik Rêve en tur mere. Derefter Gollum og så Rêve igen til sidst. Meeen, der var hun ved at være træt og det var svært, at holde fokus ret længe ad gange…. men hun har godt nok også gjort det godt i de 4 dage, hvor hun var i Danmark og Corinne har fået en masse input med hjem og arbejde videre med.

Da vi var færdige med den seriøse træning, hyggede vi lidt med Gollum og Rêve. Dobbelt heelwork var de begge med på 😀

DSC_0041lys

Gollum og Rêve – dobbelt heelwork med mig…

DSC_0057lys

– og med Corinne

DSC_0077lys

Gollum og Rêve

Vi tog afsked med Corinne, Steve og Rêve ved 12 tiden. De satte kurs mod Frankrig og jeg satte kurs mod Mønsted Kalkgruber. Jeg havde set på hjemmesiden, at hunde var meget velkomne OG at temperaturen i gruberne er 8 grader året rundt. Det tiltalte mig efter en uge i tæt på 30 grader eller mere.

Og kalkgruberne var et godt valg. Hunde var virkelig meget velkomne og gruberne var skønne at gå i – der er 60 km gange og gå i, men kun lys på de 2 km og jeg var ikke modig nok til at forlade de oplyste stier. Men det var kuperet terræn, så det tog alligevel en times tid og vi elskede det. Det føltes som at gå tur i et køleskab – ahhhhh 🙂
Samtidig var det et super interessant sted og ganske fascinerende, at gå tur under jorden.

DSC_0127lys

Drengene i kalkgruberne

Der var en stor grotte, hvor der hver halve time blev afspillet et multi medie show, der fortalte om områdets og grubernes historie gennem lys, lyd og billeder på grottens vægge. Det var rigtig godt lavet og fangede både store og små.

DSC_0150

Lys og billeder på væggen og lyd, der rungede i gangene…

På vej til og fra gruberne, gik vi på en smuk natursti.

Vi var også rundt og se museet. Der var nok at kigge på og ingen sure miner, selv om jeg kom med 3 hunde. Skønt at opleve. Jeg tror godt, at jeg kunne finde på at komme tilbage, hvis jeg besøger Viborg en anden gang.

Efter kalkgruberne, stoppede jeg lige for at købe frokost og aftensmad med tilbage til hotellet og så forskansede vi os på værelset resten af dagen.

Jeg overvejede at kører ned i hallen og se Valentina LP kursus, men hundene var møj trætte efter 4 dage fyldt med oplevelser og meget lidt hvile. De sov hele eftermiddagen og da jeg ved 18 tiden opfordrede dem til at komme ud og tisse inden den varslede regn, måtte jeg kalde på Hero tre gange før han besluttede at komme med. Jeg er glad for, at jeg besluttede bare at lade dem sove.

Jeg hyggede med Netflix – de nye afsnit af Orange is the new black. Jeg chattede også lidt med Helle og helt ærligt, så nød jeg også en eftermiddag, hvor der ikke var gang i den non stop.

Onsdag morgen startede vi i IEC, hvor Jette (der har Gollums bror Bambus) skulle på lydighedskursus med sin unge hund Leo. Jeg kørte op for at sige hej til dem og se lille Leo arbejde (han er så dygtig) og derefter fortsatte drengene og jeg mod Klitmøller.

Min søster og nevøer er på surf-ferie i Klitmøller og da jeg havde set, at det kun ligger 100 km. fra Viborg, havde vi aftalt, at mødes og have en dag sammen.

2 (2)lys

Sommerhus-hygge

Jeg kørte til deres lejede sommerhus og her fik vi en kop kaffe og hyggede med kæmpe romkugler. Man kunne spise en kvart romkugle, så havde man fået mere end nok 😀

20190731_135059

En lille bitte kop kaffe – eller en kæmpe stor romkugle

Smukke omgivelser til kaffen:

Efter kaffen kørte vi ned til havnen i Klitmøller og gik en lille tur.

DSC_0050lys

Vi endte på en cafe, hvor mine nevøer fik is og min søster og jeg fik is kaffe. Mums – lækkert.

DSC_0069lys

Ren hygge

DSC_0071lys

Marcus og Amy

DSC_0056lys

Andreas og Diva

DSC_0075lys

Drengene

DSC_0057lys

Og pigerne 🙂

Da vi kom tilbage til sommerhuset, gik min søster og jeg på stranden med hundene. Sommerhuset ligger kun ca. 200 meter fra stranden, så det tog ikke mange minutter at komme derned.

Hero og Gollum fik en dukkert, men bølgerne var ret vilde, så jeg turde ikke lade dem komme for langt ud. Biscuit og Diva soppede lidt og Amy gjorde sit bedste for ikke at blive våd.

DSC_0111lys

Hero midt i en kæmpe bølge

DSC_0103lys

Fuld fart frem

4 (1)lys

Fantastisk strand

DSC_0106lys

Hov! Sheltien væltede!

Til aftensmad stod den på pizza og derefter tog drengene og jeg afsked og satte kurs tilbage mod Viborg. Desværre uden min hvalpegård og sølvdækken i bilen. Arh men altså, hvor træls! Tak til min søster, der leverede den til døren næste dag!

Turen hjem var i øvrigt ret smuk…

Torsdag og fredag var Hero og jeg på Nose Work kursus med Dave Kroyer fra USA som underviser. Selve kurset kan der læses meget mere om her!

Torsdag aften efter kurset, kørte jeg tilbage til hotellet og fik pakket alle de ting, som jeg ikke skulle bruge mere. De kom i bilen og derefter kørte jeg tilbage til hallen og spiste aftensmad sammen med Miriam, Morten, Dave og Lise (fra kurset). Det var en super fin afslutning på en god dag.

Fredag morgen sørgede nabo-væreslet for, at vi kom tidligt op. Kl. 6.30 satte nabo gæsten sin hund i bilen. Det gad den åbenbart ikke, så det begyndte at gø. Og stoppede ikke igen. Så var vi lige som i gang.

20190802_072541lys

Den var mega sød, men ret støjende.

Jeg fik gået morgentur og sat mine ting i bilen inden morgenmaden og så afgang til hallen.

Jeg startede dagen med 30 minutters træning med Gollum. Vi lavede lidt heelwork, men det var svært at finde motivationen. Vi var ved at være trætte, så efter 15 minutter, gik vi over til bare at hygge og have det sjovt med 3 spring og en tunnel, der stod i hallen. Efter en uge på farten, var vi ved at være lidt møre.

Lille Biscuit fik også lov til at lave lidt. Og ellers så han det som sin vigtigste opgave, at teste alle de forskellige handleres godbidder. Han var mest til bretonenes godbidder. Dem kunne han næsten ikke abstrahere fra 😀

20190802_123049lys

Kl. 17, da kurset var færdigt, fik vi pakket sammen i rekord fart og så gik turen ellers mod Sjælland.

20190802_193351lys

Vi har haft en fantastisk ferie i Viborg fyldt med gode oplevelser, men hunde og ejer er trætte nu. Det skal blive rart, at have et par dage i et lidt langsommere tempo 🙂

Tak til alle, der var med til at gøre min uge i Viborg til sådan en skøn uge ❤

Dette indlæg blev udgivet i Amy, Biscuit, Familie, Gåture, Gollum, Hero, Konkurrencer, Nose Work, Træning. Bogmærk permalinket.

2 svar til Sommerferie 2019

  1. Helle Larssen siger:

    Stort tillykke med drengene, men æhhhh hvorfor er det lige at Gollum ikke kan få en ny bild til hver konkurrence????????? 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s