Nose Work træning med Helle

DSC_0009lys

Da Helle skrev i går aftes og spurgte om jeg ville træne i dag, skrev jeg straks tilbage, at det ville jeg gerne. Ikke fordi jeg havde lyst eller motivation til at træne. Det var i forgårs, at vi kom hjem fra Viborg og vi er stadig trætte og ikke oplagte til ret meget seriøs aktivitet. – Men jeg ville gerne hænge ud med Helle, så jeg kørte til Lille Skensved 🙂

Og det blev en mega hyggelig dag, hvor vi trænede en masse Nose Work.

Hero er i fuld gang med at lærer markeringer på en ret Dave Kroyer agtig måde. Vi bruger ikke kasser, for det er ikke den slags markeringer vi har brug for, men træningsmetoden er den samme – blot på en target på væggen i stedet for i en kasse.

Siden vi kom hjem, har vi haft 5 træningspas indendørs i rolige omgivelser og Hero går målrettet hen og sætter næsen på target og holder den der.

I dag flyttede vi træningen uden for, men ellers var øvelsen den samme. Miljø-skiftet gjorde virkelig en forskel for Hero, der startede med at være frustreret og lave fejl. Men lynhurtigt fandt han ud af, at det var samme princip bare i andre omgivelser og så kørte det.

Vi flyttede target lidt rundt, for at generalisere og det fungerede fint for Hero.

DSC_0016lys

Jeg forsøgte en enkelt gang, at koble søget og markeringen sammen for Hero og det var rigtig fint. Desværre var jeg for længe om at klikke, så han gik fra kilden, men kom hurtigt tilbage og lavede en fin markering, som jeg fik klikket for. Dygtig fyr!

DSC_0029lys

Dagens sidste øvelse med Hero var, at sætte distraktioner på markeringen. Jeg begyndte at flytte mig lidt rundt, mens han fastholdt sin target og jeg lavede bankelyde på hegnet, mens han fastholdt positionen. Han var mega sej.

Jeg Jazz startede på samme metode som Hero og det er utroligt at se de to søskende. Jazz reagerede fuldstændigt som Hero, da han startede. De er så ens de to!

Vi lavede en lille konstruktion til Jazz, der hjalp hende med at få markeringen korrekt – lidt lige som Hero havde kasserne, da han startede.

DSC_0098lys

Ex-it og Gollum lavede 2 søg – men uden alle de her nye ideer 😉
De fungerer rigtig godt med det, som vi hele tiden har gjort og som jeg tidligere har skrevet, skal man jo ikke fixe noget, der virker.

De fandt hver 8 kilder inde på værkstedet og bagefter fandt de 3 udendørs. Og så var de Game Over!

Gollum:

Ex-it:

DSC_0062.JPG

Og mens de ‘store’ brugte deres næser og søgte, så tog lille Biscuit sig en lur. Han har endnu ikke helt sovet ud efter en spændende uge i Viborg ❤

DSC_0109lys

Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Hero, Hero Nose Work Træningsjournal, Nose Work. Bogmærk permalinket.

Et svar til Nose Work træning med Helle

  1. Pingback: Sommerferie uge 2 | Hazyland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s