Sommerferie uge 2

Uge 2 af min sommerferie har heldigvis været mindre intens end uge 1. Jeg havde en fantastisk uge i Viborg, men jeg havde ikke holdt til en mere med samme aktivitetsniveau 😉

Det er langt fra hver dag, at vi har lavet de store aktiviteter. Vi har også haft tid til bare at hygge med Netflix eller gå nogen gode ture.

Men vi har haft nogen dejlige dage…

Søndag mødtes jeg med Helle og vi lavede en masse Nose Work, men det har jeg allerede fortalt om 🙂

Mandag fortsatte drengene og jeg vores Nose Work eventyr. Vi kørte til Slagelse og jeg satte 3 søg op rundt omkring ved Antverskov Ruin. 2 søg med 3 kilder og 1 søg med 4 kilder. Og så satte jeg en enkelt søg op med 3 kilder i lav højde, så Biscuit også kunne få lov til at søge – uden at skulle op på bagben.

Det var et mega fedt område at søge i. Der var en masse vind, der kom inde og ud af døre og vinduer og rundt om hjørner og der var stejle trapper og halv-sammenfaldne søjler at kravle rundt på. Det var bare sjovt og hundene nød det. De syntes helt sikkert også, at det var et fantastisk sted.

Gollum:

 

Hero:

 

Biscuit fik lov til at lave sit eget søg med lave kilder, men da han efterfølgende gik med mig rundt i ruinen og ryddede op efter border collierne, tog han også lige et af de knap så lave søg, så han var åbenbart ikke helt enig i sin senior-ordning 😀

 

Efter Nose Work hyggen, kørte vil til Vikingeborgen Trelleborg og gik en tur i de fascinerende, historiske omgivelser…

 

-Og hundene tog sig en dukkert i Susåen.

 

Tirsdag nøjedes vi med en skovtur…

20190806_131734lys

Og om aftenen var Gollum til Nose Work træning hos Lorup Hundecenter. Jeg kunne godt mærke på ham, at han har haft et par travle uger med en masse aktivitet. Han var lidt træt. Men han kom godt i gang og han var i hvert fald ikke for træt til at flirte med damerne.

Det ene søg var helt nede ved søen og jeg kunne godt se på Gollum, at han var meget fokuseret på vandet, så jeg ventede med at lade ham gå, til jeg kunne se, at han havde duft i næsen…. og han gik også direkte mod kilden… og forbi kilden ned til vandet 😀

Ihhhh Gollum, din bandit 😀

20190806_184935lys

Da vi først var blevet enige om, at finde kilderne først og bade bagefter, så arbejdede han super fint ❤

Og da vi var færdige, fik han lov til at hoppe i søen fra badebroen… og en af de andre hunde, en ung islandsk fårehund, lod sig inspirere og sprang i søen efter ham. Det fortrød den imidlertid, da den kom i tanke om, at den faktisk ikke var så tryg ved at bade, så den kravlede op på en beton blok under badebroen og ville ikke komme ind igen. Arh men altså… efter adskillige forsøg på at få hende til at hoppe i vandet og svømme ind, besluttede jeg, at hun måtte hjælpes inden hun gik i panik… så jeg gik ud efter hende. Jeg var pænt våd bagefter, men Gollum var begejstret over, at jeg kom ud i vandet og den lille fårehund kom ind på land uden at være traumatiseret over oplevelsen. Nose Work er en alsidig sport 😀

Onsdag mødtes jeg med Bodil. Vi startede med at træne – Mille trænede sit nye freestyle program, Hero trænede Nose Work markeringer, Gollum trænede heelwork positioner og Biscuit hyggede med Bodils barnebarn Timian.

Heros nose work markering er nu lige så stille sat sammen med nogle lette søg;

Efter 1½ times træning kørte vi til det ridecenter, hvor Bodils heste er opstaldet. For et par dage siden, fik Bodil en ny hest; Wilaya og hende skulle jeg møde.

 

Og hun var så fin ❤

DSC_0016lys

DSC_0062lys

Vi kiggede på heste og hyggede med kaffe og chokoladekiks.

Border Collierne ventede i bilen, men Biscuit havde en fest. Han elsker at opleve ❤

DSC_0058lys

Vi sluttede med frokost på en Cafe i Ringsted, inden jeg sagde farvel til Bodil og Timian og kørte mod Lille Skensved, hvor Helle og jeg brugte eftermiddagen på at træne sammen. Her var det border collierne, der var i aktion, mens Biscuit fik sig en lur.

 

En skøn feriedag sammen med ‘horse and hound’ 🙂

Torsdag startede jeg tidligt i træningshallen til 1½ dejlige timer sammen med hundene.

 

Bagefter satte jeg kurs mod Hillerød til en dag sammen med familien.

Vi startede i haven, men i løbet af de første timer, trak skyerne sammen og vejret blev ret voldsomt – lyn og de vildeste tordenbrag, så det blev hurtigt en indendørs-fest!

2 (1)lys

Sådan kan man godt få det, når regnen siler ned og det buldre og braget udenfor 😉

Mopserne var begejstrede for at se os…. Gollum var ikke helt sikker på, at han var lige så begejstret for at se Amy. Hun kom til at hoppe oven på ham og det kan man godt blive lidt betuttet over 😀

Til gengæld var Gollum helt sikker på, at han sagtens kunne sove i mopsernes kurv… den var overhovedet ikke for lille 😀

 

I løbet af eftermiddagen, klarede det lidt op, så vi benyttede chancen og kørte til Sørup, hvor vi fik kaffe og gik en lille tur med hundene.

DSC_0018lys

 

Og vi var så heldige med vejret – det var så fint, mens vi var afsted.

Da vi kom tilbage til Hillerød, besluttede min søster og jeg, at gå en ekstra tur med hundene…. Og nu var vores held åbenbart sluppet op. Vi havnede i en skybruds-lignende byge. Det var godt, at jeg havde en tør trøje i bilen, for jeg var virkelig gennemblødt, da vi kom tilbage. Aaaadddd!

20190808_173725lys

To våde mopser efter gåturen

Dejlig pizza til aftensmad inden drengen og jeg sagde tak for i dag og kørte hjemad igen.

Fredag morgen mødtes jeg igen med Bodil i træningshallen. Vi havde 3 timer sammen med kaffe, hygge og træning.

2.jpg

Og drengene og jeg sluttede turen med en gåtur.

1

Og derefter holdt vi fredag med afslapning, Netflix og meget lidt aktivitet! Ahhh dejligt.

Lørdag morgen startede drengene og jeg igen i træningshallen. Jeg var lidt uoplagt, men strammede mig an og vi fik 3 gode sessioner. Hero arbejdede med tricks til næste års program, Gollum med præcision i sin heelwork og Biscuit med at skubbe en bold hen over gulvet 🙂

20190810_104344lys

Efter træningen kørte vi i akademihaven. Jeg startede med at sætte Nose Work kilder op på byggepladsen ved kirken. Derefter gik vi tur i 45 minutter, så færten kunne nå at sprede sig lidt inden alle 3 hunde fik lov til at søge.

Hero go Gollum fandt 5 kilder hver. Biscuit måtte nøjes med 2, der sad fint i sheltie-højde, men det var han også ret tilfreds med. Når man nærmer sig 15 år, er behovet for aktivitet ikke det samme, som når man er en border collie i sin bedste alder.

kildemedrodtlys

Hero sniffer sig vej til kilden.

Gollum:

 

Biscuit:

 

Da vi kom hjem, ramte vi sofaen og YouTube for at se Live Streaming fra Nordisk Mesterskab i agility. Vi nåede lige hjem til at se Gollums halvsøster Dizzy løbe et mega flot løb og at se danske Channie Elm Ørsted med Mayday vinde dagens individuelle agility løb. Seje danskere!

Resten af dagen gik med at følge med i NM. Jeg kunne dog sagtens nå en masse andre ting også, for der var ret lange pauser, både når der skulle bygges bane og når voldsomme regnbyger stoppede løbene.

20190810_142611lys

Gollum var meget entusiastisk, selv om han ikke rigtigt viste det 😉

I dag – søndag – min allersidste feriedag startede med en gåtur i akademihaven. Inden turen satte jeg Nose Work dufte op og da vi kom tilbage, lod jeg hundene søge.

Som altid havde jeg lavet en lille bane med lave søg til Biscuit, så han ikke behøvede arbejde lige så hårdt for at finde kilderne, som de yngre hunde.

DSC_0100lys

Sorø Akademi er et spændende søgeområde i øjeblikket. Kirken er ved at blive renoveret og det arbejde byder på et hav af Nose Work muligheder.

Prøv at se et søgeområde:

DSC_0082lys

Dagens søg blev dog lidt ekstra spændende. Både Hero og Gollum trak meget på et hjørne under en skurvogn, hvor jeg vidste, at der ikke sad nogen kilde. Der sad kilder i nærheden, men ikke så tæt på, at de i den grad burde blive forvirret af duft-spredningen. Begge hunde var enige om, at hjørnet var enormt spændende, så jeg var ikke i tvivl om, at færten måtte være stærk der. Det gav bare ikke mening for mig. Gollum kaldte jeg væk fra området og hjalp ham på rette vej – selv om han var ret insisterende. Han kom videre og blev belønnet kraftigt der hvor kilden rent faktisk var.

Da jeg ville gøre det samme med Hero, opdagede jeg, at metal-dimsen fra et fyrfadslys var faldet ned i hans krave og havde sat sig fast i hans store pels, mens han rodede rundt inde i hjørnet. Eller hov nej… det var ikke et fyrfadslys! Det var en godt mudret (gætter på, at den har sidder der i gårsdagens regn) Nose Work beholder! Med 2 vatpinde i!

Hovsa! En anden end jeg havde også fået den gode ide, at udnytte det fede søgeområde og så havde vedkommende glemt en kilde!

kilde

Nåh nej… det var ikke et fyrfadslys!

Det var den Hero og Gollum trak så voldsomt på! Hero fik en kæmpe belønning ved den ny-op-dukkede kilde og Gollum fik en stor undskyldning for, at jeg ikke stolede på ham, når han så klart fortalte mig, at der var noget i det område!

Hvis nogen mangler sin Nose Work beholder, så satte jeg den på metallet tæt på hvor jeg fandt den. Men jeg placerede den synligt, så den er let at finde, hvis man leder efter den og så den ikke narre andre, der søger i området 😉

kilden3

Jeg havde placeret en kilde på trappen (markeret med cirkel), men det undrede mig, at færten skulle trække ned i hjørnet. Det gav ingen mening i forhold til vindretning og min viden om fært-vandring i øvrigt. Jeg forstod simpelthen ikke, at det hjørne trak så voldsomt. Men Gollum blev belønnet voldsomt for kilden ved trappen og derefter trak vi væk fra den del af området.

DSC_0093lys

Heldigvis var der massere af kilder, der ikke koliderede med den ekstra kilde, der dukkede op og hvor der ikke var forvirring omkring søgene.

Da vi kom hjem, loggede jeg igen ind på YouTube og Live Streamingen fra Agility NM. 2 danske hold sølvmedaljer blev en realitet og nu venter vi spændt de de individuelle resultater….

Dette indlæg blev udgivet i Amy, Biscuit, Familie, Gåture, Gollum, Hero, Hero Nose Work Træningsjournal, Nose Work, Træning, video. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s