Nose Work

Vi har haft travlt med Nose Work her på det sidste… Og det har været mega fedt og sjovt.

Først var der Rhodesian Ridgeback Klubbens Nose Work prøve ved Kolding. Gollum var tilmeldt kl. 1 – hans 3. forsøg på at opnå titlen. Ved begge de første prøver, kiksede vi vores første søg og så er løbet jo ligesom kørt…

Vi ankom til Kolding ved 9 tiden. Checkede ind og tog så drengene med ud på en gåtur.

20190914_091721lys

Kl. 10 var der banegennemgang. 4 spændende søg – og alle 4 nogen, som jeg kunne se udfordringer i.

Køretøjssøget lignede bare ikke noget, som vi havde prøvet før. 2 gaffel-trucks inde i en lagerhal. Vi har ikke prøvet et indendørs køretøjssøg før og vi har ikke trænet ret meget på ‘små’ køretøjer – kun på trailere og rigtige biler.

(Kilden er markeret med en rød cirkel. Jeg ved ikke hvor præcis cirklen er, for når først jeg har meldt “fundet” og fået at vide, at det er korrekt, så løber jeg ud af banen for at belønne og glemmer lidt hvor kilden egentlig sad)

69822947_10218119291485463_6272891772662185984_n

Beholdersøget var egentlig meget lige til, som beholdersøg nu engang er, men ved vores sidste prøve misforstod jeg Gollum og kom med en fejl-melding og det sad stadig i mig.

70455778_10218119291565465_2487038711540219904_n

Indesøget var fedt! En lagerhal med massere af hylder og kasser og reoler. Så sjovt. Men også mange steder at sætte kilden og så var det lidt svært at vide, hvordan ventilationen i sådan en hal ville påvirke fært-vandringen.

70402110_10218119291125454_218423851783028736_n

Og så et udesøg, hvor det blæste en del….

70276803_10218119290965450_5319444526559920128_n

Vi blev delt ind i 3 grupper. Jeg var i sidste halvdel af den gruppe, der startede med Køretøjs- og beholdersøg. Derefter en pause og så indesøget. Og en pause igen inden udesøget.

Jeg gik en tur mere med drengene og så var det faktisk tid til at gøre klar til vores 2 første søg.

Vi lavede 2 prøve-søg. På det ene var Gollum lynhurtig. På det andet brugte vi lidt mere tid. Men begge var fine, sikre søg med tydelige markeringer. Jeg belønnede med bold for at motiverer Gollum lidt ekstra og så gik vi op med venteområdet til køretøjs- og beholdersøgene.

Ventetiden virkede på en måde lang, men samtidig fløj tiden afsted…. En lidt sær følelse. Og så var det tid!

I ugen op til prøven, havde jeg mindet mig selv om, at jeg i træningen har kæmpe tillid til Gollum og hvis han markerer, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det er fordi han ved hvor kilden er. Han fejl-markerer faktisk aldrig. Så der var ingen grund til uro – stol på Gollum og nyd søgene.

Den følelse var jeg i stand til at tage med mig gennem de to første søg. Jeg nød Gollum og vores fælles projekt. Og da jeg kom ud, var jeg lidt overvældet over, at vi ikke havde f***et vores først søg op! Det plejer vi jo, når vi er til prøve.

Pausen mellem de to første søg og indesøget var ikke så lang og før jeg vidste af det, var vi igang igen.

Jeg gik frem mod søgeområdet og kunne se på Gollum, at han allerede havde duft i næsen, så så snart vi fik lov til at starte, lod jeg ham gå… Og det gik stærkt. Han gik direkte hen til hylden foran os og markerede. Det viste sig senere, at vi lavede inde-søget på 7 sekunder. Jeg tror faktisk, at vi kunne have lavet det på 6, men jeg var så overrasket over den hurtige markering, at jeg næsten ikke turde sige “fundet”. Men Gollum fastholdt sin markering mens jeg stod og panikkede, så før min hjerne havde bearbejdet situationen, hørte jeg min mund sige “fundet” og mærkede min arm hæve sig. “Korrekt!” lød svaret og først da jeg stod uden for ringen og belønnede, fik min hjerne indhentet resten af min krop og jeg var mega lettet 🙂
Dommerens eneste kommentar var “Det var dælme hurtigt”. Og det kunne jeg kun være enig i. Puhhhh….

Det med titler er noget mærkeligt noget og får os til at gøre mærkelige ting. Alle 4 søg i en prøve er jo lige vigtige, men det 4. føltes pludseligt skæbnesvangeret! Med 3 gennemførte søg bag os, var titlen inden for rækkevidde. Jeg måtte kæmpe imod tankerne om alle de ting, der kan gå galt i et udesøg og minde mig selv om, at langt de fleste af vores trænings-søg er udesøg, så hvorfor skulle han ikke kunne det?

20190914_111644lys

I pausen inden sidste søg, var jeg presset og nervøs, men da vi endelig stod foran søgeområdet, var der faktisk ro på. Jeg kan godt lide at lave Nose Work med Gollum og det var jo bare det vi skulle…

Gollum havde ikke duft i næsen, da vi gik ind i området. Han startede med at kigge på den største genstand i området – et af de store bure, som man pakker ting i, når de skal transporteres. Der var ikke noget. Så gik han langs bagvæggen og undersøgte den – heller ingen reaktion. Og så blev han interesseret i en stige. Han tjekkede nærmeste trin, men stoppede ikke op og markerde – ikke før han kom til næste trin. Han frøs med næsen på trinnet. “Fundet!” “Korrekt!”. Woooohoooo kæmpe belønning uden for området. Seje, seje Gollum!

Mens vi ventede på præmieoverrækkelsen, fulgte vi med i nyhederne fra Nordsjælland, hvor Helle og søster Ex-it var til lydighedsprøve… Helle havde det lidt ligesom jeg havde det inden vores sidste søg. Ex-it havde 2 x bestået LP3 med sig inden prøven, så hvis de fik en mere, ville Ex-it være lydigheds champion. Og det fik de!!!!!!!!!!! Woooooooohooo igen! Ny dansk lydigheds champion – vores søster Ex-it! Seeeeeeeejt! Men man kan godt være lidt fornærmet over, at vi skulle læse det på Facebook før Helle selv fik fortalt det 😉  😀

Og så lige et Wooooooohooooooo mere! For da vi nåede til præmieoverrækkelsen, fandt vi ud af, at Gollum ikke blot havde fået 100 points og 0 fejl og dermed titlen NW1. Han havde også gennemført alle søg på 63 sekunder – dagens hurtigste tid. Han havde vundet klassen! Hans indesøg tog som sagt 7 sekunder, så det vandt han også. Næst-hurtigste hund havde brugt 13 sekunder 🙂

20190914_151922blys

Jeg er mega stolt af Gollum – og af Gollums søster Ex-it. Sikke en dag for de to søskede ❤

Helle og jeg talte om, at vi nok er nødt til at gå til prøve samme dag fremover, for åbenbart bringer vi hinanden held 🙂

Og man kan jo aldrig få for meget af en god ting, så vi har også været til Nose Work Dag på Nordgården ved Ringsted og denne gang var det sammen med Helle og søster Ex-it.

Nordgårdens Nose Work dage er simpelthen så sjove og hyggelige. Charlotte, der er værtinde, gør et kæmpe arbejde med at sætte en bunke sjove og udfordrende søg op, som man frit kan vælge imellem. Og netop det med at vælge er et must, for der er alt for mange til, at man kan nå dem alle.

Dagen startede med banegemmengang. Det er lidt af en hukommelses-test, for der er mange placeringer af kilder at skulle huske og ind i mellem lykkes det ikke… Så ser det således ud:

20190915_110042lys

En fælles indsats for at lokalisere kilden 😀

Helle og jeg var der selvføligelig for at lave en masse sjove Nose Work søg… men vi skulle også lige fejre vores nye titler.

DSC_0100lys

Gollum var ivrig efter at åbne sin “tillykke gave”

DSC_0108lys

Så ivrig, at han kom til at bide hul i embalagen  😀

DSC_0095lys

Ex-it var mest glad for pivdyret. Det var hun til gengæld også virkelig glad for 🙂  Godbidderne, kortet og champagnen kunne Helle godt selv få lov til at beholde 😀

Jeg havde også taget kage med… mest fordi at Helle og jeg jo ikke træner sammen… ikke de discipliner, som vi fejrede i hvert fald. Hvis Helle skulle give kage på sit lydighedshold, ville jeg ikke være en del af det og hvis jeg skulle give kage på vores Nose Work hold, så ville Helle ikke være en del af det. Hvis vi ville fejre sammen, så var der kun denne lejlighed.

20190915_135835lys

Mud Pie – mudder tærte – virkede som et godt valg til at fejre de to banditter 😀

20190915_141331lys

Biscuit var glad for, at Helle havde godbidder i lommen, når nu der var så meget chokolade i kagen, at han ikke måtte smage.

Og så stod den ellers på en masse sjovt Nose Work og hyggeligt samvær med andre Nose Work entusiaster. Det var virkelig en dejlig dag.

DSC_0003lys

En sær mand i skoven med en kilde/fært i støvlen

DSC_0006lys

Kys frøen kaninen… Kilden sad lige på næse-tippen!

DSC_0011lys

Døde dyr på jorden tæt på kilden, var svært distraherende. Gollum skulle lige mindes om hvad det var han var på jagt efter, før han fik løsrevet sig. Men så kom han også i gang igen og fandt kilden.

DSC_0013lys

En stald med fåre-l*** på gulvet var ikke et stort problem for Gollum. Det lod han sig ikke forstyrre af.

DSC_0031lys

Sejeste søskende Gollum og Ex-it i fåre-stalden

DSC_0032lys

Utilgængelige søg – færten sad inde bag pallerne i varierende afstand.

DSC_0048lys

Vand i spande og duft i den ene spand. Det kunne både Ex-it og Gollum godt klare….

DSC_0052lys

Men Gollum kunne ikke helt finde ud af, hvordan han skulle markere, når næsen blev våd, hver gang han forsøgte at lave en næse-target 😀

DSC_0057lys

Et kontor miljø

DSC_0063lys

Ex-it på kontoret

DSC_0065lys

I dette rum markerede Gollum pludselig på gulvet. Kilden var faldet ned! Godt jeg opdagede det og fik belønnet 🙂

DSC_0070lys

Kilden var placeret i en af flaskerne

DSC_0117lys

Frithængende kilder – færten var i bunden af en sok

DSC_0126lys

Beholdersøg – færten var i en af poserne

DSC_0133lys

Legetøj og dummy’er spredt på jorden og kilden var placeret i græsset

DSC_0141lys

Køretøjssøg

DSC_0147lys

Jep! Der var den! Udesøg med kilder på sten og træer

DSC_0157lys

Og en hel masse værksteds-miljøer.

Vi havde en skøn dag og vores hunde var så dygtige.

Kæmpe tak til Rhodesian Ridgeback Klubben for en fin Nose Work prøve, til Nordgården for en dejlige Nose Work Dag og til Helle for støtte og support i alt hvad jeg gør med Gollum og for den dejlige gave, som Gollum allerede har taget hul på 😀

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Hazyland Hvalpe, Nose Work, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Nose Work

  1. Helle siger:

    Altid mega stolt af Gollum 💙 en mega fantastisk HTM OG nosework hund 🐾
    Tak for en super hyggelig dag i dag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s