Nose Work i Hvalsø

x.JPG
Dagen i dag stod på Nose Work i Hvalsø Hundevenner. Gollum var tilmeldt i klasse 1 og da vi bestod klassen og fik NW1 titlen ved vores sidste prøve for en måneds tid siden, så kunne jeg tage afsted uden at føle noget pres, hvilket var rart, for der var varslet hård vind, hvilket potentielt kunne gøre det til en meget spændende prøve. Med titlen i hus, kunne vi kunne bare nyde vores søg og det gjorde vi.

Det var en super hyggelig prøve, hvor jeg mødte mange skønne mennesker, som jeg ikke har set længe. Og så kom Helle og heppede på os, hvilket var rigtig dejligt. Tak for opbakningen, Helle!

Vores første søg var indendørs søget. Et lille lokale med hylder og borde. Kilden sad på nederste hylde bagerst i lokalet. Gollum gik ret hurtigt frem og viste interesse for området og jeg syntes også, at jeg så en markering, men han plejer at være virkelig tydelig, når han har fundet noget og han fastholdt ligesom ikke, så for at være sikker, spurgte jeg “hvor er den?”, der er hans signal til at markere igen, hvis han rent faktisk havde fundet kilden. Han markerede igen og denne gang med større tydelighed, så jeg var ikke i tvivl, da jeg sagde “fundet!”. Og det var også korrekt.

indesøglys

Vi gik direkte videre til køretøjssøget. Det var en trailer og en bil, der stod i forlængelse af hinanden. Indgangen til søget var midt for, så vi kom ind nærmest mellem de to køretøjer.

Gollum startede med at søge ved bagagerummet af bilen, men ret hurtigt skiftede han retning og gik om på bagsiden af traileren. Igen var det en lidt halvhjertet markering, så jeg bad ham vise mig tydeligere, hvor kilden var. Det gjorde han og det var korrekt.

køretøjlys

Efter de to første søg, var der frokost-pause. Jeg nåede både at gå tur med hundene og at hygge med de andre deltagere i klubhuset. Det var rigtig fint.

20191026_122352lys

Fordelen ved Nose Work prøver er, at selv om man kun har en hund tilmeldt, så har man god tid til at gå tur mellem søgene, så de to andre får også en god dag ud af det.

Efter frokost, var det lidt svært at holde øje med, hvornår det var vores tur, men vi ramte timingen for at gå ned mod ude-søget perfekt og vi havde lige tilpas ventetid, så det var skønt.

Udesøget var placeret i et hjørne mellem bygninger og containere. Gollum startede med at søge hen langs væggen, ind i hjørnet med døren og så fulgte han væggen hen til containerne, hvor det ret hurtigt var tydeligt, at han havde duft i næsen. Han snuste lige lidt rundt og så besluttede han sig og lavede en fin og tydelig markering. Yep, den var korrekt! Ud og belønne!

udesøg1lys-horz

Direkte videre til sidste søg – 12 beholdere i en firkant inde mellem en jordvold og en mur. Gollum var systematisk og gik beholderne igennem en efter en indtil han frøs i en tydelig markering. Igen korrekt! 100 points og prøven var færdig for vores vedkommende.

beholdersøglys

Jeg er faktisk ikke sikker på, at jeg kan huske, hvilken beholder duften var i, men jeg tror, at det var den, der er markeret med en pil.

Der var lidt ventetid, hvor vi sad og hyggesnakkede i klubhuset mens hjælperne havde travlt med at få resultaterne klar.

Jeg var rigtig tilfreds med vores udesøg og vores beholdersøg i dag. De føltes sikre og gode. Men trods dette, havde jeg ikke de store forventninger til dagens resultater. Det føltes som om, at vi brugte alt for meget tid på vores ekstra check på markeringerne i inde- og køretøjssøgene. Jeg mente faktiske, at vi måske havde brugt omkring 10 sekunder ekstra i hvert søg på at jeg skulle være helt sikker inden jeg sagde ‘fundet’, meeeen det havde vi nok ikke. Det gik nok noget hurtigere end jeg havde oplevet. For da præmie-overrækkelsen gik i gang, blev den ene hund efter den anden råbt op og Gollum var ikke blandt dem….

Da dagens 2. vinder blev kaldt op, gik det op for mig, at vi enten var blevet glemt eller havde vundet… Og jeg var faktisk lidt udsikker på, hvilken af de to muligheder, det mon kunne være… Men vi havde vundet! Vores samlede tid var lige under 53 sekunder! Det er 10 sekunder hurtigere end ved vores sidste prøve, hvor jeg ellers syntes, at vi var lynhurtige!

Gollum blev også 2. vinder i udesøget.

20191026_161631(0)lys

72712181_10217510323362280_2370222219633623040_nlys

Udesøget

73078422_10217510324842317_3137806362319257600_nlys

Dagens samlede resultat

Det er vildt, at ens tidsfornemmelse er så dårlig, når man er inde i søgene. Vi kan jo ikke have brugt mere end højest et par sekunder ekstra på at blive helt sikker. Det oplevelses som uendelig meget tid.

Jeg var overvældet, glad, stolt og mega overrasket. Men mest glad 😀

Verdens sejeste Golbert!

Kæmpe tak til Hvalsø Hundevenner for en rigtig dejlige prøvedag. Og en stor stor tak til alle deres sponsorer for de meget meget flotte præmier! WOW!

20191026_175437lys

Drengene og jeg sluttede dagen med en gåtur i Hvalsø inden vi satte kurs hjemad.

Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Nose Work, video. Bogmærk permalinket.

Et svar til Nose Work i Hvalsø

  1. Helle Larssen siger:

    Jeg er glad for jeg nåede at se lidt af jeres prøve 😍 kæmpe stort tillykke igen 🇩🇰 Det er mega flot 💙

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s