Tillykke med fødselsdagen, Biscuit Blå

Screenshot_2019-12-05 Look what I have TheHazylandBoys

I dag for 15 år siden, var jeg på juletur i Prag sammen med min mor. I løbet af morgenene, bippede der en SMS ind på min Nokia mobil. Det var fra Dorthe, der fortale, at Bluebee havde født 1 tæve og 3 hanner, så der ville blive en hanhund til mig. Hun ville sende billeder på email.

Formiddagens planer blev straks lavet om. I stedet for at kigge på julepynt og gamle bygninger, gik jagten ind på en internet cafe. Det var før vi alle sammen havde email på vores smartphones eller bærbare computere på hotellet. Og på en lille cafe midt i Prag, så jeg det første billede af en lille bitte blå sheltie hvalp.

 

Og 8 uger senere, flyttede Biscuit ind hos Hazyland flokken… Han var en livlig og modig hvalp fyldt med gå-på-mod og livsglæde.

Og sådan har han været lige siden… modig og fyldt med gå-på-mod og livsglæde. Det er den perfekte beskrivelse af min lille once-in-a-lifetime ven. Biscuit er noget helt særligt. Han er en éner og jeg elsker hvert sekund jeg tilbringer sammen med ham.

Da jeg hentede Biscuit hos Poul og Dorthe, lovede jeg dem, at jeg ville forsøge at gøre ham til LP champion og løbe agility med ham. I de følgende år, ændrede mine interesser inden for hundearbejdet dog retning og LP eller agility på konkurrence niveau blev aldrig en realitet. Jeg tror dog ikke, at Dorthe og Poul er utilfredse med den karriere Biscuit har haft og det han har opnået. Som 10 måneders hvalp, blev han 2. vinder i begynderklassen ved Danmarks første dog dancing konkurrence og det var starten på en fantastisk karriere. Han var Danmarks top vindende Freestyle hund gennem flere år, har vundet individuel NM Bronze, individuel nr. 4 til VM og nr. 4 til Crufts. Sammen med det danske freestyle landshold opnåede han både NM Guld og VM sølv. I sine bedste år, var han blandt den internationale dog dancing elite. Jeg tror ikke, at Poul og Dorthe har forventet mere af os. Jeg kunne i hvert fald ikke være mere stolt af min lille blå stjerne.

Ingen tvivl om, at Biscuits største force var inden for dog dancing, men han er en alsidig lille fyr, der har prøvet kræfter med mange discipliner.

Lydighed…

Screenshot_2019-12-05 Something Borrowed TheHazylandBoys

Nose Work…

Hyrdearbejde…

Agility…

Rally…

Screenshot_2019-12-05 Rally Obedience and Trick Tests TheHazylandBoys.png

Selv om Biscuit nu, som 15 årige, er pensioneret fra alle konkurrencer, så har træning altid været en stor del af hans liv og han nyder stadig sin én til én tid med små opgaver og en masse belønninger. Han er blevet noget mere selektiv med sine belønninger og spise kun de bedste godbidder. Og dem får han selvfølgelig!

Nose Work laver han stadig og så elsker han at træne tricks og fri ved fod. Det hele er selvfølgelig tilpasset hans alder og hvor meget han har lyst til. Nogle dage vil han gerne træne længe. Andre dage gider han ikke rigtigt. Han bestemmer.

Jeg er rigtig heldig, for Biscuit er stadig i fin form. Han rejser sig uden tegn på stivhed i kroppen (han får cartrofen hver 6. måned for at forebygge stivhed) og han vil stadig gerne med ud og gå ture sammen med border collierne. Han er en social lille fyr, der lægger op til leg om aftenen.

Screenshot_2019-12-05 Wet walk TheHazylandBoys.png

Jeg kan naturligvis ikke kigge tilbage på Biscuits liv uden at svulme af stolthed over de hunde, som han er far, bedstefar eller oldefar til. Mange af dem kan du møde her! For Søren da, han er oldefar til en agility verdensmester!

Kæmpe tak til Poul Lerche og Dorthe Kiærulff (Kennel The Charmed Ones’) for en helt enestående gave. I overlod en af jeres guld-klumper til mig og det var jeg taknemlig for, men hvis jeg havde forstået, hvilken helt special sjæl det var jeg hentede den dag, så ville jeg have været ydmyg på en helt anden måde. For det er den følelse jeg sidder med, når jeg ser tilbage på de sidste 15 år sammen med Biscuit; en ydmyghed over, at det var mig, der fik lov til at være ved siden af ham, mens han indtog verden og gjorde sit navn kendt vidt og bredt.

Stort tillykke med fødselsdagen min elskede, smukke Biscuit Blå ❤
Du skal blive fejret med manér hele weekenden!

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit. Bogmærk permalinket.

2 svar til Tillykke med fødselsdagen, Biscuit Blå

  1. Poul Lerche siger:

    Du kan være HELT rolig, Emmy. Bisquit kunne ikke have fået et bedre hjem og et bedre liv end hos dig. Vi har fulgt jer på “sidelinjen”, og er fantastisk stolte af, hvad I har opnået sammen, og samtidig dybt taknemmelige for den profilering af Kennel The Charmed sones’, som I sammen har stået for.
    Og heldigvis har vores egen interesse for agilitysporten givet os mulighed for at følge en række af hans børn, børnebørn og oldebørn på tætteste hold😍

  2. Pingback: Fødselsdags-weekend | Hazyland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s