Nose Work i blæsevejr

DSC_0027lys

Gollum

Søndag morgen kørte jeg til Akademihaven.

Jeg startede med at sætte 6 lavendel-kilder op i hver af 2 forskellige søgeområder.

2

I det første område (det gule) sad kilderne langt fra hinanden. Jeg tænkte, at det ville blive et ret svært søg, for det blæste en halv pelikan og kilderne sad inde på en gårdsplads, hvor vinden ville  blæse rundt om hjørner og mellem bygninger, så det var svært at forudsige, hvordan færten ville opføre sig.

I det andet område (det blå) satte jeg kilderne ret tæt sammen 2 og 2, for at træne hundene i at udrede duften, selv om to kilders fært ville blande sig og være svær at skelne fra hinanden.

Og så gik vi tur i en times tid.

Da vi kom tilbage, var det Nose Work tid.

Jeg startede med at lade Gollum søge inde i gården. Han startede med at gå hele vejen rundt langs gårdens kant og finde de kilder, de sad der, men pludselig, da han nåede over langs kirken, slog han pludselig ind mod midten. Han havde fået fært af den, der sad på Fraterbrønden. Han gik direkte til den og blev belønnet. Derefter trak han tilbage mod kirken og tog de sidste søg. Gollums rute er markeret med hvide tal på rød baggrund.

En dame havde sat sin cykel lige ud for en af vores kilder – men Gollum er en elegant og smidig fyr og han kom frem til kilden uden så meget som at røre til cyklen! Jeg var ellers klar til at gribe den. Kilden ved cyklen fandt han som nr. 6.

DSC_0004lys

Gollum

Gollum kom tilbage til bilen og så var det Heros tur.

Og Heros mønster var helt anderledes end Gollums. Formentlig fordi vinden hvirvlede rundt inde i gården og han fik færten af den midterste kilde fra en helt anden retning.

Han startede nemlig – lige som Gollum med at finde de to kilder placeret på hovedbygningen, men allerede derefter skrånede han ind over gårdspladsen og tog kilden i midten af gården. Derefter fik han fært af kilden ved kirkemuren og fulgte den resten af vejen rundt. Heros rute er markeret med sorte tal på hvid baggrund.

DSC_0018lys

Hero

Han kom aldrig i nærheden af kilden ved cyklen og da Hero – i modsætning til sin nevø – er typen, der vælte alt hvad der ikke er naglet fast, så valgte jeg at afslutte søget før han fik chancen for at finde den. Jeg var ret sikker på, at han IKKE havde formået at komme til kilden uden at smadre cyklen undervejs 😀

Så var det Gollums tur igen. Jeg havde troet, at de mange kilder ret tæt på hianden ville volde besvær – især i den kraftige vind.

Jeg tog fejl! Gollum gik fra kilde til kilde uden så meget som et øjebliks tøven. Jeg var næsten skuffet over ikke at have udfordret ham mere 😀
Kilderne er markeret med orange prikker på kortet.

Hero var lidt længere tid om det, men heller ikke for ham, gav det de udfordringer, som jeg havde forventet. Jeg så ingen vaklen mellem de kilder, der bevist var placeret tæt på hinanden.

DSC_0008lys

Hero

Sjovt, som der sommetider sker noget helt andet end man har forventet, når man planlægger et søg. Jeg troede, at jeg virkelig havde udfordret drengene med begge søgeområder, men ingen af dem viste tegne på, at det var svært. De var hurtige og effektive – ingen slinger i valsen.

Til sidst fik Biscuit lov til at finde de kilder, der ikke var placeret alt for højt. Når man er 15 år gammel, skal man ikke op og klatre alt for meget, for at komme frem til duften. Men han gjorde heller ikke som forventet og selv om den ene kilde sad helt nede ved jorden, så søgte han alligevel højt…

DSC_0040lys

Færten steg åbenbart til vejrs inde i revnerne mellem stenene, for Biscuit insisterede på at søge højt. Det tog noget tid for ham, at finde ud af, at kilden rent faktisk sad helt nede ved jorden. Pudsigt, for ingen af Border Collierne havde været i tvivl.

DSC_0032lys

Her sad den lavt og Biscuit søgte lavt 🙂

Skønt med Nose Work – man kan planlægge det hele så godt og tænke at man ved hvad der kommer til at ske, men i sidste ende, er det hunden og dens næse, der er ekspert i det vi laver 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Biscuit, Gåture, Gollum, Hero, Nose Work. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s