Livets gang

Der er fuld fart på både på arbejdet og også hjemme. Tango er knap 6 mdr. og han har en masse tanker og ideer om, hvad der kunne være en god ide at gøre… mange af disse ideer er jeg ikke tilhænger af og vi bruger en del tid på at tale for og imod hans påfund. Oftest taler jeg imod og han taler for. Hvem der i sidste ende får sin vilje, er vist sådan lidt fifty/fifty.

2020 har også været et mærkeligt år, fordi vi nærmest ingen konkurrencer har – dem der er, nyder vi ekstra meget. Og så forsøger vi at holde gejsten oppe ved at træne og hygge i stedet.

Tango, Gollum og jeg går en masse dejlige ture. Stadig ikke super lange, men Tango kan godt gå 45 – 60 minutter nu og hvis vi holder hygge-pauser undervejs, kan vi godt bruge længere tid på en rute, selv om den ikke er for lang til hvalpe-ben.

Vi mødtes med Helle en dag i Vigersted. Vi startede med at træne – Tango lavede hvalpetræning, Doggie lavede lidt seniortræning og Ex-it og Gollum trænede Nose Work 🙂

Tango
Gollum

Efter træningen, kørte vi lidt uden for byen og gik en dejlig tur ad oplevelses-stien. Undervejs stoppede vi og spiste vores medbragte frokost. Og hundene stjal kun lidt! 😀

Frokost i det grønne
Lækker mad 🙂

Det var en super hyggelig dag i det bedste selskab ❤

Drengene og jeg har også brugt en sensommer-dag i Sagnlandet Lejre. Her gik vi i næsten 3 timer og med massere af pauser undervejs, kunne Tango sagtens klare det.

Pauserne brugte vi på at kigge på køer, grise og får. Især fårene var “spændende”, for de var ikke bange for hunde og Tango ville meget gerne meget tæt på… Jeg var lidt utryg ved, at han skulle SÅ tæt på, men når fårene ikke flyttede sig, så var det jo lidt svært. Heldigvis fik han ikke provokeret fårene til at angribe – jeg har set et moderfår gå på en hund og det er ikke så sjovt som det lyder 😐 Det ønskede jeg ikke, at Tango skulle opleve.

Men vi havde en skøn dag uden uheldige episoder – og vi kom alle sammen hjem mange gode oplevelser rigere.

Vejret har været fantastisk de sidste uger, så vi nåede også på stranden en dag – vi var ved Musholm Bugt og det var skønt. Vi gik langs vandet og hundene skiftevis løb på stranden og svømmede i vandet. Gollum var mest i vandet og Tango nok mest på land. Begge havde det fantastisk!

Sommetider lægger vi små opgaver ind på gåturene… som her, hvor vi kombinerede en gåtur ved Sorø Akademi med et par Nose Work søg:

Vi holder også træningen ved lige – både Nose Work træningen og dog dancing træningen.

Vi kører i træningshallen 3 – 5 gange om ugen, hvor Gollum træner HTM og Tango træner det, som han nu engang træner. Tango har fået den sødeste vane med, at lægge sig over ved siden af Gollum, når han har fået nok. Han er fokuseret og motiveret og efter 20 – 3o minutter går han hen til Gollum og lægger sig ned – så kan Gollum godt få lov til at træne ❤

Så! Nu er det vist Gollums tur!
Drengene i hallen

Vi mødes jævnligt for at træne med Helle eller Bodil. Det er så hyggeligt – Tango er blevet vildt glad for dem begge og hans hilse-ceremonier tager en rum tid og er meget hjertelige. Han har helt sikkert ikke taget den med corona afstanden til sig!

Se! Jeg hygger lige med Helle!

Når vi mødes med Helle, træner vi et mix og HTM, lydighed og Nose Work. Sidst vi mødtes, startede Tango med lidt hvalpetræning. Derefter trænede Ex-it lydighed. Så var det Gollums tur. Han trænede sit HTM program. Og til sidste lavede Doggie, Tango, Ex-it og Gollum alle 4 nogle Nose Work søg.

Bodil og jeg træner mest Nose Work – og så bruger vi altid en masse tid på at hygge. Der skal være tid til det hele 🙂 Og vi skal jo også lige opdateres på hinandens liv… 🙂

Vi træner ikke kun sammen med vennerne – vi har også hold både hos Helle Palm og hos Hvalsø Hundevenner.

Tango går til hvalpetræning både hos Helle Palm og hos Hvalsø Hundevenner. Han fungerer helt klart bedst hos Helle Palm. Der er mindre ventetid og derfor taber han ikke fokus mellem opgaverne og han bliver ikke så fjollet. Hos Hvalsø er vi udfordret af, at han mister interessen, når han står og venter og så får han lyst til at lege med de andre hvalpe og bliver tit svær at få til at lave noget ordenligt, især når vi kommer hen sidst på timen – men det er jo også en læring. Og han har godt af, at blive socialiseret på de mange forskellige hunderacer og typer, som han møder i Hvalsø.
Gollum går til Nose Work hos Hvalsø Hundevenner og det er super godt.

Vi har haft en enkelt Nose Work konkurrence her i sensommeren. Hund i Fokus konkurrencen i Solrød. Vi var lidt rustne – sådan i konkurrence sammenhæng. Jeg var ikke helt skarp nok – fik ikke tænkt mig om – og fik lavet en fejlmelding i første søg. Derefter var vi klar og de sidste 3 søg kørte lige efter bogen.

Gollum blev nr. 2 i udesøget og nr. 3 i indesøget – eller også var det omvendt. Han gjorde det godt uanset hvilket søg, der var hvad 🙂

Tango havde også en skøn dag i Solrød, selv om han ikke er hverken gammel nok eller dygtig nok til konkurrencer.

Massere at kigge på….
Og hyggelige hunde at lege med.

Gollum og Tango er stadig bedste venner og leger sammen hver dag – det er så dejligt ❤

Dette indlæg blev udgivet i Gåture, Gollum, Tango. Bogmærk permalinket.

2 svar til Livets gang

  1. Helle siger:

    Elsker vores ture & træninger 😍🐾
    Dejligt at kunne følge drengene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s