Nose Work i Hvalsø 24.10.2020

Vi holdt vejet fredag eftermiddag, da statsministeren varslede pressemøde… Der var ingen tvivl om, at der ville blive skruet på forsamlingsforbuddet, men med virkning fra hvornår? I løbet af dagen, kom der dog meldinger om, at det først ville gælde fra mandag og det blev bekræftet kl. 18.30, da statsministeren kom med sin melding – og dermed var Nose Work prøven i Hvalsø en realitet.

Hvalsø Hundevenner havde allerede for længe siden, delt kl. 1 prøven i to, så vi med sikkerhed kunne holde os under 50 personer pr. prøve. Bodil og jeg havde tilmeldt os sammen og heldigvis kom vi begge på eftermiddagsholdet, så vi skulle begge møde ved 13.30 tiden.

Bodils Mille klar til sin første Nose Work prøve

Vi fik afleveret bøger og var klar til banegennemgang kl. 14. 4 søgeområder – 1 kilde i hver og så i gang.

Bodil havde startnummer 50 og jeg havde 58. Vi var i samme gruppe, hvilket var dejligt, for så kunne vi følges ad hele dagen. Tango var også begejstret for den ordning, for så kunne han lege med Mille ❤

Tango og Mille leger så godt sammen og er så glade for hinanden.
Der fjolles igennem
Hvad sker der for nakken, Tango? 😮

Bodil skulle først i gang og vi fik hende sendt godt afsted. Mens hun og Mille var i aktion, hyggede jeg med at snakke med Henriette, der var til prøve med Tesla.

Bodil kom tilbage og så lettere stresset ud – en Nose Work debut kan godt være en hektisk oplevelse 🙂

Kort efter var det min tur og selv om jeg godt kunne mærke, at jeg var til prøve, så var jeg ikke rigtigt nervøs – bare spændt og klar.

Gollum på ventepladsen – klar til første søg.

Vi skulle starte med køretøjssøget. To biler der holdt i en vinkel på hinanden og indgang til søget fra siden af den første bil. Gollum gik straks højre om første bil. Han stoppede ved bagsmækken, rejste sig kortvarigt op på bagben – jeg holdt vejret… men han satte forbenene tilbage på jorden uden at røre bilen og trak videre over mod næste bil. Som jeg husker det, sad kilden ved forhjulet af den bagerste bil, men jeg er ikke helt sikker. Det kan også have været et baghjul. Jeg husker ikke den præcise placering, men efter stoppet bag ved første bil, gik han ret direkte hen til kilden og lavede en tydelig markering. Fundet – korrket – ud og beløn!

Køretøjs-søg

Og straks videre til udsøget, der næsten var overstået før vi kom i gang. Ingen slinger i valsen. Gollum gik direkte til kilden og markerede tydeligt og præcist.

Udesøget

Vi gik tilbage til Bodil og Mille – og så var det også lige tid til en tissepause, en kop kaffe og et stykke kage. Skøn forplejning – tak til de frivillige fra Hvalsø Hundevenner for dejlig kage.

Og så var det tid til næste runde. Igen skulle Bodil og Mille søge først og da de kom tilbage, skulle Gollum og jeg gøre klar.

Denne gang stod den på indendørssøg og beholdersøg.

Indendørssøget var i et opbevaringsrum med en masse reoler for enden og et bord og nogen køleskabe langs væggen. Massere af muligheder for at placere en kilde.

Gollum slog et smut ind forbi bordet, men koncentrerede sig ret hurtigt om en af de lave hylder i reolen. Han markede under en kuffert og jeg sagde “fundet”. Dommeren bad mig udpege kilden og da jeg bukkede mig for at vise hende, hvor Gollum havde markeret, fik jeg øje på en metal-dims på siden af kufferten. Den kunne godt ligene en kilde i en metal-beholder og i et mikro-sekund fortalte min hjerne mig, at jeg skulle udpege den som kilden, men jeg nåede at få hold på mig selv og huske præcis hvor Gollums næse havde været. Jeg udpegede Gollums spot og det var korrekt. Phew! En reminder om, at Nose Work er for hundens næse og ikke for handlerens øjne!

Indesøg
Man kan så let blive fristet til at tro, at man ved bedre.

Og så sidste søg – beholder søget. Gollum gik systematisk fra en beholder til den næste og stoppede, da han kom til den rigtige. Ingen tvivl – fundet og korrekt.

Igen er jeg faktisk ikke helt sikker på, at jeg kan huske, hvor kilden var, men jeg mener, at det var i den markedere kasse.

Det var det – så var der bare at vente.

Vi fik en kop kaffe mere og hygge-snakkede lidt indtil resultatet var klart.

Bodil og Mille fandt 2 ud af 4 kilder, vandt køretøjs-søget og blev nr. 3 i beholdersøget – flot debut!

Gollum vandt ude-søget og vandt også den samlede konkurrence med 100 points, 0 fejl og en tid på 56 sekunder. Sej fyr!

Tak til Hvalsø Hundevenner og alle de frivillige for en super fin prøvedag og til sponsorerne for fantastiske præmier. Hvor er jeg glad for, at prøven kunne gennemføres 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Konkurrencer, Nose Work. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s