Natteroderi

Jeg siger det lige igen… bare for at minde læserne om det, inden jeg begynder på det, som jeg egentlig vil tale om… Altså… jeg er pjattet med Tango. Han er sjov og opfindsom og får mig til at grine flere gange hver dag. Han har så meget personlighed og jeg kunne slet ikke forestille mig, en hverdag uden hans tosserier.

Men altså…. Tango har ikke et stort søvnbehov. Til gengæld har han et stort hygge- og festbehov. De to ting er ikke en god kombination!

Og så er han B hund! Han er super aktiv om aftenen og til langt ud på natten. Til gengæld gider han godt hygge om morgenen og sover typisk til ved 7.00 tiden. Når han har været ude og tisse, kan han godt sove endnu længere. Han er god til rolige morgener. Han er ussel til rolige nætter!

Han fandt for nyligt på en ny form for nat-underholdning. Ved 2 tiden begyndte han at småpive og sige, at han skulle ud. Jeg tumlede mig halv-sovende ud til døren og lukkede ham ud. Så afventede jeg, at han fik tisset og ville ind igen. Det ville han ikke!

Efter 15 minutter blev jeg træt af at vente! Jeg kaldte på ham… han kom ikke… så tog jeg sko og en jakke på og gik ud for at finde ham. Han var begejstret! Han besluttede, at vi skulle lege fangeleg! Han skulle under ingen omstændigheder ind!

Efter yderligere 10 minutter, lykkedes det mig at indfange bæstet og få ham smidt ind. Han var i ekstase af begejstring over vores natlige have-hygge. Tænk at han havde lokket mig ud og lege midt om natten!

Tango gik ind for at sove videre… jeg var lysvågen! Og i pænt dårligt humør!

Næste nat sagde han igen, at han skulle tisse… jeg sagde nej! Og så blev vi enige om, at sove videre…

Næste nat var vi kommet sent hjem fra hvalpetræning og han havde spist aftensmad sent, så da han sagde, at han skulle ud, så kunne det faktisk godt være. Så jeg lukkede ham ud… Og brugte derefter 20 minutter på at få ham ind igen!

Nu har han lang line på, hvis han kommer ud og natten eller sent om aftenen, så han ikke kan stikke af og holde sig uden for rækkevidde!

Men altså – vi går mindre ud om natten nu, så Tango har fundet på ny underholdning. Han gnaver! Ihærdigt og i alting. Han må jo gerne gnave i sine kødben eller andre tyggeting, men han gnaver hellere i ting, der kan gå i stykker. Og så vågner jeg og bliver bange for, at han skal sluge en del af et eller andet, som han har gnavet i småstykker. Så jeg står op og fjerner det han nu har fundet – går i seng igen… -Og inden jeg når at falde i søvn, kan jeg høre, at han er i gang med en ny ting, som jeg må forholde mig til hvad er, så ikke han kommer til skade.

Jeg har nu – gennem 2 nætter – fået fjernet virkelig mange ting, så vi nærmer os en situation, hvor der ikke er ret meget mere, som han kan få fat på… men man skal jo lige opdage, hvor opfindsom han er, før man kan sikre sig imod hans ideer.

Han er også begyndt at natte-hygge. Det vil sige, at han et par gange hver nat, kommer mulene ind under min arm og op til mit sovende ansigt og kysser mig kærligt om næsen eller i øret. Det er jo super hyggeligt – om dagen! Men når det sker 2 – 3 gange hver nat, så bliver det lidt små-træls.

Den første gang han kyssede mig midt om natten, troede jeg, at det var morgen og syntes at det var så hyggeligt… Indtil det begyndte at undre mig, at vækkeuret ikke ringede, selv om vi havde ligget og hygget ret længe! Først der fik jeg kigget på uret og opdagede, at klokken var 3! Min nyeste strategi er at vende ryggen til ham og sove videre, når det sker… indtil videre har det fået ham til at opgive og lægge sig til at sove igen 🤞

Så kan man spørge sig selv, hvorfor han ikke bare sover i bur eller hvalpegård, så ikke han kan komme til skade mens familien sover. Det gør han ikke, fordi det vil han ikke. Punktum. -Og punktum betyder, at hvis der er noget, som Tango ikke vil, så gør han højlydt opmærksom på det. Og Tango vil ikke sove i bur! Det lyder som om, at vi sover ret dårligt, sådan som situationen er lige nu og det gør vi også… men slet ikke så dårligt, som den gang jeg insisterede på, at Tango skulle være i bur eller hvalpegård ;-).

Dette indlæg blev udgivet i Tango. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s