Påskeferie

Xmas træning fredag eftermiddag.

Fredag d. 26.3.2021

Vi skød påskeferien i gang allerede fredag eftermiddag. Vejret var fantastisk, så jeg kørte til Lynge og fandt en tom parkeringsplads, hvor jeg kunne træne udendørs. Jeg startede med at sætte 8 eukalyptus nose work kilder op til Gollum og derefter trænede jeg – almindelige basis-træning – med de to små.

Tango med et glad “efter-trænings-smil”

Det var Xmas 5 måneders fødselsdag, så det var en lille “mærkedag”.

Xmas 5 måneder gammel

De de to små havde trænet, havde færten på Gollums søg nået at “sætte sig” så han sluttede dagens træning af med at finde de 8 kilder. Han lavede nogle rigtig fine søg – jeg var meget tilfreds.

Gollum ❤

Vi sluttede med en gåtur, mens jeg talte i telefon med Helle 🙂

Lørdag d. 27.3.2021

Tango

Lørdag mødtes vi med Helle for at træne og hygge med hunde. Vi startede med den almindelige dog dancing træning og derefter satte vi udendørs Nose Work søg op til Gollum og Ex-it og vi lavede en lille Nose Work godbids-søge-bane til de 3 små.

Mocca, Tango og Xmas fik lov til at søge på banen 2 gange hver og de var så dygtige og kreative til at løse de små udfordringer, som vi havde lagt ind i søget.

Mocca i færd med at søge godbidder.

Tango:

Xmas:

Vi tilbragte det meste af dagen sammen med Helle og hendes hunde, så jeg havde 3 trætte hunde med hjem.

Søndag d. 28.3.2021

Søndag morgen skulle jeg være til hvalpetræning i Hvalsø kl. 9, så vi skulle hjemmefra kl. 8. Dette i kombination med, at vi lige var gået over til sommertid, gjorde at det føltes som om, at vi skulle meget tidligt op!

Men vi var naturligvis klar kl. 9 og Xmas syntes at det var skønt at få lov til at træne og hilse på de andre hvalpe. Han overraskede mig ved pludselig at tilbyde en stor cirkel. Vi arbejder på, at han skal lære at løbe i store cirkler rundt om mig, men han plejer at have mindst en hjælpe-kegle på. Pludselig på hvalpeholdet, da han kedede sig lidt, begyndte han pludselig selv, at løbe i flotte cirkler om mig uden nogen hjælp. Heldigvis havde jeg min bold på mig, så jeg kunne klikke og belønne!

Efter Xmas hold, havde jeg en times pause, hvor jeg hyggede med Tango. Han fik først lov til at lege med et par af hvalpene fra hvalpeholdet…

– Og bagefter gik vi en tur, hvor Tango fik en masse udfordringer i form af balance øvelser og andre små-opgaver. Det var sådan en god tur ❤

Kl. 11.15 startede Gollums Nose Work hold. Vi lavede 4 rigtige fede beholdersøg og Gollum var kniv-skarp.

Derefter havde vi en del ude-søg – jeg havde enkelte blinde søg, men vidste i de fleste tilfælde hvor kilderne var. Det kan jeg bedst lide, når vi træner – jeg synes at det giver de bedste og mest præcise belønninger.

Gollum holder øje med et af hans gode Mille-vens søg

Efter Hvalsø formiddagen havde hundene et par timer til at sove og slå mave inden vi mødtes for at træne og hygge med Helle.

De fleste af hundene trænede ikke så forfærdelige meget mere, men hvalpene hyggede og legede og vi havde en dejlig eftermiddag.

Xmas holder øje med Moccas træning

Mandag d. 29.3.2021

Mandag morgen kørte vi til Hillerød. Vi mødtes med min søster i Equility Hallen og trænede balance og kropskontrol i en time.

Derefter kørte vi hjem til min søster og tilbragte resten af dagen med familie-hygge.

Tango havde taget kage med, for han fylder snart 1 år og det skulle han fejre.

Han fik også et fint tov i gave, men det besluttede Xmas og Rona, at de skulle bruge, så det fik han ikke lov til at beholde ret længe. Han fik også en pose hjerte-godbidder og dem forsøger han at holde lidt væk fra Xmas, så ikke de også bliver stjålet 😂

Tango kompenserede for sin stjålne gave ved at stjæle et halvt franskbrød fra bordet og spise det – ups 😉

Tirsdag d. 30.3.2021

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Tirsdag morgen var drengene ved at være lidt slidte, så vi havde en doven morgen, hvor jeg så Netflix og hundene sov eller hyggede i haven.

Kl. 11 kørte vi til Pedersborg Skole, hvor Xmas og Tango fik 45 minutters individuel hygge hver. Vi gik en lille tur, lavede nogen balance-øvelser, gik på forskelliget underlag og sad bare og nød solen. Kvalitets-tid med hvalpene.

Først Xmas:

Og derefter Tango:

Kl. 13 ankom Bodil og Mille og så var det Gollums tur. Jeg havde sat en række tærskel-søg op og så arbejdede de to Nose Work hunde med rolige og fokuserede starter. Begge lavede nogen rigtig flotte søg. De var så dygtige.

Gollum:

Mille:

Det var fantastisk vejr, så da vi var færdige med at træne, fandt vi et bord og satte os og hyggede med kage og iskaffe. Mums.

Kl. 15 var vi hjemme igen og resten af dagen stod på afslapning. Hundene sov en hel del – først ved 18 tiden, begyndte de to små at lege (og med 2 hvalpe i familien, er der ellers som regel fuld fart på).

Onsdag d. 31.3.2021

Onsdag havde vi en stille og rolig morgen, hvor Tango og Xmas legede og Gollum og jeg slappede af.

Kl 10 mødtes vi med Helle for at træne…

-Og efter træningen kørte vi i Akademihaven, hvor vi spiste salat til frokost. Det kan godt være svært at spise frokost med 5 vilde hunde rundt om sig, så Gollum nåede at smage på hendes kylling, Ex-it nåede at smage på hendes dressing og Tango nåede at træde i hendes salat. Min salat gik lidt bedre, men til gengæld tog det ret lang tid at komme i gang med den, fordi jeg ikke kunne overskue salat og legende hunde samtidigt 😀

Det er kompliceret, når 3 hvalpe i snor skal lege!

Kluddermor

Hundene hyggede sig så meget – det er så dejligt at se dem være glade sammen.

Hvalpene legede selvfølgelig ❤

På et tidspunkt fik Xmas fat i en tom flaske og så var den et hit 🙂

Da vi havde spist frokost og hundene havde leget, satte vi Ex-it, Tango og Gollum i bilerne og tog de 2 mindste med på en lille socialisering- og is-spisnings-tur op gennem byen.

Mens Helle stod i kø ved is-butikken, sad jeg på en bænk sammen med de to hvalpe, så de kunne kigge på al aktiviteten og suge byens indtryk ind.

På det tidspunkt, var både Xmas og Mocca ved at være mættede af indtryk, så vi gik tilbage til bilerne, hvor de små kunne komme ind og få en lur og Tango kunne komme ud og hygge. Xmas var ret utilfreds med den disposition, men Tango var begejstret.

Torsdag d. 1.4.2021

Torsdag morgen mødtes jeg med to kollegaer for at fejre en tredje kollegas 25 års jubilæum på arbejdspladsen. Det er jo lidt en øv-dag til et jubilæum – midt i en corona tid og oven i købet i påskeferien, men vi havde en hyggelig morgen og hun blev fejret. Så må hun få sin rigtige fest, når vi må samles lidt flere.

Kl 13 mødtes jeg med Marianne, Dee Dee og Flis til hygge og træning. Tango har leget med Dee Dee siden han var hvalp og han var jublende lykkelig for at se hende og Marianne igen.

Dee Dee og Tango i juli 2020

Det var et glædeligt gensyn ❤

Jeg havde super god træning med alle 3 drenge. Både Tango og Xmas håndterede forstyrrelserne fra Dee Dees træning så fint. De var super dygtige. Gollum lod sig heller ikke distrahere, men han er jo også lidt mere rutineret end de to små 😉

Efter træningen hyggede vi med påske-rede-kager og leg.

Mmmmm kage 😀
Beklager Xmas – det der er lidt for vildt til at du skal ind i midten af det 😱
Dee Dee og Tango

Da Dee Dee og Tango havde fået den værste gensynsglæde ud af systemet, kunne Xmas også få lov til at være med. Det var nu ikke fordi de to store rigtigt havde tid til ham. De tog ikke meget notits af hans hoppen rundt og gøen 😀

Fredag d. 2.4.2021

Fredag formiddag havde Xmas en play-date med Vera i Undine Hallen. Vera er Tines 14 ugers Podengo hvalp og selv om hun er lidt yngre end Xmas, så er det et godt match både i størrelse og temperament. De leger godt – selv om de ind i mellem bliver lidt hidsige 😀

De kan begge to lide at løbe stærkt, så der er fart på ind i mellem!

Efter halvanden time havde de fået nok, så Xmas og jeg hoppede i bilen igen og kørte mod Hillerød og hygge hos min søster.

Vejret var dejligt, så vi sad i haven og fik en kop is-kaffe mens hundene hyggede. Tango kom til at hygge med at gå ind i køkkenet og stjæle ½ hindbær-snitte og en bolle. UPS!

Kl. 14 havde min søster en aftale i en times tid og mens hun var væk, tog jeg de to små med i Plantorama – mest for oplevelsens skyld.

Først kom Xmas med en tur gennem det store have-center….

Og derefter Tango.

Da vi kom tilbage, stod den igen på hygge i haven sammen med hundene. Hold nu op, der var fart på de to mindste (Rona og Xmas)! De havde en fest.

Da det begyndte at blive køligt, trak vi indenfor igen, men der var gassen også efterhånden gået af flokken og kun Tango havde stadig fart på. Han var særligt interesseret i køkken-afdelingen, hvor han jo har haft en del succes med at snuppe lækkerier fra bordet – den bandit!

Han fik lokket Xmas til en lille trækkeleg med en jule-kalkun:

Men ellers var der hovedsageligt ro på flokken.

Jeg prøvede faktisk at sætte Xmas og Gollum i bilen, mens vi spiste frokost, så Xmas kunne få en lille lur, men det ville han ikke være med til. Han skreg hysterisk og derefter fik han mast sig ud mellem lågen og “taget” på sit bur og ud gennem bildøren, der stod “på klem”, så de kunne få lidt luft ind og så kom han ind i huset igen. Lille bandit! Vi skal vi have Xmas sikret buret endnu bedre. Den lille hund kan mase sig ud gennem et muse-hul! Han har et udbryder talent ud over det sædvanlige!

Heldigvis var han mere indstillet på en lur mens vi spiste aftensmad. Der sad alle mine 3 drenge i bilen.

Lørdag d. 3.4.2021

Xmas var vågen kl. 6 og ude og tisse, derefter vågnede han kl. 7.30 og var vågen i 5 minutter og ellers sov han til kl. 9. Træt lille fyr!

Tango og Gollum gik ud i haven kl. 7.30 og nød morgensolen – men mon ikke også de tog sig en lur derude. De var i hvert fald meget stille.

Lørdag var ellers en stor dag! Vi skulle fejre Tangos 1 års fødselsdag sammen med Helle og hendes piger. Så mens drengene sov påske-rusen lidt ud, lavede jeg lagkage til at tage med – Royal Canin, våd-foder, Ficarro hjerter og Alpha Spirit. Mums 😉

Vi startede med at træne og derefter var der fest.

Xmas først – det skulle ikke være for kompliceret i dag, kunne jeg mærke. Han er ved at være lidt slidt af alle oplevelserne.

Ex-it næst – hun genopfriskede LP3 og Xmas fik lov til at hjælpe lidt med en fælles-sit 🙂

Tango – der snød og åbnede den første fødseldagsgave, så han kunne bruge den i træningen. 2 bolde og 2 KONG fødselsdagsballoner. Han kan godt lide at have 2 ens stykker legetøj, når han træner. Så er han bedre til at inkludere mig i legen 😉

Han legede en masse og trænede også en ny heelwork position.

Man bliver tørstig 🙂 ❤

Mocca:

Og til sidste Gollum, der trænede heelwork i dag.

Efter træningen var det tid til fest… Tango festede ved at løbe og løbe og løbe (han elsker at løbe) og ved at åbne sin gave og spise kage ❤

Han fik flere dejlige bolde i gave. Man kan aldrig få for mange bolde!

Og lækker kage! Den delte han med de 4 andre 😉 Helle og jeg fik cookies i stedet 🙂

Og ellers var der bare dømt fri leg og hygge. Og det var så hyggeligt, at Tango slet ikke ville hen til mig, da vi skulle til at pakke sammen og han skulle tilbage i bilen – det var simpelthen så dejligt, at han ikke var klar til, at festen skulle slutte ❤

De bedste gaver – en masse bolde og legeting og så en lille snack 🙂

Søndag d. 4.4.2021

Afgang hjemme fra kl. 8 søndag morgen – det er da godt, at jeg har sådan et effektivt Xmas-vækkeur… Det “ringer” hver dag nærmest på slaget 6, så der er ikke noget med at sove længe uanset om det er helligdag eller ej.

Så afgang kl. 8 mod Hvalsø, hvor Xmas skulle til hvalpetræning og Gollum skulle til Nose Work Påskesjov.

Xmas havde en rigtig fin hvalpetræning og lavede fakstisk nogle rigtig flotte øvelser. Og så var det god læring for ham, at der var en del aktivitet rundt om os, fordi Nose Work folkene havde travlt med at gøre klar til Påskesjov.

Egentlig havde jeg tilmeldt Gollum til NW kl. 2 til Påskesjov, men Xmas hvalpetræning var færdig kl. 10 og klasse 2 startede først kl. 13, så jeg fik ham flyttet til kl. 1, der startede kl. 10. Jeg synes, at 3 timers ventetid var meget og det var lidt synd for Tango, at han skulle have sådan en lang dag i bilen uden selv at skulle noget.

Og vi fik faktisk rigtig meget ud af det, selv om vi ikke var udfordret at kl. 2 søg.

Første søg var et køretøjs-søg… 2 biler. Jeg havde ikke nået at gå tur inden søget, så jeg var lidt bange for, at Gollum kunne finde på at lette ben… Men det gjorde han ikke… Det virkede som om, at han lige skulle bruge 10 – 15 sekunder på at “komme i gang”… Der virkede han lidt ufokuseret i sit søg, men så satte han næsen til og fandt kilden.

Det var tydeligt, at vi var kommet lidt skævt i gang i forhold til hvordan vi plejer at forberede os til en prøve (fordi vi lige skulle flytte klasse mv). Gollum plejer at være “på” fra starten. Det kan selvfølgelig også skyldes lidt mathed som følge af mange oplevelser flere dage i træk. Påskeferie er hårdt arbejde 🙂

Næste søg var et udesøg – det lavede han flot. Der var ikke noget at sætte en finger på.

Tredje søg var også et udesøg. Det var inde i en gård, hvor vi også har lavet søg til træning i sidste sæson. Den gang var hundene udfordrede at, at vinden cirkulerede rundt i gården og gjorde det svært at finde frem til kilden. Det var derfor den forventing, jeg gik ind i søget med…. at der ville være cirkulation og at det kunne blive svært. Derfor var jeg heller ikke overrasket over, at Gollum brugte en del tid på at søge i en trekant mellem en pæl, en dør og en plet på muren. Meeeen da han havde gjort det i over et minut og stadig ikke havde markeret, besluttede jeg, at vi måtte prøve at søge resten af området og ellers måtte vi komme tilbage… så jeg bad Gollum gå op langs muren og bingo – en tydelig markering! For hulan Gollum – det var et tærskel-søg! Hvorfor skulle vi så fedte rundt nede i bunden at området?! Lige præcis det her søg var rigtig god læring for mig og jeg ved ikke om jeg havde haft lige så meget is i maven til at forsøge at få ham videre, hvis det havde været en rigtig prøve. Vi brugte ca. 1½ minut ud af 3 minutter og det var også en god erfaring for mig, at tage med… jeg følte, at vi måtte have brugt meget mere tid…. en reminder om at have is i maven og ikke gå i panik, selv om det føles som om, at man har brugt uendelig meget tid.

Fjerde søg var et beholder søg og det tog Gollum på ca. 5 sekunder, så der var ikke noget at klage over!

Gollum fik en fin rosette for at finde alle 4 kilder uden at lave fejl.

Bodil og Mille var også til Påskesjov og Mille fandt også alle 4 kilder – dygtig pige ❤

Da vi havde fået en kop kaffe og snakket lidt med da øvrige deltagere, gik Bodil og jeg en tur rundt om søen i parken med alle 4 hunde.

Xmas nød i særlig grad turen – han åd en masse gåse-lort undervejs!

Træt og mæt af trænings-guf og gåse-lort

Og så kørte vi ellers mod Ringsted. D. 4.4. er jo Tangos fødselsdag, så han skulle også have noget alene-hygge-tid. Vi tog til Haraldsted Sø, hvor vi legede med bold og Tango testede badevandet 🙂

Vi sluttede dagens udflugt med en gåtur…

Man skulle tro, at det var Gollum, der havde fødselsdag med alle de kys han får…. 😀

Da vi kom hjem, fik Tango dagens fødselsdag-menu…. Et helt flüte helt for sig selv! Med alle de brød han altid stjæler alle vegne fra, så tænkte jeg, at det måtte være en god guf til at fejre og han blev også virkelig begejstret 🙂

Tillykke med fødselsdagen til verdens bedste Tingo-Badingo ❤

Vi var hjemme kl. 14 og de to små (Tango og Xmas) brugte 1½ time på at fjolle ude i haven – derefter faldt de om på sofaen og der var dømt afslapning resten af dagen.

Mandag d. 5.4.2021

Mandag morgen var en stille og rolige morgen, hvor jeg drak kaffe, Gollum sov og de to små legede.

Kl. 11 kørte vi hjemmefra – til Frederiksberg Skole, hvor jeg først tog Xmas med ud på hygge-tur.

Han lavede balance og løbeøvelser…

Og han lavede et godbids-søg som forberedelse til, når han på et eller andet tidspunkt skal til at træne Nose Work…

Da Xmas var “slidt op”, blev det Tangos tur til samme program:

Balance og løbe-sjov…

Og godbids-søg…

Da vi kom tilbage til bilen, var Bodil og Mille ankommet. Jeg havde sat kilder op til 5 Nose Work søg. Gollum var den første, er fik lov til at finde dem og derefter Mille. Det var en meget blæsende dag, så vi var spændt på hvordan vinden ville påvirke søgene. – Men begge hunde gjorde det godt – kun en enkelt søg gav dem lidt problemer, men det lykkedes for dem begge.

Vejret var forfærdeligt – det var virkelig koldt og begyndte at sne. Men tilsyneladende var Bodil og jeg mere påvirket af vintervejret end hundene. Hold nu op en kold fornøjelse!

Heldigvis havde Bodil taget dejlig varm kaffe med, så vi tog lige en lille hyggestund inden vi kørte hver til sig. Temperaturen begrænsede dog hvor længe vi holdt ud. Men det var rart at køre hjem med noget varmt i maven 🙂

Den påskeferie gik virkelig hurtigt, men vi har fået en masse ud af den og vi har nydt hver eneste dag. Det har været skønt at kunne give hundene så mange gode oplevelser og også selv at få en masse gode minder med i rygsækken ❤

Dette indlæg blev udgivet i Familie, Gåture, Gollum, Hvalpe-motivation, Nose Work, Tango, Træning, video, Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s