2 x Nose Work kl. 2

Da vi gik ind i 2020, var mit NW mål for året, at Gollum skulle have NW1 Guld-titlen, men året blev som bekendt meget anderledes end forventet og vi kom ikke afsted til ret mange NW prøver, så det blev til 2 x bestået og sammenholdt med 1 x bestået fra 2019, så rakte det ikke til titlen. Så da vi gik ind i 2021, skulle jeg beslutte om det stadig skulle være mit mål eller om jeg bare ville rykke videre op i kl. 2.

Jeg besluttede at rykke videre… Så i pinse-weekenden havde Gollum og jeg vores kl. 2 debut.

Søndag havde vi vores kl. 2 debut hos Hvalsø Hundevenner og Gollum gjorde det mega godt. Vi lavede 4 søg i træk og det kan jeg rigtig godt lide.

Første søg var inde-søget, som var i en container. Gollum gik direkte ned i bunden af containeren og markerede tydeligt. Jeg sagde “fundet” og det var korrekt. Han gik tilbage mod åbningen og viste interesse for nogle stablede spande. Jeg så noget, der lignede en markering, men var usikker, så jeg bad ham gentage den. Det gjorde han, men stadig uden overbevisning, så jeg troede ikke helt på den og bad ham søge igen… Han gik rundt om spandene og lavede en helt tydelig markering på den modsatte side. Jeg sagde “fundet”, hvilket var korrekt. Det viste sig efterfølgende, at det var en utilgængelig kilde og begge markeringer havde været rigtige – men “better safe than sorry”. Jeg er tilfreds med, at jeg havde is i maven til at vente, til at jeg var helt sikker.

Næste søg var et køretøjssøg med 1 kilde og der var Gollum lynhurtig og virkede meget sikker, så jeg var ikke i tvivl. Og det var også korrekt. Jeg skal dog øve mig i at sige “færdig”, når alle kilder er fundet. Det spildte jeg nogle sekunder på ikke at huske!

Beholder-søget. Gollum var tydelig at aflæse og fandt hurtigt begge kilder. Desværre kom der en lille pote på den ene, så det fik vi en fejl for. Han blev lidt for ivrig 🙂

Og så er ulempen ved Nose Work, at man har tid til at tænke mellem søgene… Det har man ikke i dog dancing. Der går man i ringen og så er man fokuseret indtil man går ud igen og der er det for sent at f***e det op med dårlige tanker…

På vejen mellem beholdersøget og udesøget gik det op for mig, at jeg var ret tæt på at bestå min første kl. 2 prøve… Og dermed kom nerverne og isen i maven smeltede som dug for solen!

Så i udesøget gik der ca. 30 sekunder og så panikkede jeg over, at Gollum måske ville vise mig en høj kilde og at jeg bare ikke forstod ham og så sagde jeg “fundet”, selv om jeg i enhver trænings-situation ville vide, at han overhovedet ikke var færdig med at udrede færten. Det var ene og alene en fører, der ikke kunne holde hovedet koldt. Øv, men hey ho… det er der jo også en læring i.

Dårligt billede af søget – ingen af kilderne kan ses 🙄

Til præmie-overrækkelsen blev vi ikke kaldt op og det var egentlig ikke nogen overraskelse, for vores søg var ikke super hurtige – andet end i køretøjssøget, hvor jeg følte at vi burde have en rigtig god tid. Jeg slog mig til tåls med, at det nok var fordi, at jeg havde været lidt længe om at sige “færdig”. Så da resultaterne kom online, var jeg spændt på at se, hvor hurtige nr. 1 – 3 i søget havde været. Og jeg blev lidt overrasket og forvirret over resultat-skemaet, for vinderen af køretøjssøget havde brugt 15 sekunder… men det så ud som om, at Gollum kun havde brugt 12 sekunder??? Jeg skrev til Hvalsø Hundevenner og det viste sig at være en fejl. Gollum havde vundet køretøjs-søget. Det er jeg mega glad og stolt over – det var et flot søg, så det er dejligt at have vundet det.

Xmas og Tango hyggede også – Xmas øvede sig i at se fremmede hunde og mennesker uden at gø. Der er fremgang på det område.
Man ved at det har været en god dag, når Xmas lægger sig ned før jeg når at lukke buret 😀

Mandag gik turen til Odense, hvor NAF holdt prøve på Kansas Citys område.

Denne gang lavede vi 2 søg – derefter en pause og så 2 søg mere.

Første søg var beholdersøget. Vi fandt begge kilder – ikke på en lynhurtig tid, men korrekt og uden fejl.

Derefter videre til indesøget, hvor Gollum hurtigt satte sig og stirrede intenst op på en hylde. Jeg sagde “fundet” og det var korrekt. Derefter brugte vi resten af tiden på at søge ved noget tøj og nogle vaskemaskiner. Gollum var ihærdig og arbejdede virkelig godt, men fandt ikke mere. Det viste sig senere, at kun 3 ud af 20 hunde havde fundet begge kilder, så det var vel ok, at Gollum heller ikke fandt mere end 1. Jeg var meget tilfreds med hans arbejde og med min håndtering af søget. Det var med en god følelse i maven, at jeg gik fra de to første søg. Også selv om vi ikke havde fundet alle kilder.

Efter pausen stod den på udesøget og køretøjssøget.

I pausen hyggede Xmas og Tango
Hov Tango… snupper du godbidder fra bordet?
Xmas havde meget at kigge på og holde øje med.

I udesøget fandt Gollum ret hurtigt den ene kilde. Den anden fandt han aldrig. Jeg ville gerne have tjekket et område med en trillebør og en spand grundigere – der viste Gollum interesse, men vi nåede det ikke. Det viste sig, at kilden sad på en kant i netop det område, så det skulle vi have prioriteret. Hey ho…. Igen havde kun 3 hunde fundet begge kilder og vi var altså ikke blandt de 3.

Køretøjssøget gik derimod rigtig fint. Gollum viste hurtigt og tydeligt, at han havde fundet en kilde på en trailer. Han gik godt nok under “trailer-armen” for at vise mig det, men sådan må det være. Han fulgte duften og det er det han har lært, så jeg er super tilfreds trods en fejl.
Den næste kilde fandt han på det ene dæk. Han “tog kilden” oppe fra og den meste direkte adgang til den var nedefra, så dommeren vurderede, at han havde markeret for langt fra. Such is life. Jeg gik også fra disse to søg med en rigtig god følelse i maven. Jeg synes at vi begge havde arbejdet godt.

På trods af, at det ikke blev til nogen videre placeringer, så var jeg mega tilfreds med vores arbejde. Det var en rigtig god prøve. Og ingen fik 100 p. i klassen denne dag, så det er vel ingen skam, at sådan et par newbies i klassen som os, heller ikke fik det 😉

Fine præmier for en 7. plads ved dagens prøve
Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Konkurrencer, Nose Work. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s