Middelaldercenteret

Selv om vi ikke brugte Tidslomme appen i dag, så holdt vi os til det historiske tema. Vi mødtes med Helle og hendes piger i Middealdercenteret på Falster.

Vi startede med at gå en runde rundt i centeret. Der er en lille middelalderlandsby, hvor “skuespillere” i kostumer går rundt som borgere og fortæller om livet landsbyen. F.eks. blev vi inviteret ind hos den rige købmand, der viste rundt i sit hjem.

Vi forsatte ind i skoven, hvor der er lavet en udstilling om middelalder-teknologi. Der var rigtig mange mobile våben og krigsmaskiner – men også mere nære ting som mulighed for at trække vand op af åen eller jorden.

Vi fik hentet vand op til at gøre hundenes køledækner våde igen 🙂

Næste del af skoven var den “magiske skov”, hvor man kunne lære om al den overtro, der fyldte i middealderen.

F.eks. var der en stor bunke kvas. Den var lavet, fordi man havde fundet et lig med en kniv i brystet og derefter havde alle der passerede findestedet kastet en pind på bunken for at forhindre den afdødes genfærd i at følge med én, når man gik videre derfra. Vi lagde naturligvis også en pind på bunken…. vi ønskede trods alt ikke at få et genfærd med hjem 😉

Vi mødte også en Åmand, der sidder å åen og bilder byens børn ind, at han vil hjælpe dem sikkert over åen og når de stoler på ham og lader ham hjælpe dem, så drukner han dem…. Jooo… sååå deeet….

Og vi mødte en Lygtemand. De ses som regel om små lysskær i sumpe og moser og det bedste værn mod dem er, at vende sin hue på vrangen. Ingen af os havde huer på, men vi slap fra ham alligevel.

Vi gik fra skoven op til ridder-banen og gjorde klar til at se en ridderturnering. Vi var noget spændte på hvordan de unge hunde ville tage det, når heste galloperede forbi dem, men det gik forbløffende godt. Tango kedede sig lidt og forsøgte at gnave i tribunen, men ellers var det meget artige.

Vi havde tænkte og at nyde en rigtig hygge picnic frokost, men først blev vi invaderet af hvepse og bagefter fik vi sat os på en bænk, der hældede så meget, at jeg var ved at glide ned 😀 så det blev ikke så hyggeligt, som det plejer at være… MEN! Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget og nu har vi en undskyldning for at mødes til picnic igen i morgen 😀

Og Xmas og Mocca hyggede mens vi spiste.

Det var en dejlig dag for både 2- og 4-benede 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Gåture, Gollum, Tango, Xmas. Bogmærk permalinket.

3 svar til Middelaldercenteret

  1. preben simonsen siger:

    Det ser ud til at I havde en dejlig dag med gode oplevelser

    Sendt fra Samsung Tab.

  2. Helle siger:

    Tak for en super hyggelig dag 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s