Nose Work træning

Bodil og Mille

Efter nogle måneder med intensiv dog dancing træning og alt for meget arbejde (der tager tid og energi fra hundene), så er der endelig blevet lidt luft til Nose Work træningen igen. Jeg har faktisk ikke rigtig fået lavet noget struktureret Nose Work siden vores sidste prøve i foråret.

For et par uger siden begyndte træningen hos Lorup Hundecenter igen efter sommerpausen og i dag mødtes jeg med Bodil og Mille for at hygge, opdatere hinanden på livet generalt og for at lave Nose Work!

Mille

Vi mødtes ved Vikingeborgen Trelleborg i Slagelse. Vi startede med at gå en tur rundt på området og sætte kilder op. Vi lavede 4 søg – 3 med blandede dufte (eukalyptus og lavendel) og 1 med ren lavendel.

Så satte vi mine de to små i bilen og gik runden igen med Mille og Gollum. Vi skiftedes til at tage søgene undervejs. Det er et skønt område og vi havde fået sat nogen rigtig gode søg op med varierende sværhedsgrad.

Gollum

Vi sluttede med lavendel-søget, der havde en sværhedsgrad, hvor mine de to små også kunne være med. Det var et super “slut-søg” for de to store – det gav godt på selvtillids- og motivationskontoen med en række let-tilgængelige kilder.

Gollum

Efter en kaffepause (der skal jo også være tid til hygge) var det Xmas og Tangos tur.

De startede med at søge i papkasser, for lige at blive mindet om hvad det var vi var i gang med og derefter tog de lavendel-søget.

Xmas:

Tango:

De var begge to super dygtige. Xmas imponerede med sin duft-sikkerhed og Tango (der er verdens mest sociale hund) imponerede ved at søge koncentreret og målrettet, selv om der var en familie med to voksne og et barn lige ved siden af ham. Jeg ved ikke helt, hvem af dem, jeg er mest overrasket over! Begge var top-seje!

Dette indlæg blev udgivet i Gollum, Nose Work, Tango, Træning, Xmas. Bogmærk permalinket.

Et svar til Nose Work træning

  1. Pingback: 7 Dages Nose Work Projekt | Hazyland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s