Sej lille fyr

Alting handler om VM lige nu… træningen af Gollum har prioritet, men derud over skal der ordnes bil, pakkes, laves held og lykke gaver, skrives kort… listen er lang og da vi nærmede os påskeferien, var jeg lidt træt af, at jeg havde tilmeldt Xmas til en Skærtorsdag Nose Work prøve.

Jeg kan godt lide at være velforberedt når jeg går til prøve og det følte jeg ikke at jeg var. Vi har trænet utrolig meget dog dancing og meget lidt Nose Work i de sidste par måneder – og det begynder at kunne mærkes på alle 3 hunde. De bliver skarpere og skarpere til deres HTM/Freestyle programmer og mindre og mindre skarpe til Nose Work. Det er lige som det skal være – men lidt irriterende, når man står og skal til Nose Work prøve.

Ikke desto mindre tog vi afsted… jeg skruede ned for forventningerne til resultatet og op for forventningerne om en hyggelig dag sammen med Helle og de andre NW folk.

Og vi fik en mega hyggelig dag… og oven i købet fik vi også det vildeste resultat!

Vi tog de 4 øg ad to gange. Først køretøjs- og udesøget, derefter frokostpause og så beholder- og indesøg. Jeg kan ellers bedst lide 4 søg i træk, men sådan kan man jo ikke altid få det 🙂

Xmas gik lige forbi traileren, op langs siden på bilen, vendte om og trak om bag bilen, hvor han markerede på kilden.
Vi spildte lidt tid på at søge langs den mur, der ikke var inde i søgeområdet… men ellers fulgte Xmas muren rundt og tog kilden da han nåede til den.
Dejlig gåtur med Helle og hundene mens vi ventede på de næste 2 søg.
Xmas sprang beholder 2 over og også beholder 4. Jeg begyndte at synes, at det ville blive svært at huske hvilke beholdere han ikke havde tjekket, så jeg vendte ham om og bad ham tjekke nr. 4 – det gjorde han pligtskyldigt, men gik derefter hurtigt frem til (jeg tror det var nr. 6) og markerede.
I indesøget fandt han hurtigt frem til stolen, men jeg trak den lidt med at sige “fundet”, for jeg var i tvivl om hvorvidt han var helt færdig med at udrede duften eller ej. Han insisterde dog på at han havde den, så jeg meldte fundet og det var korrekt.

4 x fundet uden fejl på ca. 75 sekunder. Det var det, der skulle til for at vinde prøven. Meeeeega sejt lille abekat…. din første NW sejr!

Der er meget ventetid ved en Nose Work prøve, så vi nåede ikke mindre end 3 gåture rundt i kvarteret – alle var trætte sidst på dagen – også dem der ikke have været til prøve.
Dette indlæg blev udgivet i Gåture, Nose Work, Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s