Tillykke med fødselsdagen, Xmas

Xmas 2 år

To år gammel… men det føles som om, at vi altid har været sammen… Xmas og jeg. Vi har nået så meget sammen siden sidste fødselsdag, at det næsten ikke kan være rigtigt, at det kun er et år siden.

Xmas 2 år

Jeg forelskede mig i Xmas’ mor Seven på Instagram og da jeg besøgte Xmas for første gang, havde jeg aldrig set hende i virkeligheden. Trods det har jeg fået præcis det jeg drømte om i Xmas – han er fuldstændig som jeg havde forestillet mig og jeg er vild med ham.

Han er en super lille arbejdshund og i hans første sæson på stævnebanerne har han opnået ikke mindre end 4 titler; Freestyle 1, Danmarksmester i Freestyle 1, Nose Work 1 og Nose Work 1 Guld. Guldtitlen opnåede han faktisk på 5 konkurrencer, hvilket betyder at han aldrig er gået ind i et søg til en prøve uden at finde kilden…. men den statestik ødelægger vi nok, når vi rykker op i kl. 2 😉

Xmas 2. år har også været året hvor vi for alvor kom i gang igen efter Covid, så han har været på en del rejser – han har været supporter for Gollum ved VM i Frankrig og EM i Holland og han har været på kursus i Sverige. Han nyder at være på tur, at være intenst sammen med Tango, Gollum og jeg gennem mange dage og at opleve.

Xmas startede med at fejre fødselsdag allerede i mandags, hvor vi mødtes med Helle og hendes piger for at træne dog dancing, lydighed og Nose Work og for at fejre Xmas fødselsdag.

Han var mega begejstret for gaverne.

Indholdet i gaverne:

Han var mindre begejstret for kagen!

Xmas har et ret anstrengt forhold til mad og det har taget næsten 2 år at finde en metode hvormed jeg kan lokke ham til at spise tilstrækkeligt til at holde en god form. Han spiser simpelthen en mundfuld mad og derefter bliver han belønnet med legetøj. En mundfuld mad – legetøj. En mundfuld mad – legetøj. Det tager lidt tid, men det virker og efter at han får mad af god kvalitet hver dag i en længere periode, har han fået blød pels og han er begyndt at sætte muskler, så det er besværet værd.

Og ja, jeg har fået alle de moraliserende foredrag om, at en hund ikke dør af sult, hvis den tilbydes mad hver dag og det er sikker også rigtigt… men der er forskel på ikke at dø af sult og rent faktisk at trives. Og jeg vil gerne have, at Xmas trives, er stærk og sund og ser flot ud, så derfor bliver han fodret på den måde.

Men altså – han mente at han havde spist i forbindelse med træningen, så han tog det ikke så pænt, at han skulle sidde ved siden af en kæmpe portion kage/mad! Heller ikke selv om den var lavet af alle hans favoritter.

Det hjalp dog, da vi lokkede med en tennisbold 🙂

I dag – på hans rigtige fødselsdag – har vi fejret med dejlige gåture i skoven…

– et nyt pivdyr (“ingen fest uden piv” siger Xmas)

– og hygge med kage sammen med Nose Work holdet. Kagen var til de tobenede… Xmas selv gad ikke mere kage! 😀

Kæmpe tillykke med fødselsdagen til verdens bedste Xmas. Jeg glæder mig til det næste års eventyr sammen med dig.

Fødselsdagshygge med Tango ❤
Dette indlæg blev udgivet i Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s