Juleferie

Vi har haft en skøn juleferie med til til venner, familie og de ting vi godt kan lide at lave.

D. 24. startede dagen med en gåtur – det var en smuk morgen, men kold…

Næste stop var ved Hund360 Hallen, hvor vi havde booket 1½ times træning.

Vi havde hallen helt for os selv… bortset fra en lille fugl, der tilsyneladende trænede fremadsendelse til felt.

Vi havde rigtig god træning og hundene fik brændt energi af, så de var klar til en rolig aften hos min søster.

Da vi kom frem til min søster, satte jeg bilen nogle få meter fra hendes hus og gik fra den. Derefter hentede hun Xmas og tog ham med hjem. Mens Xmas var hus min søster gik jeg tur med de to border collier. Xmas skal passes hos min søster til sommer, så han øver sig i at være der uden mig. Han er så knyttet til mig, at det bliver vildt svært for ham, at jeg rejser fra ham, så vi øver os i det hver gang jeg er hos min søster. De to border collier nød den ekstra tur og billederne fra min søster tydede også på, at det gik godt med Xmas.

Da border collierne og jeg også ankom, stod den på hygge med kaffe, småkager og æbleskiver. Min far og Irene skulle også have været der, men desværre var Irene blevet syg, så de måtte melde afbud.

Efter kaffen, gik mine nevøer og jeg en tur med hundene, så de var luftet inden julen for alvor skulle fejres. Da vi kom tilbage åbnede vi julegaver – det er tradition i vores familie, at gøre det om eftermiddagen.

Begge nevøer fik spil i julegave, så vi spillede mens min søster lavede mad. Min nevø var begejstret over at han kendte reglerne bedre end jeg, så det blev let at vinde. Suk!

Vi spiste en skøn julemiddag og nød at være sammen alle sammen. En herlig aften. Det var midnat inden vi kom i seng.

Xmas vågnede ved 5 tiden og ville gerne ud og tisse. Det kom han og derefter sov vi igen indtil ved 7 tiden, hvor jeg vågnede og så lidt serie på HBO appen på min telefon. Ved 8 tiden var min søster også klar til en morgentur sammen med drengene og mopserne.

Da vi kom tilbage var der friskbagte morgenboller og mine nevøer var også ved at vågne, så vi kunne spise morgenmad sammen.

Ved 11 tiden pakkede vi sammen og drengene og jeg satte kurs mod Brøndby, hvor jeg besøgte min far og Irene for at ønske glædelig jul og give dem deres julegaver. Det var dejligt også at se dem i julen.

Vi nåede lige en hurtig gåtur i Sorø inden det blev tusmørke og vi gik i skjul for det tidlige fyrværkeri. Selv om jeg er så privilegeret ikke at have lydfølsomme hunde lige nu, så vil jeg helst undgå at have hundene udendørs når der bliver skudt af. Der skal så lidt til at ødelægge det.

D. 26. startede vi dagen med en gåtur i Dianalund inden vi mødtes med Helle i træningshallen i Niløse. Vi trænede alle 5 hunde.

Xmas og Mocca øvede sig i deres nye programmer, Tango lavede hele sit HTM 1 program belønningspauser eller godbidder. Han var så dygtig og fik en kæmpe belønning bagefter. Ex-it trænede lydighed og Gollum trænede de nyeste ændringer i hans program.

Da alle hundene havde trænet, spiste Helle og jeg frokost og så var der lige ½ time tilbage, hvor Helle lavede lidt heelwork med Tango – bare for sjov 🙂

Helle og jeg gik en lille tur mere efter træningen – så vi med god samvittighed kunne holde hundene inde resten af dagen.

D. 27. havde jeg ingen aftaler… Drengene og jeg startede dagen i træningshallen, hvor vi tilbragte et par timer. Derefter gik vi en god lang tur og så skulle jeg købe lidt ind til nytår. Eftermiddagen gik med at hygge med at se TV og slappe af…. Ahhhh det er skønt med en dag helt uden planer engang imellem.

D. 28. mødtes vi med Bodil og Mille til Nose Work træning. Vi mødtes i hallen i Niløse, så vi ikke var afhængig af vind og vejr og ikke risikerede dårlige oplevelser med brag og skud mens hundene søgte.

Tango var så glad for at se Bodil, at han havde svært ved at koncentrere sig om de første søg. Han skulle virkelig koncentrere sig om ikke lige at hilse en gang mere – og når man skal bruge ressourcer på at vælge noget fra, er der færre ressourcer til selve opgaven. Efter de første par kilder, kom han dog rigtig fint i gang.

Alle hundene arbejdede faktisk rigtig fint – og det var sjovt at se hvor ens de løste mange af opgaverne. Xmas havde naturligvis andre strategier end de store hunde – hans størrelse alene gør jo, at han oplever færtbillederne anderledes end dem.

Tango:

Mille:

Gollum:

Xmas:

Efter træningen stod den på hygge med kaffe, kage, julegaver og opdateringer på hinandens liv. Skønt 🙂

Bodil og jeg sluttede med at gå en tur. Vi ville egentlig have gået i Niløse, men vi var dårligt kommet i gang med ture før der lød et brag fra noget fyrværkeri i nærheden, så vi pakkede hundene i bilerne og kørte lidt længere væk fra byen. Her fik vi gået en herlig tur med fire glade hunde.

Det er hårdt arbejde at lave Nose Work 🙂

D. 29. tilbragte vi hele dagen sammen med Helle og hendes piger. Jeg forstår simpelthen ikke hvor tiden forsvandt hen, men vi havde gang i mange projekter. Vi hyggede, trænede, lavede rekvisitter, tog billeder, spiste lækker frokost… men alligevel…. før vi vidste af det, var der gået 8 timer!

Et af projekterne var at lave pokebolde til Xmas’ Pokemon program. Det var et projekt, som Xmas ikke var helt tryg ved…. Han var ikke sikker på, at det var godt, at vi rodede sådan med hans bolde…

Det var en super hyggelig dag og hundene havde det skønt sammen – og blev dejligt trætte.

D. 30. startede dagen med at pakke og få mine og hundenes ting i bilen. Vi havde booket en hytte på Feddet hen over nytåret.

Jeg er simpelthen så heldig, at ingen af mine drenge reagerer på skud og sådan vil jeg gerne have at det bliver ved med at være, så de skal ikke opleve en nytårsaften, hvor det går helt amok hjemme hvor jeg bor – det ville kunne sætte gang i skudangst hos den mest stabile hund!

Sidste år tilbragte vi nytåret på Feddet og det fungerede mega godt, så vi gjorde det samme i år. Vi havde booket en lille hytte – faktisk præcis samme hytte som sidste år 🙂

Vi ankom ved 12.30 tiden. Jeg pakkede ud og fik os installeret i hytten og så satte jeg 4 Nose Work kilder op på en natur-legeplads lige ved siden af vores hytte. Da det var klaret gik vi en herlig tur i det skønne naturområde.

Da vi kom tilbage lod jeg drengene finde Nose Work kilderne.

Klokken var blevet 15.00 og jeg havde ikke fået frokost, så jeg lavede mig en kop kaffe med et par pandekager til og så slappede vi ellers af i hytten med en god film. Drengene sov – Xmas fjollede også lidt…. men hovedsageligt sov de indtil Tango blev sulten og forlangte at få aftensmad 🙂

Det med spisetid er altid lidt udfordrende for Tango, når vi er væk hjemmefra. Han kan nemlig bedst lide at spise udenfor og alene og det kan han jo ikke, når vi er på hotel. Så når vi er på rejse, er der tit dage, hvor han ikke får spist så meget. Men på Feddet har vi en lille terasse, så jeg bandt ham til gelænderet og så fik han lov til at spise i fred og ro udendørs – lige som han gerne vil. Og han fik spist alt sin aftensmad.

Da drengene havde spist, gik vi en lille tur, så de kunne tisse af og derefter lavede jeg selv mad.

Resten af dagen gik med TV og hygge indtil aftensturen og i seng.

D. 31. vågnede jeg lidt over 6 og tog drengene ud på en hurtig tissetur. Derefter gik vi i seng igen og jeg lå og hørte lydbog i en times tid indtil 7.30, hvor vi stod op.

Jeg spiste en lækker morgenmad, ryddede lidt op, gik i bad og kl. 9 var vi klar til dagens første tur. Vi gik ned til Fed Havn og langs stranden tilbage til hytten. Vejret var gråt men lunt og der var helt stille, så man kunne høre fuglene ud over vandet. Det var en virkelig dejlig tur.

Da vi kom tilbage til hyggen ville jeg slappe af og se lidt TV, men da jeg satte mig ned, faldt lyset på en måde, så jeg kunne se, at gulvet ved køkkenskabene var vådt… Jeg undrede mig, men tørrede selvfølgelig op og satte mig igen. 15 minutter efter var der igen vådt… Hmmmm ikke godt…

At få fat i hjælp på Feddet Camping d. 31.12 er svært! Jeg ringede til receptionen. Der var omstilling på til en dame, der ikke var på campingpladsen. Hun bad mig gå op til receptionen. Ok, så hundene i bilen og op til receptionen. Her var der en mand, men han ville ikke lukke mig ind, så jeg måtte ringe til damen igen. Hun lovede at finde en, der kunne hjælpe.

Jeg ventede 15 minutter, men da der ikke kom nogen, så satte jeg 4 Nose Work kilder op, lod dem sidde lidt og så lod jeg drengene søge.

Både Xmas og Gollum havde fundet kilderne, da der endelig kom en for at kigge på vandet/køkkenet.

Han havde ikke det han skulle bruge for at fixe det, så han ville komme tilbage ½ time senere. Jeg spurgte om han selv kunne låse sig ind, hvis jeg gik med hundene. Det kunne han godt. Herligt, så slap jeg for at have hundene i bilen og sidde og vente på at det blev lavet.

Tango fik lov til at finde Nose Work kilderne.

-Og så gik vi en god tur på stranden.

Da vi kom tilbage en time senere, var der stadig vand på gulvet. Argh øv! Ham fyren, der skulle lave det, dukkede op få minutter senere… Ok, hundene tilbage i bilen og så ventede jeg alligevel mens det blev lavet.

Da ham, der havde fixet vandrørene gik, lovede han, at der ville komme en og gøre rent. Der var vand og mudder (fra hans støvler) over hele gulvet. Ok, tak for det…. og så ventede jeg igen…

Efter en halv time gav jeg op. Der kom ikke nogen og hundene sad stadig i bilen, så jeg fandt en t-shirt, som jeg godt kunne undvære og så brugte jeg den til at vaske gulv med.

Endelig kunne jeg få hundene ind. Jeg besluttede at give dem aftensmad tidligt, så de kunne nå at blive luftet godt efter maden og inden det blev mørkt.

De fik mad og så kunne jeg også selv få frokost – jeg var efterhånden ret sulten. Hundene var også klar til en god lur – de havde været i gang nærmest non-stop siden vores først morgentur.

Vi slappede af med lidt TV og en kop kaffe indtil kl. 16, hvor jeg gerne lige ville have drengene ud og tisse inden det blev helt mørkt.

Man ved at det har været en god dag, når man næsten ikke kan lokke Tango ud fra under sengen, selv om man lokker med en gåtur 😀

Var jeg blevet hjemme til nytår, så var der ingen jordisk chance for, at jeg kunne have taget hundene ud mellem 16 og 16.30 på Nytårsaften. Der ville allerede have været bulder og brag alle vegne, men på Feddet var der helt ro og vi havde en fin lille tur. Det vildeste vi så var en lille pige med en stjernekaster.

Og dagens Nose Work og gåture havde haft sin virkning… drengene lagde sig til at sove igen med det samme vi kom ind.

Virkningen holdt dog ikke længere end til kl 18, hvor Xmas fejrede Dronningens Nytårstale med en masse piv med sit dejlige pivdyr (Xmas eeeeelsker piv) og derefter kørte han på fuld skrue indtil kl. 20.30, hvor han insisterede på at han skulle ud. Såh jeg nød godt af det privilegium det er, at opholde sig på Feddet nytårsaften og tog drengene ud på en lille tur.

Vi gik i seng lidt over 22 og faldt i søvn, men vågnede kl. 24 da fyrværkeriet nede på stranden gik i gang. Xmas sagde et enkelt vov – nok mere af overraskelse over den pludselige larm end af forskrækkelse. Da jeg kaldte på ham, kom han i hvert fald og rullede sig sammen i min arm lige som han plejer og så sov han igen. Gollum og Tango så jeg ikke noget til. De sov fra det. Jeg faldt også hurtigt i søvn igen.

D. 1. januar vækkede Xmas mig kl. 6 og ville ud, så ligesom dagen før tog jeg drengene ud på en lille tur og derefter lyttede jeg til lydbog i sengen i en times tid inden vi stod op og jeg fik morgenmad.

Lidt over 8 var freden forbi – Tango påstod vedholdende, at han ikke kunne holde sig et sekund længere. Han skulle ud og det skulle være nu. Jeg lod mig overtale og gjorde klar til en tur på stranden.

Det var en skøn tur…. meeeen Tango havde nok overlevet at vente en halv time mere… han skulle ikke “noget”… det var bare ren hygge 😀

Det var skam også hyggeligt – det ville bare have været dejligt, at få lov til at drikke sin kaffe først 🙂
Heldigvis kunne jeg jo lave en ny kop kaffe da vi kom tilbage.

Vi skulle check’e ud senest kl. 15, men jeg ville gerne hjem inden det blev mørkt, så ikke jeg skulle tage drengene ind gennem haven i tusmørket, hvor der var risiko for, at det sidste nytårskrudt skulle skydes af. Tænk at gøre så meget for at undgå, at en af dem skulle blive forskrækket hen over nytåret og så lade det gå galt da det hele var næsten overstået… så efter en times tid, gik vi ud på en sidste gåtur – ud mod Blåbær marken, gennem skoven til havnen og tilbage ad landevejen. Det var blæsende, men ikke koldt, så det var en dejlig tur.

Da vi kom tilbage begyndte jeg at pakke og gøre klar til hjemturen. Inden da satte jeg imidlertid hundene i bilen og satte 4 Nose Work kilder op inde i hytten, så de kunne sidde og færten kunne sprede sig mens jeg pakkede.

Da jeg var så godt som klar, lod jeg hundene finde de 4 kilder – et fint lille indendørs-søg.

Efter træningen gik vi en lille runde i området omkring hytten, så drengene kunne tisse af efter træningen og derefter lukkede vi hytten af, checkede ud og kørte hjemad.

Xmas har virkelig nydt vores lille mini ferie. Han har haft fuld fart på og – bortset fra om natten – har han ikke sovet ret meget. En time hist og pist, men ellers har han haft fest og hygget. Så da han kom hjem gik han direkte i seng. Det gjorde de to border collier også – Xmas’ energi-udfoldelser har også forstyrret deres skønhedssøvn.

En skøn juleferie lakker mod enden. Tak til alle, der bidrog til de gode oplevelser ❤
Rigtig godt nytår!

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Familie, Gåture, Gollum, Nose Work, Tango, Træning, Uncategorized, Xmas. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s