Robbie

Robbie

Robbie var en blå/hvid Border Collie født d. 9.11.1997. Hans  stambogsnavn var LP1 HYRDPR DKCH INTCH KLUBCH DKHMCH DKFSCH Whenway Decorated Hero FS N Ex. Han var opdrættet af Bruce og Sheena Kilsby, UK.

Han døde d. 1.9.2010.

Robbie

Robbie blev født i England, hvor han også boede de første 4 år af sit liv. Han blev brugt som avlshund og blev far til 5 kuld dejlige hvalpe i England. Hans hvalpe klarede sig så godt på Engelske udstillinger, at Robbie gennem flere år var placeret i Top 10 på Englands Årets Avlshan liste.

Robbie sammen med sin fantastiske søn Whisper

Robbie sammen med sin fantastiske søn Whisper

D. 5. marts 2001 kom Robbie til Danmark. Han blev fløjet fra Birmingham til Kastrup, en rejse der normalt varer 2 timer, men pga. mund- og klovsygen i England var der ekstra kontrol i begge lufthavne, så der gik 9 timer fra han blev indleveret i England og til han blev udleveret i Danmark.

Da Robbie kom til Danmark begyndte et helt nyt liv for ham. Han kom fra et liv i hundegård, men allerede på hans første dag i Danmark, var han med til agility træning. Han havde endnu ikke lært at komme når det blev kaldt, så jeg var nødt til at løbe med et pivdyr i hånden. Pivet fra et pivdyr var det eneste der kunne få ham til at komme.

Robbies største passion var får. Første gang han mødte får, var de inde i en fangefold. Robbie blev sluppet uden for folden og han travede uden at tøve om på den anden side af folden og fandt perfekt balance overfor mig – med fårenen imellem os. Han var ikke et øjeblik i tvivl om, hvad det handlede om. 

Gennem en årrække var vi aktive ved hyrdehunde-konkurrencer og vi kørte langt for at træne flere gange om ugen, men man kan ikke nå det hele og det blev svært at nå længere inden for hyrdetræningen uden daglig adgang til få, så vi skruede ned for ‘blusset’ og kastede os over andre sportsgrene…

robbie bim

I foråret 2005 besluttede jeg, at Robbie skulle træne lydighed. Han havde ikke tidligere arbejdet med den form for træning, men på 1½ måned blev han klar til en LP1, som han bestod med 173,5 points og som vinder af klassen. Lydighedstræningen blev start-skuddet til Robbie’s HTM karriere. Når han kunne gå lydighed, så kunne han også danse! Så det gjorde han! Han var en fast del af Hazylands dansetrup både ved opvisninger og konkurrencer og altid har altid placeret sig i toppen af sin klasse. Han var super tændt på sin dog dancing og det var en fornøjelse at træne og optræde med ham. Han blev Dansk HTM og Freestyle Champion og opnåede også den engelske titel FS N Ex.

intch

Også i udstillingsringen gjorde Robbie det godt. Han blev Dansk, International og Klub Champion og opnåede desuden certifikat i Tyskland og Polen. 

Se Robbies afkom her!

3 svar til Robbie

  1. Pingback: Danielsson’s Skyline Cassi | Hazyland

  2. Pingback: Robbie lever stadig videre… Og det samme gør Lis… | Hazyland

  3. Pingback: Zanto | Hazyland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s