Julen 2018

DSC_0116lys

21. december

Fredag d. 21.12 forlod jeg mit arbejde i Stenlille lidt over 13.30 og kørte ud i hallen i Niløse, hvor jeg havde booket træningstid fra 14 til 16.

Jeg startede med at sætte 3 forskellige Nose Work søg op i hallen. Et med 3 eukalyptus kilder, et med 3 lette lavendel kilder og et hvor kilderne sad oppe under noget, så hunden skulle dukke sig ind under et eller andet, for at komme til den. Det sidste søg var vores hjemmearbejde på det Nose Work hold, som Gollum har gået på her i december.

Da det hele var gjort klar, hentede jeg hunde og så trænede Gollum og Hero deres nye dog dancing programmer. De trænede 30 minutter hver – ca. Hero trænede slutningen og starten på vores nye program og Gollum trænede præcision i positionerne.

DSC_0004lys

Hero

Og derefter fik alle 3 hunde lov til at lave alle 3 Nose Work søg. Det var ret tydeligt, at Gollum og Biscuit har søgt mere på eukalyptus end Hero har. Der skal jeg huske også at få styrket Hero. Han er den af mine hunde, der laver mindst Nose Work og derfor udvikler han sig selvfølgelig også langsommere end de andre.

DSC_0022lys

Gollum

DSC_0024

Hero

DSC_0007lys

Biscuit

På vej hjem fra hallen, gik vi en lille tur i den julepyntede by og jeg stoppede og købte julegave til hundene. 3 stk af deres favorit tygge-ting, så havde de også noget at hygge sig med mens de to-benede hyggede med julegaver og juleguf.

DSC_0109lys

22. december

Jeg troede ikke at jeg skulle på arbejde igen før d. 24.12, men jeg kom i tanke om, at jeg havde glemt at skrive nogen ting ned til personalet og der var også kommet et par medicinkort opdateringer siden jeg kørte dagen før, så alt i alt gav det mening lige at køre en smut derud.

Såh vi kørte i akademihaven og gik en tur og derefter forsatte jeg til Stenlille. Jeg fik ordnet de ting, som jeg kom for og så fik jeg også lige en kop kaffe og en småkage sammen med beboerne 🙂

Jeg kørte videre mod Lille Skenved, hvor Helle og jeg havde aftalt at træne sammen.

Ohhh vi gik helt i selvspind. Vi trænede programmer, lydighed og Nose Work i lange baner. Det var super hyggeligt og vi gav os god tid og havde god træning.

Jeg testede hvor langt Hero var kommet med sit program… Mmmm ikke langt nok til, at vi skal prøve at gøre det uden belønning undervejs 😀  Vi kan efterhånden alle øvelser – vi kan bare ikke kæde det sammen endnu.

Gollum derimod lavede så godt som hele sit program uden belønningspauser. Han fik nogle godbidder i den første position og så stoppede jeg og legede bold inden allersidste link. Men han lavede nok 75 – 80% af sit program uden stop og uden belønning. Han var mega dygtig.

DSC_0021lys

Hero

DSC_0041lys

Jazz

DSC_0056lys

Gollum

DSC_0069lys

Ex-it

Og derefter gik vi Nose Work amok. Vi lavede 3 søg – et i drivhuset, et i fyrrummet og et i bryggerset.

DSC_0034

Cookie

Det i drivhuset viste sig at være ret svært. Den ene kilde fandt de alle let. Den ene fandt de efter noget søgen og den sidste var det kun Biscuit der fandt. For Biscuit var rocker-sej i det søg. Der hvor alle de andre kæmpede og havde det svært, der gik han bare til den og fandt dem alle inden for en ret god tid. Han var den sidste hund, der lavede det søg og vi stod med åben mund og underkæben på jorden, da han var færdig. Vildt, at han tog det så flot, når de andre havde haft det svært. Iøvrigt var vi lidt overraskede over, at det var så svært. Måske fordi der er mange utætheder i et drivhus, så det er svært at sige hvorfra det trækker og svært at vurderer hvordan færten vil bevæge sig rundt?

Søget i bryggerset klarede alle hundene flot – også Doggie, der ellers var noget udfordret af, at jeg ikke kunne huske, hvor jeg havde placeret kilden. Ups.

Og søget i fyrrummet var et godt og let søg at slutte på – kilderne var lige til og i god ‘nå-højde’.

Det var ikke alle hunde, der lavede alle søg – de dygtigste hunde lavede de svære søg og de mindre erfarne hunde lavede de lettere søg.

23. december

Vi havde en rigtig hygge morgen med kaffe og Netflix.

Op ad formiddagen kørte vi i akademihaven og gik en tur. De to border collier mente også, at det var på tide, at få årets julebad, så den fik de også lige klaret.

20181223_111817

Dejlig gåtur

20181223_112938

Og drengene klarede lige julebadet 🙂

Da hundene var luftet, kørte vi til træningshallen og trænede. Vi tog en time med nye programmer og en time med Nose Work.

Hero arbejdede igen på afslutningen af sit nye program – en masse boldleg for at tilbyde det rigtige trick på det rigtige tidspunkt.

Og Gollum arbejdede igen med præcision i sine heelwork positioner og så arbejdede vi med de mere enkle links i hans program. De svære links skal vi nok få trænet, men jeg har tendens til at glemme det, der fungerer og dermed mister det værdi og kommer til at fungere dårligere. Så det kiggede vi på.

Og så lavede vi 3 Nose Work søg – et med eukalyptus, et beholdersøg med lavendel og et indesøg med lavendel.

Jeg havde sat den ene kilde højt, i det sidste søg – det med lavendel. Det har drengene ikke gjort det så meget i før, men både Gollum og Biscuit klarede det faktisk rigtig godt. Hero var lidt mere udfordret, men jeg belønnede ved, da jeg kunne se på hans adfærd, at han havde fået færten, så det blev også et godt søg for ham.

DSC_0015lys

Gollum

DSC_0010lys

Hero

DSC_0005lys

Biscuit

DSC_0016lys

Klar til beholdersøg

DSC_0022lys

Fundet!

Super hyggelig formiddag og det var skønt at være sammen med drengene.

Resten af dagen stod på pakkeri til juleaften og hygge med hundene.

24. december

Morgenen d. 24. december blev pludselig meget hektisk, da min far havde fået noget mave-onde og derfor ikke mente, at det var fornuftigt at køre til Hillerød om eftermiddagen. Han havde brug for, at jeg kom og hentede julegaver. Så da jeg så hans besked kl. 8, gik det pludselig stærkt! De sidste ting i weekend-tasken, hunde og bagage i bilen og så afsted. Næstved tur/retur på 1½ time og så passede det med, at jeg ankom på arbejdet kl. 10 som jeg havde aftalt med medarbejderne! Phew!

Jeg spiste morgenmad på arbejdet og ønskede alle en glædelig jul og derefter kørte jeg videre til Lille Skensved, hvor jeg mødtes med Helle for at træne hunde.

Den yngre generation trænede nye programmer (LP programmer eller HTM programmer alt efter hvilken sport de dyrker) og alle både unge og gamle trænede Nose Work. De var alle sammen meget dygtige og det var dejligt for de to-benede, at vide, at alle havde brugt hoved og krop inden juleaften.

 

Kl. 14 gik turen videre mod Hillerød, hvor jeg ankom en time senere. Andreas og jeg gik en tur med alle hundene – mine og Amy – mens min søster lavede kaffe og varmede æbleskiver og da hundene var godt luftede, var vi klar til julehygge.

Sidst på eftermiddagen åbnede vi julegaver og bagefter var der ro på både børn og voksne til at nyde julemaden.

Mine to nevøer fik hver en foto-bog i julegave, som handlede om den gang Amy var en lille baby og vi var i Sverige for at se hende og hvor det blev beslutttet, at hun skulle være deres lille mops. Der var en masse billeder af Amy i og også noget tekst – jeg var super imponeret over, at 8 årige Marcus kunne læse bogen højt for os. Der var en del svære  ord og også ord, som han ikke har mødt før, men han klarerede det hele. Hold da op, hvordan er han blevet så god til at læse?!

20181224_180323lys

Bogen med Amy som hovedperson

DSC_0134lys

Marcus var mega sej og læste hele bogen højt for familien

Amy fik en masse nyt legetøj i julegave og mine drenge fik tyggeben, så der var hygge hele vejen rundt.

DSC_0047lys

Sødeste Jule Amy

DSC_0035lys

En fin ny pive-dyrs-bamse

DSC_0118lys

En masse dejlige tyggeting

DSC_0125lys

Mums

DSC_0085lys

Gollum

DSC_0084lys

Hero

Det var en skøn aften med god mad og det var dejligt at være sammen med familien – vi manglede selvfølgelig min far, men vi talte i telefon med ham og han havde det heldigvis efterhånden lidt bedre.

 

25. december

Drengene vågnede tidligt og det gjorde Amy åbenbart også, så kl. 7.30 var min søster og jeg ude på hunde-morgen-tur.

Da vi kom hjem, var der også ved at komme liv i nevøerne. Jeg hyggede med dem, mens min søster lavede lækker brunch til os.

Marcus havde fået en drone-agtig bold, der reagerer på kropsvarme i julegave. Man styrer den, ved at holde hænderne (kropsvarme) hen i nærheden af den. Den legede vi ret meget med.

DSC_0011lys

Amy elsker at kysse på mine hunde – de elsker ikke at blive kysset på. Derfor har vi indtil nu, skærmet dem lidt med Amys overvældende kærlighedserklæringer. Men nu er Amy blevet ½ år og lidt mere fornuftig, så så vi havde spist, tog vi Biscuit og Gollum med ud sammen med Amy. Vi blev dog hurtigt enige om, at det var for vildt med dem alle 3 – Gollum var ved at løbe Biscuit ned, så vi lod de andre blive hjemme og gik en tur bare med Amy og Gollum. De hyggede sig begge to. Dejligt og Amy ovenud begejstret over, at han endelig gad at lege med hende 😀

DSC_0041lysDSC_0048lysDSC_0049lysDSC_0066lysDSC_0073lys

Vi spiste ris-a-la-mande til frokost og derefter sagde jeg farvel og tak for en dejlig juleaften.

Jeg havde booket træningshal fra kl. 14, men da jeg kom frem, havde Hero fået dårlig mave, så jeg besluttede ikke at tage ham ind i hallen. Han fik lov til at vente i bilen mens Biscuit og Gollum lavede 2 Nose Work søg. Når ikke Hero kunne træne, så besluttede jeg, at gøre det kort og komme hjem. Hundene var alligevel også trætte efter 1½ døgn på farten, så de ville nok have det helt fint med en fridag.

Og ingen tvivl om, at det var en fin beslutning…. alle 3 gik i brædderne, da vi kom hjem. Det tog ikke mange sekunder, før julefreden indfandt sig i flokken;  ude er godt, men hjemme er bedst og de var glade for at være hjemme 🙂

Aftensmaden bestod af rester fra julemiddagen, som min søster havde sendt med mig hjem. Mums dejlig julemad to dage i træk 🙂

26. december

Ind imellem er det dejligt med en dag helt uden planer og sådan en dag var den 26. december.

Morgenen tilbragte jeg på sofaen med en god Netflix film på fjernsynet og derefter kørte jeg i skoven med hundene. Vi gik den lange tur rundt – vi havde jo god tid og vi havde næsten skoven for os selv. Vi mødte et par mountain-bikere, men ellers var der helt stille.

Heros mave havde det heldigvis godt igen. Phew! Det havde været træls, hvis alle fridagene mellem jule og nytår skulle gå med dårlig mave.

Jeg besluttede alligevel, at være lidt forsigtig, så da vi senere på dagen gik ud for at træne, så var det hovedsageligt med bold som belønning og ellers bare med almindeligt tørfoder. Jeg så ingen grund til at putte for mange godbidder i hans mave, hvis den var lidt sart lige i disse dage.

Hero trænede slutningen på hans program og så trænede han løbe-øvelserne – vi kunne jo lige så godt udnytte, at vi trænede udendørs med god plads.

20181226_131538lys

Gollum trænede højre vendinger uden at komme ind foran mig i almindeligt venstre heelwork. Sommetider har han tendens til at komme for langt frem, når jeg drejer til højre – han sætter simpelthen farten for meget op, når han skal følge med mig rundt og derfor ender han med at være lidt for langt fremme. Så jeg havde bolden bag ryggen og når jeg drejede til højre, klikkede jeg inden han nåede at komme for langt frem – når Gollum hørte klikket, sprang han bagom mig og tog bolden bag min ryg. Der skulle ikke ret mange gange til, før Gollum blev meget opmærksom på at tilpasse sit tempo, så han fulgte med mig rundt – der var mindre tendens til at han ville fremad, når han ventede på at få lov til at springe bagud efter bolden. Det var super god træning. Og han fik også lov til at lave løbeøvelser – dejligt med god plads 🙂

20181226_133131lys

Biscuit lavede et udendørs Nose Work søg. Efter den lange gåtur, havde han egentlig ikke brug for at træne, men han skulle ikke føle sig udenfor, så han fik et enkelt søg 🙂

DSC_0062lille

27. december

D. 27. december var familiedag!

DSC_0001lys

Jeg startede på Vestre Kirkegård, hvor jeg lagde en juledekoration på min mors grav og bagefter gik vi en lang tur i de smukke omgivelser.

DSC_0012lys

Det var dejligt at se, hvor mange af gravene, der havde haft julebesøg. Der stod blomster, kranse, lys og juletræer rigtig mange steder.

Efter gåturen, tog vi afsked med min mor, og så kørte vi til Hillerød til min søster. Min far var også besøg – vi var inviteret til julefrokost.

Vi hyggede med god mad, familiehygge og selvfølgelig med hundene.

DSC_0067lys

Amy elsker at have besøg af drengene og vil helst kysse dem uafbrudt. Biscuit ser lidt bekymret ud – han er vist ved at være træt af at have en mops-tunge om næsen 😀

DSC_0077lys

Amy forstår at gøre sig det mageligt

DSC_0054lys

Gollum og Amy

DSC_0057lys

Marcus og Gollum

DSC_0009lys

Det er hårdt arbejde, at være en god værtinde

DSC_0005lys

ZZzzzzzzzzzz

Min far kørte hjem efter maden. Jeg blev og overnattede…

28. december

Jeg startede dagen med en gåtur med hundene og med at pakke mine ting. Da jeg var færdig med det, havde min søster morgenmad klar, så familiehygge omkring morgenmaden, inden jeg sagde farvel og tak for en hyggelig jul og kørte mod Lille Skensved.

DSC_0017lys

Biscuit tog sig en ordentlig morfar – det havde været hårdt at være på familiebesøg ❤  Gollum syntes vist, at han fyldte lidt rigeligt 😀

Her trænede Helle og jeg HTM hundene og derefter satte vi 4 forskellige Nose Work søg op – 1 udendørs-, 2 indendørs- og 1 køretøjssøg.

DSC_0027lysDSC_0030lys

Og det passede perfekt. Da vi var færdige, ankom Kirsten og Easy. Vi hyggede med kaffe og kage inden vi skiftedes til at lave Nose Work med de 3 Nose Work hunde Gollum, Ex-it og Easy.

Gollum:

Ex-it:

Easy:

Super hyggeligt eftermiddag og en hyggelig afslutning på en dejlig juleperiode.

DSC_0083lys

Tak til alle, der har bidraget til, at gøre julen 2018 til en rigtig glædelig jul ❤

 

Dette indlæg blev udgivet i Amy, Biscuit, Familie, Gåture, Gollum, Hero, Marsvin, Træning. Bogmærk permalinket.

Et svar til Julen 2018

  1. Helle siger:

    Lyder som en dejlig jul 🎄 tak for nogle hyggelige træninger 😊

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s