Sommerferie 2020

DSC_00052

Vi startede sommerferien med en weekend i Viborg, hvor Indog Elite Center dannede rammerne om vores første Heelwork To Music konkurrence siden Corona nedlukningen. Det var skønt at være i gang igen og jeg har skrevet om konkurrencen her!

Mandag skulle være en hyggedag uden de store aktiviteter. Både Gollum og Tango skulle lige lande igen efter weekenden i Viborg.

Vi mødtes med Bodil og Mille i et par timer og lavede Nose Work og hyggede, men ellers var det bare en “slap af dag”.

Bodil og jeg mødtes på Pedersborg Skole, hvor jeg havde forberedt 4 søge-områder. Et som jeg tænkte ville være lidt udfordrende og to, som bare skulle være nemme hygge-søg.

Det viste sig ikke helt at holde stik. Det svære klarede de rigtig godt, men den ene kilde var svær – men fordi vi vidste, at det var svært, kunne vi være klar til at belønne straks de viste tegn på at have fundet den. Det ene af de nemme søg lå inde i en gård i et hjørne og åbenbart var der ret meget turbulens i vinden der, så det ene søg blev enormt svært for begge hunde. Det sidste søg skulle der arbejdes for, men de klarede det begge super godt.

Tango og Mille fik leget igennem mens Bodil og jeg drak kaffe og spiste kage.

Og Tango fik vist sin nye grønne ko frem for Mille ❤

DSC_02272

Tirsdag kørte jeg til Hillerød for at besøge min søster. Egentlig var det meningen, at jeg ville være overnattet fra tirsdag til onsdag, men det er bare nemmere at sove hjemme med en hundehvalp, så det blev til to enkelte dage i stedet for en overnatning.

Vi ankom ved 11 tiden og så brugte vi ellers dagen på at hygge og snakke. Og Rona og Tango brugte dagen på at lege. De er så gode sammen, de to….

Rona og Amy tog en lille trækkeleg med den lilla ræv…. Amy vandt… men i sidste ende var det alligevel Gollum, der trak det længste strå. Han havde en fordel i at være større end de andre 😉

Gollum er iøvrigt blevet enormt tolerant over for andre hunde efter at Tango er kommet ind i hans liv. Han har altid været social og god med andre hunde, men han har ikke brudt sig om, at de slikkede på ham eller trådte på ham. Det har han vænnet sig til – for Tango slikker hele tiden og kravler rundt på ham. Så mopserne fik også noget længere snor end de plejer. Der var ingen reaktion selv om Rona kravlede rundt oven på ham ❤

Der er kommet nye hunde til i både min og min søsters flok (Rona og Tango), så vi skulle naturligvis tage et nyt “familie billede”

DSC_01132

Der var fuld fart på hele dagen, så det var en træt hundehvalp, der kom med mig hjem tirsdag aften.

Onsdag tog vi en stille morgen – Tango sov til kl. 11 og jeg forsøgte, at undgå, at forstyrre ham.

Da han vågnede af sig selv og begyndte at lege med Gollum, puttede jeg hundene i bilen og kørte til Mosehuset. Her gik vi en lille tur og derefter hyggede jeg med pandekager fra Pandekage huset og drengene fik en tyggeting hver.

Hundene sad i bilen, mens jeg var inde i den gamle købmandsbutik og kigge mig omkring.

20200715_1332172

Mosehusets Købmandsbutik

Og så sluttede vi med en lille gåtur mere.

20200715_1331302

Næste stop var i Lille Skensved. Jeg mødtes med Helle for at træne. Det var mest Gollum (og Helles hunde selvfølgelig), der trænede.

DSC_00982

Tango forsøgte lidt, men var meget selektiv i forhold til hvilke øvelser han gad. Efter mange dage fyldt med oplevelser, var energi-niveauet ikke helt hvor det plejer at være. Men indkald og apport, hvor man kan få lov til at løbe stærkt – det kunne han godt! 😀

Han fik også en vældig energi, da vi var færdige med træningen og legede i badebassinet 😀

Torsdag kørte vi igen til Hillerød, for at være sammen med familien.

Både hunde og mennesker havde en dejlig dag – Tango og Rona legede i timevis. Så skønt.

Da jeg kom hjem torsdag aften, lå Tangos stamtavle i postkassen. Den var kommet fra Belgien, så fredag morgen kørte jeg til Solrød Strand for at afleverer den hos Dansk Kennel Klub, så Tango også kan blive registreret der.

20200717_1038412

 

Jeg havde egentlig tænkt mig en længere udflugt derefter, men Tango var træt efter torsdagens mange mange timers leg med Rona, så jeg ændrede planer og vi gik en tur i skoven i stedet.

Vi fandt en fin platform oppe i et træ, hvor vi kunne sidde og spise frokost – jeg havde en madpakke med og hundene fik en tyggeting hver.

20200717_1239312

Vi brugte ca. 1½ time i skoven, men gik egentlig ikke ret meget – vi skal jo tage hensyn til Tangos korte, unge ben.

DSC_00872

 

Det var den perfekte udflugt til en hundehvalp, der allerede har oplevet meget på en uge.

Lørdag aflyste vi hvalpetræning – ugen har været fyldt med oplevelser. Jeg tænkte, at jeg ikke ville få meget ud af, at tage Tango med til træning.

I stedet kørte vi til Sagnlandet Lejre og gik en tur i de fantastiske omgivelser. Det er et skønt sted at socialisere hundehvalp, for man kan gå meget længe uden at gå ret langt – vigtigt når man har små hvalpeben med.

DSC_00122

Den nye store vikinge kongshal

DSC_00062

Inde i kongshallen

DSC_00202

Jernalder-landsbyen

DSC_00232

Jernalder-landsbyen

DSC_00352

Jernalder-landsbyen

DSC_00392

På vej ud ad Jernalderlandsbyen

DSC_00462

Tango kigger nærmere på et stenalderbål

DSC_00552

Åh åhhh vi fandt en gravplads!

DSC_00632

No no no no no, drenge! Vi jager ikke ænder på sådan en smal bro!

DSC_00692

Istids-hytten

DSC_00782

Og et istids-telt

DSC_00792

Istids-redskaber

DSC_00852

En lille pause – Tango havde køle-dækken på for første gang og det tog han så fint.

DSC_0087b2

Se mor, jeg fandt en fårelort!

DSC_00912

Midt i en corona tid

Og så er der bare så meget at kigge på og suge til sig. Begge hunde var klar til en lur, da vi kom hjem… men de livede op igen senere på dagen. En perfekt hunde-sommer-ferie-udflugt.

DSC_00942

Søndag gik turen igen til Mosehuset. Denne gang for at mødes med Helle og hendes hunde.

Vi startede med en lille gåtur rundt om søen – så langt, som man nu kan gå, når man har en 15 ugers hvalp med. Han er rigtig god til at gå tur, men derfor skal man jo passe på hans ben og led alligevel.

DSC_00972

Efter gåturen stod den på flere times hygge og pandekage-spisning ved Pandekagehuset.

113769253_733032690809470_354756569215495188_n2

Pandekager til Helle og jeg – tygge-guf til hundene.

Og så fik vi taget 15 ugers billeder af lille Tango – der efterhånden er en stor dreng.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Familie, Gåture, Gollum, Nose Work, Tango, Træning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s